12 redenen waarom we nog steeds naar Sissi kijken!

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Met kerst, of andere sentimentele dagen, is het vaste kost: De Sissi trilogie. En hoewel we die films al honderd keer gezien hebben, stemmen we er toch altijd weer op af. Maar waarom eigenlijk?

Hier vind je alle redenen, waarom Sissi zo geweldig was (en is) om naar te kijken:

1. Romantisch sprookje

Wat maakt het uit dat die hele Sissi trilogie niets van doen had met het echte leven van Keizerin Elisabeth van Oostenrijk. We genieten elke keer weer van het romantische verhaal van het eenvoudige, jongensachtige prinsesje dat keizerin wordt. Stiekem hebben we dat als kind toch zelf ook heel vaak gedroomd!

.

2. De Jurken

En dan die jurken. Er komt echt geen eind aan. Geen wonder dat de deuren zo groot zijn in de paleizen. Hoe kom je er anders doorheen? Maar wat hadden we dolgraag zelf een paar van die jurken willen passen! Hier een jurk uit de serie.

.

In het echt droeg Elisabeth soms nog spectaculairdere creaties:

.

3. Valse schoonmoeder, altijd goed

Een valse schoonmoeder doet het altijd goed in films. Aartshertogin Sophie is een klassieker. Ze pakt zelfs Sissi’s kind af! Maar dat levert natuurlijk wel een paar mooie, tranentrekkende scenes op dus we vergeven haar dat van harte. In het echt waren de verhoudingen tussen Sophie en haar schoondochter Elisabeth ook niet zo best. Sophie was een slimme dame met heel veel invloed. In deze tijd had ze vast op eigen kracht een hoge positie bekleed.

.

4. Veel broers en zussen: gezellig

Sissi komt uit een ideaal gezin met heel veel leuke broers en zussen en fijne, gezellige en liefdevolle ouders. Wie wil dat nu niet? Ze wonen ook nog op een prachtig gelegen paleis. Dit is zo’n beetje het enige onderdeel van de films wat wel klopt. Elisabeth had een gelukkige jeugd en ze zou haar hele leven lang heimwee hebben naar Possenhofen. Hier zie je de echte moeder van Elisabeth: Ludovika, aartshertogin in Beieren.

.

Magda Schneider was de moeder van Romy Schneider. Zij speelde Ludovika in de films.

.

5. De keizer op het witte paard

Als kind droomden we van een prins op het witte paard, maar in deze films gaan ze gelijk voor een heuse keizer: Franz Jozef I compleet met een enorm keizerrijk en heel veel aanbiddende onderdanen.
Overigens viel het in het echt best tegen met die aanbiddende onderdanen. Franz Jozef regeerde 68 jaar in roerige tijden en zijn rijk maakte veel ellende en oorlogen mee. Dit was de echte Franz Josef in zijn jeugd, niet slecht toch?:

.

En hier is Karl Heinz Bohm als Franz Josef:

.

6. Mannen in uniform

In de films lijkt het wel of Sissi hele dagen lang omringd was met mannen in uniform. Geen vervelend gezicht. En altijd handig om bij de hand te hebben. Hoewel niet iedereen in Sissi’s hofhouding even handig was.

.

Wat dacht je van die paarden of paleizen… Lees dus snel verder op de volgende pagina!

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Share to...