Kerstliedjes van vroeger: 12 bekende en onbekende Kersthits

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Laatste update:

2

Kerstliedjes Kersthits Kerstsongs

Welke van onderstaande kerstliedjes is jouw absolute favoriet? En welk kerstliedje hoeft van jou nooit meer gedraaid te worden?

Kerstliedjes komen steeds vroeger…

Heb je de populaire kerstliedjes al op de radio langs horen komen? Het leek alweer bijna Kerstmis, zelfs toen Sinterklaas nog in het land was.

Ieder jaar hangt men eerder de kerstversiering op, komen er eerder kerst reclames op de buis én worden de bekende Christmas medleys eerder gedraaid op de radio.

Zo is het nu dus ook weer.

Kerstliedjes van vroeger: 12 bekende en onbekende Kersthits

Hoewel wij ouder worden en alles om ons heen in razendsnel tempo verandert, blijft één ding hetzelfde, die Kersthits rond de feestdagen. Waar onze jeugd nu mee opgroeit, is exact hetzelfde als waar wij mee werden geconfronteerd toen wij jong waren.

Kerst niet zonder Kerstliedjes van vroeger

Er zijn natuurlijk ontzettend veel kerstliedjes. Te veel om op te noemen. De meest commerciële kennen wij allen het best.

Kerstliedjes van vroeger: 12 bekende en onbekende Kersthits
Ken je deze al?!

Die kerstliedjes hebben wij zo vaak gehoord, die vergeten wij nooit weer. En in sommige gevallen is het zo dat een kerstliedje in een bepaalde editie overal ter wereld populair is.

12 Kerstliedjes van vroeger

Wij hebben de meest bekende en vervolgens enkele minder bekende Kerstliedjes voor je op een rijtje gezet. Welke van onderstaande Kersthits is jouw absolute favoriet? En welk kerstliedje hoeft van jou nooit meer gedraaid te worden? Laat het weten in een reactie onderin!

1. Wham! – Last Christmas

Natuurlijk één van de meest bekende kerstliedjes. Zo bekend dat het al een paar keer gecoverd is. Welke versie heeft jouw voorkeur, deze of toch die van George Michael en Wham! uit de jaren 80?

Wham! heeft er in ieder geval een groot succes mee. Deze plaat is namelijk de op drie na langst genoteerde single in de hitlijst top 100. Waarschijnlijk ken je het origineel wel, toch?!

2. Band aid – Do they know it’s Christmas

Dit kerstlied werd evenals Last Christmas in 1984 uitgebracht. Met dit lied wilden artiesten de hongersnood in Ethiopië onder de aandacht brengen. Het lukte ze aardig, alleen nu weet de jeugd dit allemaal niet natuurlijk. Zij zien allerlei artiesten met foute kapsels die samen een high school band lijken te vormen.

Zou dit plaatje over 20 jaar nóg worden grijs gedraaid?

3. Mariah Carey – All I want for Christmas is you

Dit kerstliedje bracht in 1994 wat variatie in het repertoire. Dat is nu anders. Het hoort bij de ouwe meuk. Als zij langskomt op de radio, gaat het bij ons op een andere zender. Hoewel ik het vroeger een prachtig nachtegaaltje vond, denk ik er nu anders over. Youhouhouhouhou, shht wees een stil. ;).

Als jij er geen genoeg van kunt krijgen, dan heb je altijd nog de nieuwe kerst cd van Mariah Carey, die wel erg lijkt op die uit 1994. Veel luisterplezier. Ik doe mijn oortjes even dicht.

4. Rudolph the red nosed reindeer

Dit is misschien wel het meest gecoverde kerstlied. Zo heb je versies van onder andere Dean Martin, Bing Crosby, Billy May, The Supremes en The Jackson 5. Rudolph is onlosmakelijk verbonden aan de Kerstman en doet het ieder jaar ook in de hitlijsten bijzonder goed.

De meest bekende versie is van het trio Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis Jr.

5. Jingle Bells

Een kerstlied wat iedereen, overal ter wereld min of meer mee kan zingen. Het bestaat ook al heeeeeel lang. Deze is pas nostalgisch en heette heel, heel, heel vroeger One Horse Open Sleigh. Het werd in 1857 door de Amerikaan James Pierpont gecomponeerd.

Commercieel gezien doet dit kerstlied het dus al heel lang heel goed. Jingle Bells is één van de bekendste niet-religieuze kerstliederen ter wereld.

6. Bing Crosby – I’m dreaming of a white Christmas

Dit kerstliedje gaat ook al een tijd mee. Als je goed luistert, hoor je die kraak. Wie het ook zingt, pas als Bing langskomt, gaat het sneeuwen. Let maar op!

Minder bekende Kerstliedjes van vroeger…

In de auto bekende kerstliedjes samen meezingen is leuk en natuurlijk kent iedereen de doorgewinterde Kersthits van hierboven wel, maar thuis hadden wij andere, minder bekende kerstliedjes die wij grijs draaien. Hieronder een paar voor de variatie. 😉 Er is meer dan Mariah en onze Georgie…

7. Louis Armstrong – ‘Zat You, Santa Claus?’

“Zat you, meneer de Kerstman?!”

8. The Jackson 5 – I saw Mommy kissing Santa Claus

Het zal je maar gebeuren, je moeder kust innig met de Kerstman en je vader weet er helemaal niks van! Misschien maar beter stilhouden ivm de cadeau’s…

9. Boney M – Little Drummer Boy

Misschien ook bekend van de vele schoolmusical’s of Kerstavonden, waar dit nummer vaak voorgedragen wordt door ‘little dummer boys en girls’!

10. Chris Rea – Driving home for christmas

Dit is ook echt de ideale hit als je in de auto zit op weg naar een feestje of diner. Nog beter zou zijn, als er daadwerkelijk sneeuw ligt… zonder files dan! 😉

11. Jingle Bell Rock / Bobby Helms

12. Brenda Lee – Rockin’ Around the Christmas Tree

Heerlijk vrolijk, zo’n oldie…

En deze is leuk als er al wat eierpunch in je maagje zit. Zing deze dan maar eens mee.

Mele Kalikimaka(Merry Christmas) 1950 – Bing Crosby & The Andrews Sisters –

Jouw favoriete Kerstliedje?

Zonder welk kerstliedje kom jij Kerstmis 2018 niet door? Zijn wij er soms eentje vergeten? Laat het ons dan weten in een reactie onder. Een fijne Kerst alvast, met VELE leuke populaire Kerstliedjes…

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Kerstliedjes van vroeger: 12 bekende en onbekende Kersthits”

 1. Het is niet mn favoriete kerst liedje maar er gaat iedere keer n tekst door mn hoofd …. Bastiaan het word weer kerstfeest man
  En het is iiut de jaren 50 tot 70 denk ik

  Beantwoorden
 2. Paul McCartney – Wonderfull Christmas Time

  John Lennon Yoko Ono – Happy X’mas War Is Over

  Andy Williams – It’s The Most Wonderfull Time Of The Year.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...