16 Science Fiction series die je compleet vergeten was

Door

Harry Wibier

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

8. Star Trek: The Next Generation (1987-1994)

Zeven seizoenen met in totaal 178 afleveringen maken het lange gemis aan nieuwe afleveringen van Star Trek goed. Captain Picard stapt met succes in de grote schoenen van Kirk en geniet immense populariteit. De serie sleept talloze prijzen in de wacht. Daaronder 18 Emmy Awards en 2 Hugo Awards, een belangrijke sciencefiction prijs. 

Via: Star Trek The Next Generation (capture)

9. Star Trek: Deep Space Nine (1993-1999)

Nog eens 176 afleveringen star Trek, maar nu met een een ruimtestation dat voor een wormgat hangt. Nog meer reizen naar “where no man has gone before” werd de makers kennelijk iets te veel. In plaats daarvan zien we verkenningen naar het niet eerder verkende Gamma kwadrant.

10. Babylon 5 (1993-1998)

Het is 2258. De aardse alliantie heeft contact met andere ruimte reizende soorten. Babylon 5 is de naam van het immense ruimtestation waar onderhandelingen en diplomatie in plaatsvinden. Babylon 5 blinkt uit in de vroege toepassing van computeranimatie. Het vertelt een lang verhaal dat doorloopt over verschillende afleveringen. In deze twee opzichten is Babylon 5 zijn tijd ver vooruit. Er bestaan in totaal vijf seizoenen. 

Via: Babylon 5 (capture)

11. The X-Files (1993-2016)

Agent Scully is sceptisch en agent Mulder heeft een open mind. Samen onderzoeken ze onopgeloste en onverklaarbare FBI-zaken. Dat gaat niet altijd even makkelijk, want de buitenaardse wezens, complottheorieën en doofpotaffaires hullen zich in nevelen van geheimzinnigheid. Gelukkig zijn Scully en Mulder eigenwijze doorzetters: “The truth is out there.” 

12. Buffy the Vampire Slayer (1997-2003)

Achter deze horror-titel gaan tal van science fiction elementen schuil: onder andere een Frankenstein cyborg, een buffybot en een vader-androide. Daarnaast bevatten de zeven seizoenen van deze serie vooral veel bovennatuurlijke gebeurtenissen. Geen zuivere science fiction dus. Desondanks mag de populaire Buffy niet in deze lijst ontbreken. 

Via: Buffy the Vampire Slayer (capture)

13. Stargate (1997-2007)

Militaire teams reizen met behulp van buitenaardse technologie – Stargate – door het heelal. Ze stappen door een poort en komen uit op een spannende plek miljoenen kilometers van de aarde. Het concept blijkt rijk genoeg voor enkele films en spin-offs; Stargate Origins, Stargate Infinity, Stargate Atlantis en Stargate Universe

Via: Stargate (capture)

14. Futurama (1999-2013)

Een pizzabezorger raakt ingevroren. Pas duizend jaar later zet de dooi in en kan hij zijn leven weer oppakken. Dat is twee keer zo lang dan Buck Rogers! Dat mag de pret niet drukken in deze animatieserie, die uiterlijk veel overeenkomsten vertoont met The Simpsons. Op zich is dat niet gek, want beide series komen uit de koker van Matt Groening. 

Via: Futurama (capture)

15. Battlestar Galactica (2004-2009)

Deze remake van de oorspronkelijk serie behoort tot de toppers van het genre. De speciale effecten zijn spectaculair, het acteerwerk is zeer overtuigend, de verhaallijnen zijn zinderend en de mystiek is betoverend. De cylons zitten het laatste beetje mensheid wederom op de hielen. Vier seizoenen lang blijft onduidelijk of de menselijke soort zijn ondergang tegemoet gaat of niet. Ook de bijbehorende films, spelletjes en andere merchandise zien er gelikt uit.  

16. Lost (2004-2010)

De 48 overlevenden van een vliegtuigcrash komen terecht op een mysterieus eiland. Ze raken er verstrikt in raadselachtige en gevaarlijke gebeurtenissen. Bovendien blijkt het eiland niet onbewoond. Wie zijn ‘de Anderen’ eigenlijk? Zes seizoenen lang laten de kijkers zich meeslepen in geheimzinnigheid en in de levensverhalen van de overlevenden.

Jouw favoriete science fiction serie

En natuurlijk, deze lijst is niet volledig. Weet jij er nog één? Of heb je een andere aanvulling? Wil je kwijt hoe jij als trekkie (Star Trek fan) verkleed als bemanningslid van de Starship Enterprise talloze beurzen bezoekt? Aarzel niet en laat het ons in een reactie hieronder weten!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Harry Wibier is historicus, (SEO) tekstschrijver en beeldend kunstenaar. Hij leeft zijn passie voor geschiedenis uit op Dolm.nl. Niet alleen met tekst, maar ook met kunst.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...