Deze 9 redenen maakte Peperbollen zo cool

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Volgde jij als kind ook de avonturen van Fiebe, Cem, Natascha, Vivi en Jana? Dan was je een van de vele fans. Deze redenen maakte Peperbollen zo cool…

Peperbollen was cool!

Betekent voor jou ‘peperbollen’ ook in de eerste plaats het coole Ketnet-programma van vroeger? Je bent dan een van de vele kinderen die eind de jaren 90 en begin ’00 naar Ketnet keken.

De televisieserie Peperbollen startte in 1999. Als je snel was en na school meteen de televisie aanzette, kon je zien hoe Cem, Fiebe, Natascha, Vivi en Jana de misdaad in hun stad aanpakten.

Deze 9 redenen maakte Peperbollen zo cool
Via: Peperbollen (capture)

Deze 9 redenen bewijzen dat Peperbollen absoluut een cool programma was.

1. Het introliedje

1,2 dieven en gangsters, 3,4 misdadigers en oplichters, 5,6 altijd op jacht, 7,8 we waken dag en nacht,… Weinig introliedjes zijn zo catchy als dat van de Peperbollen. Als je dit hoorde, rende je zo snel mogelijk naar de zetel.

https://www.youtube.com/watch?v=xvVBKMawEJ4

2. Ze losten alle misdaad op

Wat de Peperbollen precies zo cool maakt, is dat ze misdaden in hun stad oplossen. Een beetje Riverdale avant la lettre. Stoer durfden de Peperbollen boeven te achtervolgen, vallen op te zetten en zelfs undercover te gaan bij bendes! Dacht jij trouwens als kind ook dat het echt gefilmd was in Antwerpen? In realiteit was dat Hamburg.

3. Hun cool hoofdkwartier

Natuurlijk hadden de Peperbollen een cool hoofdkwartier. Dit clubhuis leek op een grote loods of penthouse. Hier vonden alle brainstormsessies plaats. Daarnaast hadden ze ook altijd de coolste gadgets. En vooral: er hing een hangmat!

4. Je had stiekem een crush op Fiebe

Zoek je vandaag nog steeds naar die stoere jongensachtigheid in een man? Dan was je als kind wellicht smoorverliefd op Fiebe van Peperbollen. Hij was grappig, slim en hij had lef.

5. Vivi’s lange haar

Vivi’s haar reikte wel tot haar knieën! Daarnaast had ze ook veel vlechtjes en parels in haar haar. Hier was jij zo jaloers op, dat je het vaak probeerde na te doen.

6. En haar wijnvlek!

Dit was ongetwijfeld het coolste aan Vivi: haar wijnvlek. Deze begon namelijk te jeuken wanneer mensen logen. Zo doorzag zij alle oplichters meteen. Dat dit biologisch nogal onwaarschijnlijk is, besefte je niet.

7. De eerste romance die je op tv zag

De relatie tussen Fiebe en Natasja was wellicht de eerste relatie die je in een serie volgde. Dat Natascha met jouw Fiebe ging lopen was natuurlijk pijnlijk. Vooral omdat ze haar turncarrière belangrijker vond dan Fiebe. Onbegrijpelijk!

8. Cola, de hond

De hond van Vivi en Fiebe noemde Cola. Hij was ontzettend braaf, slim en schattig. Je droomde ervan om zelf een Cola te hebben. In een aflevering raakte hij spoorloos verdwenen. Pure stress was dat, vooral toen ook Vivi vast zat in de riolering, waar ze Cola had gevonden. Gelukkig raakten ze er allebei uit. Eind goed, al goed.

9. Hoewel het eigenlijk slecht gedubd was…

Ten laatste, Peperbollen is in werkelijkheid een Duitse serie, Die Pfefferkörner. Als kind voelde je ergens wel dat de monden en het geluid niet helemaal overeen kwamen, maar goed, daar zette je je snel over. Als je nu een aflevering herbekijkt, krijg je echt de kriebels. De serie is ontzettend slecht gedubd.

Jouw Peperbollen herinneringen?

Was jij ook een fan van de Ketnet-serie Peperbollen? Laat ons in een reactie onderin weten wat jij zo leuk vond en wie jouw favoriete karakter was!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Deze 9 redenen maakte Peperbollen zo cool”

Plaats een reactie

Share to...