6 prentenboeken die we vroeger allemaal voorgelezen kregen

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Prentenboeken, wie kent ze niet? Vrijwel iedereen is in zijn kindertijd voorgelezen uit de leukste kinderboeken. We hebben de 6 leukste op een rijtje gezet!

Prentenboeken van vroeger…

De meeste prentenboeken zijn tijdloos. Dit betekent dat de kinderen van tegenwoordig uit dezelfde boeken worden voorgelezen als jij toen je klein was. Hieronder de leukste 6 prentenboeken die we vroeger allemaal voorgelezen kregen! Welke herken je zelf nog van vroeger?

Voorlezen prentenboeken
Via: pixabay.com | dassel, CC

1. ‘Maak je niet dik!’

Dit leuke kinderboek, geschreven door David Melling, zal jullie vast bekend voorkomen. Dit vierkante prentenboek bevat veel prachtige illustraties waarbij de muts blijft terugkeren op verschillende manieren.

De hoofdpersoon in dit verhaal heet Dorus. Hij krijgt van zijn vader een mooie, wollen muts. Dorus is verschrikkelijk blij met deze muts en wil hem aan al zijn vrienden laten zien. Dit doet hij door een acrobatische move te maken. Maar dit had hij beter niet kunnen doen… De muts verandert in een lange sliert spaghetti. Wat nu?

Maak je niet dik prentenboek

2. ‘Kikker is verliefd’

Kikker was verliefd en wel op z’n beminde eend! Hij doet er alles aan om haar hart te winnen. Het mooie is dat dit prentenboek redelijk wat symbolische waarde bevat, waaronder de boodschap: liefde kent geen grenzen…

Kikker is verliefd prentenboek

3. ‘Max en de Maximonsters’

Deze klassieker mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst! Max en de Maximonsters is geschreven door Maurice Sendak en is op een prachtige unieke manier vormgegeven.

Het verhaal gaat over Max, die zonder eten naar bed gestuurd wordt. Dit nacht gebeurt er iets magisch; er groeit namelijk een bos in zijn kamer. Max belandt via de zee op het eiland van de Maximonsters. Hier beleeft Max de leukste avonturen!

6 prentenboeken die we vroeger allemaal voorgelezen kregen

4. ‘Rupsje nooitgenoeg’

Rupsje Nooitgenoeg is (nog steeds) een verschrikkelijk populair prentenboek. Wie kent het niet? Het boek is geschreven door Eric Carle en is herkenbaar door de kartonnen rups in het boek.

Rupsje Nooitgenoeg kan zoals zijn naam al doet vermoeden nooit genoeg eten naar binnen krijgen. Hij blijft maar eten. Hij eet alles, taart, chocolade, fruit, snoep en zelfs vlees! Op een dag krijgt de rups last van buikpijn. Hij trekt zich terug in zijn knusse huisje en verandert in een prachtige vlinder!

Rupsje Nooitgenoeg prentenboek

5. ‘De grote rode bus’

Dit boek geschreven door Judy Hindley, gaat over een grote rode bus die vast komt te zitten in een gat in de weg. Het ene na het andere voertuig moet stoppen omdat er een gat in de weg zit. Wie o wie schiet er te hulp?

De grote rode bos prentenboek

6. ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’

Voor veel mensen staat dit hilarische prentenboek, geschreven door Wolf Erlbruch, op de eerste plek. Dit prentenboek gaat over een mol die wakker wordt met een drol op zijn hoofd. In het verhaal is hij op zoek naar de dader en hij gaat alle diersoorten af. Wie o wie heeft er op zijn hoofd gepoept?

Kleine mol hoofd gepoept

Welk prentenboek las jij?

Hoeveel herken jij er? Staat jouw favoriete prentenboek ertussen? Laat in een reactie onderin weten wat jouw favoriete prentenboek was en waarom!


Volg ons ook op social media:

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...