stappen middelbare school

Via: flickr.com | Rei Hardt, CC

Een avondje stappen op de middelbare school, herinner je je dat nog? Het betekende: veel voorbereiding, planning en natuurlijk de ultieme outfit en drank. Wij halen herinneringen met je op!

Stappen op de middelbare school

De tijd op de middelbare school was ook de tijd dat je in aanraking kwam met stappen. Samen met je vrienden ging je erop uit en dat leverde heel wat verhalen op. Maar hoe zagen die avondjes er eigenlijk uit? En wat ging er aan vooraf…

Via: pixnio.com | Marko Milivojevic, CC

1. Agenda’s, smeken en plannen

Eerst werden de agenda’s getrokken, de ouders omgekocht en de plannen gemaakt voor die avond. Daar begon je natuurlijk al op tijd mee, want het moest wel goed geregeld worden.

Via: giphy.com

2. Praten over voorbereidingen

Wat gaan we doen? Wie zijn broer/zus gaat drank halen? Wat doen we aan? Hoe laat spreken we af? Welke kroegen gaan we naartoe? Wie komt er nog meer? Allerlei vragen die je stelde als je het erover had op het schoolplein of via MSN.

Via: flickr.com | mynetx, CC

3. Uren in de supermarkt

Want ja, je moest wel de juiste drank uitkiezen. Want werd het nu Passoa, Pisang, Coebergh, Safari, Flugel, Breezer of toch Boswandeling?

Via: pixabay.com | Hans, CC

4. Klaarmaken bij jou of mij?

Haren, make-up, gel, luchtjes, outfit. Alles samen! Dan wel natuurlijk een flinke koffer met kleren mee, stel dat je er niet uitkomt.

Via: giphy.com

5. BrEeZaHhH, Flugel en Passoa

En dan begon het indrink-feest. Eerst een paar Flugel (of Feigling) wegtikken, dan een boswandeling, Passao-Jus en natuurlijk wat Breezertjes.

Ja echt, bakken vol Flügel…

Flügel uitgaan middelbare school shotje bak
Via: youtube.com (capture) | eyelikemedia

6. Snel, naar de kroeg

Met de fiets, bus of te voet, als je er maar was voordat Happy Hour begon of voordat de uitsmijters ID’s begonnen te controleren. En daar ging je avond verder waar je je al weken op verheugd had. WEKEN!

Via: giphy.com

En toen begon de avond pas ECHT! Lees snel verder op de volgende pagina wat er nog meer standaard was op die goede oude stapavonden… Wat dacht je van vreten?

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “Een avondje stappen op de middelbare school zag er zo uit”

  1. Op de schoolbanken planden we onze grootste strijd aan. 15 jaar zijn, het jaar dat je 16 werd. Eerste maal groot event, zo eentje van plus 10k mensen. Plannen waren gemazkt, enkel ouders nog niet overtuigd. Wat deden we, we bestelden tickets weken of maand voordien in de platenwinkel, daar ging je verjaardagsgeld of eerste vakantiegeld heen.
    Ik bleef altijd slapen bij men beste vriend, dan wisten men ouders niet dat ik tot smorgensvroeg op een groot event was.
    We feesten voor de eerste keer van 2230 tot 7u smorgens, kwamen aan met de bus rond 8u30 gingen tot 14u slapen (of gamen) dan was het tijd om naar huis te gaan.
    Eenmaal thuis gingen je kleren de was meteen in, stonken toen enorm naar sigaretten nog. Je ouders stelden toen geen vragen, enkel of het leuk was en waar je de avond voordien gezeten had. Op café duh! ? door de week stond de jongeren zender op de tv op,een reportage van het weekend volgde. Ik stond lekker te dansen op de beats van dj Tiësto, tuurlijk had men mama me gezien. Whoops ik viel door de mand ? tja dan maar opbiechte dat we naar dat ene grote feest waren geweest. Sindsdien eerlijk geweest maar hey wat was dat een fijne tijd nu zo een dikke 21jaar geleden ondertussen ?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer