Mamma Mia, Here we go again!

ABBA

De Zweedse popgroep ABBA is misschien wel een van de populairste aller tijden. Vanaf de jaren ’70 veroverde zij de wereld met nummers als ‘Dancing Queen’, ‘Waterloo’, ‘Mamma Mia!’ en ‘Money, money, money’. Inmiddels is de band al meer dan 30 jaar gestopt en zijn de artiesten allen ouder dan 70. Hoe gaat het nu met de leden van ABBA? Wij zochten het uit!

.

Hoe begon het?

De groep werd opgericht in 1974 en telde 4 leden; Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson en Björn Ulvaeus. Het succes begon allemaal toen ABBA het Eurovisiesongfestival van 1974 won met het nummer ‘Waterloo’. Bekijk hieronder de video:

Groot succes!

Na het succes op het songfestival was de toon gezet en was ABBA immens populair. Na het uitbrengen van de hit ‘Mamma Mia’ in 1975 was ABBA een wereldwijd succes. Hieronder de video:

Er volgden in totaal meerdere nummer 1-hits en vele albums. In 1977 verscheen er zelfs een film over deze unieke popgroep. De film was een verslag van hun tour door Australië. In deze film kun je goed zien hoe populair ABBA is op dit gigantische eiland.

Het einde!

In 1979 begon de band langzaam af te brokkelen. Agnetha en Björn kondigden hun echtscheiding aan. De groep leek er in eerste instantie niet onder te lijden, dat zelfde jaar bracht de groep een nieuwe elpee uit; Voulez-vous, welke ook erg succesvol was. In 1980 bracht ABBA een compleet Spaanstalig album uit welke tegen de verwachtingen in verschrikkelijk populair was. Het jaar daarna (1981) kondigden ook Frida en Benny hun scheiding aan. Het einde van de band was in zicht…

Hoewel de groep in 1982 nog plannen had om een nieuw album uit te brengen, kwam deze er helaas nooit. Er werden wel enkele nummers opgenomen maar geen van deze werd goed genoeg bevonden door de bandleden. 11 december dat jaar trad ABBA voor het laatst op en in 1983 gaf de band aan een ‘rustperiode’ in te lassen. De rest is geschiedenis, ABBA was verleden tijd.

Hoe is het nu?

Nu, bijna 35 jaar geleden na het einde van ABBA, zijn de sterren allemaal aardig op leeftijd. Hoe zien zij er nu uit?  Dragen ze nog steeds broeken met wijde pijpen? Wij gingen op onderzoek uit en kwamen erachter hoe de sterren momenteel in het leven staan! Lees verder op pagina 2!

Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

3 gedachten over “Mama Mia: Hoe gaat het nu (35 jaar later) met ABBA?”

  1. ABBA was in mijn jeugd erg favoriet bij mij ,elk nummer werd wel een nummer 1hit ,dancing queen is wel 1 van de beste nummers vind ik ,in de evergreen top 1000 op Spotify’s komen verschillende goede nummers van ABBA voorbij ,met 1 woord ,heerlijke muziek

    Beantwoorden
  2. Abba was in mijn jeugd erg populair zelfs in oostduitsland waar ik geboren ben.Als kind en natuurlijk ook een tijdje in Nederland veel naar Abba geluisterd en ook op tv in Leipzig te zien.Maar mensen worden ouder of dingen gebeuren die eigenlijk privé moeten blijven maar dat is niet anders als je grote succes als Band Abba hebt.Gelukkig blijft deze band altijd in leuke herinnering en muziek vergaat nooit.

    Beantwoorden
  3. U beweert dat abba in 1974 opgericht werd . Niet correct . Ze wonnen wel in 1974 het eurovisiesongfestival maar hadden al eerdere hits ( ring ring ) volgens mij opgericht in 1972

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer