Een potje Risk: dit waren de 17 meest typerende momenten

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

7. Optie 2: bijzetten

Er zitten altijd mensen bij die iedere beurt bleven bijzetten, totdat ze uiteindelijk bergen legertjes hadden… Laf of slim?

8. Allianties met je ‘vrienden’…

Op een gegeven moment werd de eerste alliantie gesloten. In praktijk betekende dit enkele ronden elkaar niet aanvallen of een paar landjes wisselen; allianties duurde vaak niet lang, voor je wist werd je weer verraden (als je het NET niet uitkwam)!

Via giphy.com

9. Je kreeg een band met de gekste landen…

Daarvoor nog nooit van gehoord, maar gedurende het spel kreeg je echt een band met je landen. Irkutsk of Kamchatka waren opeens JOUW favoriete landen…

.

10. Kaarten wisselen!

Eindelijk genoeg territoria veroverd en dus kaarten gekregen, om nieuwe legertjes te plaatsen! Moet je natuurlijk niet alleen maar kanonnen hebben gekregen…

Via: boardgamebeast.com

11. Opgaan in Risk

En IEDERE KEER weer gaan er mensen compleet op in het spel (vaak als ze aan het winnen waren). Ze voelden zich dan echt de machtige dictator en gingen de gekste zaken uitkramen:

Via giphy.com

12. Sommigen maakte het extra spannend!

Alsof het nog niet spannend genoeg was, waren er altijd wel vrienden die er extra regels aan vastknoopten…

Herken je dat moment, dat je opeens moest verhuizen? Zo irritant… (zie #13)

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Een potje Risk: dit waren de 17 meest typerende momenten”

Plaats een reactie

Share to...