Mary Poppins musicals vroeger meezingen

Via: Mary Poppins / youtube.com (capture) | omborarius

Iedereen groeit op met een paar musicals die hem of haar nauw aan het hart liggen. Dit zijn de leukste musicals van vroeger waarvan jij wellicht alle liedjes (en danspasjes) kent op een rijtje!

Leuke musicals versus het echte leven

Wenste jij vroeger ook wel eens dat het leven zoals een leuke musical was? Iedere dag opstaan en meteen vrolijke liedjes fluiten, klinkt niet slecht natuurlijk. Populaire musicals zoals Grease en High School Musical deden jonge kinderen dromen van een romantisch leven zoals in de film. De realiteit is natuurlijk anders. Misschien zing je wel zo vals als een kat. Ach ja, er is niets mis met wat dromen. Geniet van deze nostalgische lijst vol leuke musicals van vroeger!

1. Mary Poppins

In de jaren ’60 was de film Mary Poppins een technologisch hoogstandje. In de eerste scène zie je de kinderjuf boven Londen zweven met haar paraplu! Vandaag is dat natuurlijk een beetje achterhaald.

Via: Wikimedia Commons | Trailer screenshot, CC

Toch blijft Mary Poppins een van de beste musicals aller tijden. De hoofdrol wordt gespeeld door Julie Andrews, die de kenners ook herkennen van The Sound of Music. Ken je dit woord nog?

2. Grease

Het lijkt alsof het gisteren was, maar er zijn al meer dan 40 jaar verstreken sinds Grease voor het eerst op scherm te zien was! De musical verscheen in 1978. Het romantische verhaal waarin Sandy en Danny elkaar leren kennen, in de jaren ’50, deed iedereen zwijmelen. Tot op vandaag blijven de liedjes erg populair. Denk maar aan You’re the One I Want, Summer Nights en Greased Lightnin’. Ken jij de danspasjes ook?

3. The Lion King

De remake van 2019 was leuk, maar niets overtreft de klassieke versie van De Leeuwenkoning. Deze Disneyklassieker heeft ieder kinderhart ooit veroverd. Het is ongetwijfeld een van de meest tijdloze en leukste musicals die we kennen. Welk liedje was jouw favoriet?

4. Footloose

Footloose gaat over Ren, die met zijn moeder naar een nieuw dorp verhuist. Daar raakt hij onmiddellijk onder de indruk van de knappe Ariel. En zijn liefde voor muziek en dansen kan niemand tegen houden, zelfs de vader van Ariel, dominee Moore niet. De kwam uit in 1984 en is een echte popklassieker.

5. High School Musical

Met Zac Efron als ‘Troy’ en Vanessa Hudgens als ‘Gabriella’ kan een film maar moeilijk de mist in gaan. High School Musical was een trilogie waarvan de eerste uit kwam in 2006. De prille twintigers van nu zullen wellicht alle liedjes van deze musical kunnen meebrullen.

Via: High School Musical

6. Annie

De musical over een 11-jarig weeskind met een grote bos rode krullen werd een wereldwijde hit. Annie is een sympathiek meisje dat leeft in het weeshuis. Dit wordt helaas behoorlijk slecht geleid door de alcoholverslaafde miss Hanigan. Gelukkig neemt de miljardair Warbucks uiteindelijk Annie onder zijn hoede.

Via: Annie (capture)

Samen gaan ze op zoek naar Annie’s echte ouders. Deze musical, uitgekomen in 1982, heeft een heel meeslepend verhaal. En de liedjes zijn minstens even catchy; Hard Knock Life is sowieso het meest bekende liedje van deze musical.

7. The Sound of Music

The Sound of Music verscheen in 1965 en is een van de oudste musicals uit deze lijst, maar daarom zeker niet de minst populaire. Het verhaal gaat over de aandoenlijke familie Von Trapp die Oostenrijk uitvluchten omwille van de oorlog. Gelukkig is er Maria, de nieuwe gouvernante.

Sound of Music Von Trapp familie film
Via: Wikimedia Commons | 20th Century Fox, PD

Ze maakt leuke jurken uit oude gordijnen en leert de kinderen ‘do re mi’ en veel meer zingen. En natuurlijk worden de Kapitein en zij verliefd. Deze prachtige musical speelt zich af in een mooi decor. Liedjes zoals My Favorite Things en Edelweiss zijn klassiekers.

We hebben nog 5 musicals voor je op de volgende pagina!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “De 12 leukste musicals waarvan jij vroeger alle liedjes kende”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer