Musical liedjes: de 12 leukste songs van bekende musicals

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Mary Poppins musicals vroeger meezingen

Iedereen groeit op met een paar musicals die hem of haar nauw aan het hart liggen. Dit zijn de leukste musical liedjes van vroeger waarvan jij wellicht alle teksten (en danspasjes) kent op een rijtje!

Leuke musicals versus het echte leven

Wenste jij vroeger ook wel eens dat het leven zoals een leuke musical was? Iedere dag opstaan en meteen vrolijke liedjes fluiten, klinkt niet slecht natuurlijk.

Bekende musicals zoals Grease en High School Musical deden jonge kinderen dromen van een romantisch leven zoals in de film. De realiteit is natuurlijk anders. Misschien zing je wel zo vals als een kat. Ach ja, er is niets mis met wat dromen.

West side story musical liedjes tonight
Via: West Side Story | Tonight / TM & © MGM (capture)

12 x muziek uit musical films

Een musical is een vorm van theater, die dialogen combineert met dans en (gezongen) muziek. Natuurlijk kan dit in toneeluitvoering, maar er zijn natuurlijk genoeg musical films. We richten ons hierbij op die laatste categorie…

Geniet van deze nostalgische lijst vol musical liedjes van vroeger!

Jouw favoriete musical liedjes? We zijn natuurlijk benieuwd hoeveel van onderstaande musical muziek je nog kent. Of missen we eventueel nog leuke musicals?

Laat weten wat je favoriete musical liedjes zijn in een reactie onderin!

1. Mary Poppins

In de jaren 60 was de film Mary Poppins een technologisch hoogstandje. In de eerste scène zie je de kinderjuf boven Londen zweven met haar paraplu! Vandaag is dat natuurlijk een beetje achterhaald.

Musical liedjes: de 12 leukste songs van bekende musicals
Via: Wikimedia Commons | Trailer screenshot, CC

Toch blijft Mary Poppins een van de beste musicals aller tijden. De hoofdrol wordt gespeeld door Julie Andrews, die de kenners ook herkennen van The Sound of Music. Ken je dit woord nog?

2. Grease

Het lijkt alsof het gisteren was, maar er zijn al meer dan 40 jaar verstreken sinds Grease voor het eerst op scherm te zien was! De musical verscheen in 1978. Het romantische verhaal waarin Sandy en Danny elkaar leren kennen, in de jaren 50, deed iedereen zwijmelen.

Tot op vandaag blijven de liedjes erg populair. Denk maar aan You’re the One I Want, Summer Nights en Greased Lightnin’. Ken jij de danspasjes ook?

3. The Lion King

De remake van 2019 was leuk, maar niets overtreft de klassieke versie van De Leeuwenkoning. Deze Disneyklassieker heeft ieder kinderhart ooit veroverd.

Het is ongetwijfeld een van de meest tijdloze en leukste musicals die we kennen. Welk liedje was jouw favoriet?

4. Footloose

Footloose gaat over Ren, die met zijn moeder naar een nieuw dorp verhuist. Daar raakt hij onmiddellijk onder de indruk van de knappe Ariel. En zijn liefde voor muziek en dansen kan niemand tegen houden, zelfs de vader van Ariel, dominee Moore niet.

De musical film kwam uit in 1984 en is een echte popklassieker.

5. High School Musical

Met Zac Efron als ‘Troy’ en Vanessa Hudgens als ‘Gabriella’ kan een film maar moeilijk de mist in gaan. High School Musical was een trilogie waarvan de eerste uit kwam in 2006.

De prille twintigers van nu zullen wellicht alle liedjes van deze musical kunnen meebrullen.

Musical liedjes: de 12 leukste songs van bekende musicals
Via: High School Musical

6. Annie

De musical over een 11-jarig weeskind met een grote bos rode krullen werd een wereldwijde hit. Annie is een sympathiek meisje dat leeft in het weeshuis. Dit wordt helaas behoorlijk slecht geleid door de alcoholverslaafde miss Hanigan.

Gelukkig neemt de miljardair Warbucks uiteindelijk Annie onder zijn hoede.

Musical liedjes: de 12 leukste songs van bekende musicals
Via: Annie (capture)

Samen gaan ze op zoek naar Annie’s echte ouders. Deze musical, uitgekomen in 1982, heeft een heel meeslepend verhaal. En de liedjes zijn minstens even catchy; Hard Knock Life is sowieso het meest bekende liedje van deze musical.

7. The Sound of Music

The Sound of Music verscheen in 1965 en is een van de oudste musicals uit deze lijst, maar daarom zeker niet de minst populaire. Het verhaal gaat over de aandoenlijke familie Von Trapp die Oostenrijk uitvluchten omwille van de oorlog. Gelukkig is er Maria, de nieuwe gouvernante.

Sound of Music Von Trapp familie film
Via: Wikimedia Commons | 20th Century Fox, PD

Ze maakt leuke jurken uit oude gordijnen en leert de kinderen ‘do re mi’ en veel meer zingen. En natuurlijk worden de Kapitein en zij verliefd. Deze prachtige musical speelt zich af in een mooi decor.

Liedjes zoals My Favorite Things en Edelweiss zijn klassiekers.

8. Moulin Rouge!

Een Parijse nachtclub in de belle époque, de jaren 90 van de negentiende eeuw, het is een interessante setting voor een film. Moulin Rouge! werd met Nicola Kidman in de hoofdrol een van de leukste musicals.

De nummers die erin verwerkt werden, zijn stuk voor stuk hits uit de recente muziekgeschiedenis, zoals Smells Like Teen Spirit van Nirvana, Material Girl van Madonna, en All You Need is Love van The Beatles.

9. The Nightmare Before Christmas

Een tikkeltje creepy, deze musical. The Nightmare Before Christmas is een pareltje van niemand minder dan Tim Burton. De film werd gelanceerd in 1993 en is uitgegroeid tot een cultklassieker.

This is Halloween is een bekend nummer van deze musical.

Musical liedjes: de 12 leukste songs van bekende musicals
Via: Wikimedia Commons | Helgi Halldórsson , CC

10. Mamma Mia!

Here we go again! Mamma Mia! is een musical gebaseerd op de aanstekelijke liedjes van de Zweedse muziekband ABBA. Welk van de vele hitjes is jouw favoriete liedje? Dancing Queen, Super Trouper of Thank You For The Music?

Deze musical had het allemaal: een exotische setting (Griekenland), een dramatisch verhaal over Sophie’s zoektocht naar haar vader, en niet te vergeten de topmuziek. In 2008 verscheen nog een filmversie van de musical.

11. Dirty Dancing

Een zeemzoet liefdesverhaal over Frances die tijdens de zomervakantie verliefd wordt op haar dansleraar. Het is de perfecte basis voor een musical. De film verscheen in ’87, maar in 2004 werd er ook een musical van opgevoerd.

Heb jij ooit ook de ‘lift’ in de finale slotscène proberen naspelen met je broer, zus of lief?

12. Hairspray

John Travolta is vooral bekend omwille van zijn rol als Danny in Grease, maar ook in Hairspray toont hij zich van zijn muzikale kant. Dan wel als een vrouw…

Hairspray is een verrassende musical die uitkwam in 2007, maar zich afspeelt in de kleurrijke jaren 60. Ook Zac Efron speelt mee! Het leukste nummer is You Can’t Stop The Beat.

Jouw favoriete musical liedjes?

Genoot jij als kind ook zo van de leukste musicals? Welke bekende musical liedjes ontbreken er voor jou nog in het rijtje?

Laat het ons zeker weten in een reactie hieronder!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Musical liedjes: de 12 leukste songs van bekende musicals”

Plaats een reactie

Share to...