Saturday Night Fever 44 jaar: hoe gaat het nu met de cast?

Door

Gaby Van Halteren

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Saturday Night Fever film John Travolta cast feat

Tony Manero – John Travolta

Tony Manero komt uit een arm Italiaans gezin in Brooklyn en wil worden geadoreerd en gerespecteerd als danser zodat hij aan zijn saaie leventje kan ontsnappen. Hij is een ruwe bolster, blanke pit type met een klein hartje. Na de zelfmoord van zijn vriend komt hij tot inzicht en wil een nieuw leven beginnen.

Saturday Night Fever John Travolta
Via: Saturday Night Fever (capture)

John Travolta is wat ze in het Engels een household name noemen, een naam die iedereen kent. Hij zette de 19-jarige Tony Manero met veel enthousiasme neer en liet het publiek zien dat hij een fantastische danser is. In zijn biografie staat een indrukwekkende lijst van succesvolle films waaronder de musical Grease, Look Who’s Talking en natuurlijk Quentin Tarantino’s Pulp Fiction om zomaar een paar te noemen. Hij trouwde 1991 met actrice Kelly Preston en kreeg drie kinderen.

In 1985 ging een foto de hele wereld over: John Travolta dansend met Prinses Diana in het Witte Huis. Prinses Diana droeg een zwarte jurk die vanaf dat moment bekend stond als Travolta Dress.

John Travolta Prinses Diana
Via: Wikimedia Commons | United States Federal Government, CC

44 jaar na de film is Travolta op 67-jarige leeftijd nog steeds een bekende en geliefde acteur en succesvolle producer.

Stephanie Mangano – Karen Lynn Gorney

Stephanie woont in Manhattan, heeft naar eigen zeggen een belangrijke baan en heeft ‘het’ gemaakt, hoewel niet helemaal duidelijk is wat ‘het’ is. Ze lijkt zo gecultiveerd en wereldwijs dat Tony meteen helemaal verliefd op haar wordt. Zij is echter niet in hem geïnteresseerd, in ieder geval niet op romantische wijze. Wel worden en blijven ze vrienden.

Saturday Night Fever 44 jaar: hoe gaat het nu met de cast?
Via: Saturday Night Fever (capture)

Voor Karen Lynn Gorney was Saturday Night Fever haar derde film en haar grootste rol en succes. In de jaren 80 liet ze de showbusiness voor wat het was en deed ander werk, o.a. als manager van een kunstgalerie. UIteindelijk keerde ze terug in films en tv-series maar speelde alleen maar kleinere rollen. Naast actrice en danseres was zij ook zangeres. Hoewel in Californië geboren voelt ze zich een echte New Yorker. Ze is inmiddels 76 jaar oud en acteert nog steeds.

Happy Birthday to Saturday Night Fever’s Karen Lynn Gorney celebrating a Birthday today!

Geplaatst door Joe Causi op Dinsdag 28 januari 2020

Annette – Donna Pescow

Annette is dolverliefd op Tony en maar helaas ziet hij haar niet staan. Wel stemt hij in om met haar aan de danswedstrijd mee te doen en Annette is ervan overtuigd dat zij nu de kans krijgt om hem voor haar te winnen. Maar er duikt een ander meisje op dat beter danst dan Annette en op wie Tony verliefd wordt. Annette is zwaar teleurgesteld en eindigt als een tragisch figuur in de film.

Saturday Night Fever 44 jaar: hoe gaat het nu met de cast?
Via: Saturday Night Fever (capture)

Gelukkig ging het met de vertolkster van de rol, Donna Pescow, een stuk beter. Ze kreeg eind jaren 70 een eigen tv-serie en speelde kleinere rollen in veel andere tv-series. In de jaren 90 had ze een vaste rol in de bekende soap opera General Hospital en werkte voor verschillende tv-netwerken waaronder de Disney Channel.

Saturday Night Fever 44 jaar: hoe gaat het nu met de cast?
Via: Wikimedia Commons | Artemisboy, CC

Ze is inmiddels 67 jaar oud en nog steeds actief als actrice. Hier een recent interview.

Connie – Fran Drescher

Een nog jonge Fran Drescher (jawel, The Nanny) had een piepkleine rol in de film waarmee ze haar debuut op het witte doek maakte.

Saturday Night Fever 44 jaar: hoe gaat het nu met de cast?
Via: Saturday Night Fever (capture)

Kijk maar of je haar in deze video herkent.

https://youtu.be/LMJ4GhtxCt0?t=62

We kennen Fran Drescher natuurlijk hoofdzakelijk van haar enorm succesvolle eigen komedieserie The Nanny. In de jaren voor de serie acteerde ze in een aantal films, haar leven na de Nanny bestond in eerste instantie uit meer tv-series maar later kwam de nadruk meer op andere dingen te liggen. Ze ging scheiden en kreeg kanker die ze overwon. Daarna ging ze de politiek in en was een aantal jaren diplomaat. Ze is nu 64 jaar oud en acteert nog steeds in zowel films als tv-series.

Jouw Saturday Night fever herinnering?

Zin gekregen in een disco-dansje? Met wie zou je dan het liefst de dansvloer op willen? We zijn benieuwd, maar ook naar jouw leukste herinneringen aan Saturday Night Fever! Laat het ons weten in een reactie onderin.

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...