Kerstfilms

Na een middagje schaatsen of een goed sneeuwballengevecht is er niets fijner dan opwarmen met een goede kerstfilm. Zo’n echte klassieker die je ieder jaar opnieuw kunt kijken. Lekker in je pyjama op de bank met een beker warme chocolademelk en kerstkransjes. Er zijn natuurlijk genoeg films die je in de kerstvakantie zou kunnen kijken. Maar er zijn ook films, die eigenlijk niet mogen ontbreken. Wij maakten een lijstje met de 10 films die je altijd keek in de kerstvakantie. Moest jij ook altijd zo lachen om nummer 4 en 9?

1. The Santa Clause

Altijd weer lachen als kerst in de soep dreigt te lopen!

The Santa Clause kerstman sneeuw kerstfilm
Via: The Santa Clause (capture)

2. Sound of Music

Deze film heeft niets te maken met kerst, maar hoort toch in het rijtje thuis! In de tijd dat we het nog zonder Netflix en Youtube moesten stellen, was deze klassieker iedere kerstvakantie op TV te zien.

The Sound of Music film familie Von Trapp kinderen
Via: The Sound of Music (capture)

3. Never Ending Story

Een heerlijke film vol fantasie om onder je warme fleecedekentje bij weg te dromen.

4. Home Alone

Er waren tijden dat je na het kijken van Home Alone direct aan de slag ging om je kamer te ‘beveiligen’ tegen mogelijke indringers. Nu is Home Alone vooral jeugdsentiment. Zulke nostalgie doet het goed tijdens de feestdagen!

5. A Christmas Carol

Het verhaal van Ebenezer Scrooge. Een krenterig oud mannetje die niets anders kan dan mopperen en snauwen. Totdat de geesten van zijn kerstverleden, zijn kerstheden en zijn kersttoekomst hem meenemen op een confronterende reis…

6. The Grinch

Over een harig, groen monster die denkt dat hij voor altijd een einde kan maken aan het kerstfeest…

7. Annie

De vrolijke Annie weet de sfeer er iedere kerst weer in te brengen. En jij voelt je stiekem een klein beetje schuldig dat je hebt gezeurd toen je moest helpen met de afwas na het kerstdiner 😉

8. Gremlins

De lieve Mogwai die ‘Gizmo’ genoemd wordt, doet in eerste instantie een beetje denken aan een levende Furbie. Todat het beestje verandert in een griezelig monster! Brrr..

9. The Muppet Christmas Carol

Voor wat meer humor rondom ‘a Christmas Carol’ moest je natuurlijk bij de Muppets zijn!

10. Jack Frost

Een verdrietig verhaal + een komische sneeuwpop zorgen voor een perfecte mix in deze echte klassieker.

Alle typische kerstfilms gekeken en tijd over? Vergeet dan zeker niet de talloze Disneyfilms en animatiefilms. Die blijven ook altijd leuk!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer