Via: NTS-VARA

Dit jaar komt er een nieuwe serie over Pipo de Clown. Maar er is natuurlijk ook nog een hele beroemde oude serie. Die liep van 1958 tot maar liefst 1980. Wat weet jij nog van deze serie? Hier volgen 16 weetjes.

1. Even meezingen

Nou, dit liedje ken je vast nog wel. Het is de tune van Pipo de Clown.

2. Cor Witschge

Natuurlijk was er maar één acteur die Pipo echt kon spelen en dat was Cor Witschge. Over Swiebertje effect gesproken. De acteur heeft nog vele andere rollen gespeeld, maar daar denken we niet aan als we zijn naam horen.

Via: Wikimedia Commons, Rob Mieremet / Anefo, CC

3. Andere acteur

Toen er een conflict ontstond over de fotorechten tussen Cor Witschge en de VARA werd er een andere acteur aangetrokken voor de rol van Pipo. Dat was Cees van Oyen. Maar helaas, de kijkers zagen dat helemaal niet zitten en niet veel later was Witschge weer terug.

Via: Wikimedia Commons, NOS, CC

4. Verre familie

Mocht je het je afvragen: Cor Witschge is inderdaad verre familie van de voetballers Rob en Richard Witschge. De grootvader van de broers was een neef van Cor.

.

5. Sapperdeflap

De bekendste uitspraak van Pipo is natuurlijk ‘Sapperdeflap’. Maar ook de uitspraak ‘Dag vogels, dag bloemen, dag kinderen’ is van hem. Welke uitspraak ken jij nog uit de serie?

6. Mammaloe

Pipo’s vrouw was natuurlijk Mammaloe. Zij werd meestal gespeeld door Christel Adelaar.

Via: Wikimedia Commons, Archief Beeld en Geluid, CC

7. Dochter

Pipo had ook nog een dochter: Petra, maar die moest na 1968 het veld ruimen door gedoe met de arbeidsinspectie. Dit is een stukje met Pipo en zijn dochter Petra.

8. Klukkluk

De beste vriend van Pipo, en bijna net zo populair, was de indiaan Klukkluk. Hij kon niet zo heel erg goed schieten waardoor we vaak de uitspraak: ‘Floepens, mis!’ van hem horen. Zijn uitdrukking ‘zijn van de gekke’ vinden we nog steeds terug in onze taal als ‘dat is toch van de gekke!’. Hier een video met Klukkluk.

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “Pipo de Clown: wat weet jij nog van deze nostalgische serie?”

  1. ooit werkte ik bij toni boltini in het jaar 1960 tot 1969.in 1968 werden opnames gemaakt voor de serie pippo in het circus daar speelde ik in mee als stendin verkleed als pippo die uit het kanon werd geschoten.helaas heb ik die uitzending nooit gezien (toen was ik op tournee met het circus in belgie ) zijn er nog beelden daar van.?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer