Kerstfilms

Na een middagje schaatsen of een goed sneeuwballengevecht is er niets fijner dan opwarmen met een goede kerstfilm. Zo’n echte klassieker die je ieder jaar opnieuw kunt kijken. Lekker in je pyjama op de bank met een beker warme chocolademelk en kerstkransjes. Er zijn natuurlijk genoeg films die je in de kerstvakantie zou kunnen kijken. Maar er zijn ook films, die eigenlijk niet mogen ontbreken. Wij maakten een lijstje met de 10 films die je altijd keek in de kerstvakantie. Moest jij ook altijd zo lachen om nummer 4 en 9?

1. The Santa Clause

Altijd weer lachen als kerst in de soep dreigt te lopen!

2. Sound of Music

Deze film heeft niets te maken met kerst, maar hoort toch in het rijtje thuis! In de tijd dat we het nog zonder Netflix en Youtube moesten stellen, was deze klassieker iedere kerstvakantie op TV te zien.

3. Never Ending Story

Een heerlijke film vol fantasie om onder je warme fleecedekentje bij weg te dromen.

4. Home Alone

Er waren tijden dat je na het kijken van Home Alone direct aan de slag ging om je kamer te ‘beveiligen’ tegen mogelijke indringers. Nu is Home Alone vooral jeugdsentiment. Zulke nostalgie doet het goed tijdens de feestdagen!

5. A Christmas Carol

Het verhaal van Ebenezer Scrooge. Een krenterig oud mannetje die niets anders kan dan mopperen en snauwen. Totdat de geesten van zijn kerstverleden, zijn kerstheden en zijn kersttoekomst hem meenemen op een confronterende reis…

Lees verder op pagina 2! De ommekeer van #6 blijft ook altijd mooi!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer