stappen middelbare school

Via: flickr.com | Rei Hardt, CC

Een avondje stappen op tijdens de middelbare school, herinner je je dat nog? Het uitgaan betekende: veel voorbereiding, planning en natuurlijk de ultieme outfit en drank.

Wij halen herinneringen met je op aan het uitgaan als middelbare scholier!

Stappen op de middelbare school

De tijd op de middelbare school was ook de tijd dat je in aanraking kwam met stappen. Samen met je vrienden ging je erop uit en dat leverde heel wat verhalen op.

Vroeger kon het nog, want het was gewoon legaal om te drinken als je 16 was. Voor op de vrijdagavond was het dus raak en gingen jongeren de kroeg in!

Maar hoe zagen die avondjes er eigenlijk uit? En wat ging er aan vooraf…

Via: pixnio.com | Marko Milivojevic, CC

UItgaan als middelbare scholier

Dan is het nu tijd voor die herkenbare momenten van het uitgaan als middelbare scholier. Het was me toch een happening!

Jouw herinneringen? Hopelijk herken je een aantal leuke nostalgische zaken als tiener, die tijdens de middelbare school aan het uitgaansleven proefde. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw herinneringen!

Laat het weten in een reactie onderin!

1. Agenda’s, smeken en plannen

Eerst werden de agenda’s getrokken, de ouders omgekocht en de plannen gemaakt voor die avond. Daar begon je natuurlijk al op tijd mee, want het moest wel goed geregeld worden.

Legen agenda afspraken maken The Simpsons plannen
Via: The Simpsons (capture)

2. Praten over voorbereidingen

Wat gaan we doen? Wie zijn broer/zus gaat drank halen? Wat doen we aan? Hoe laat spreken we af? Welke kroegen gaan we naartoe? Wie komt er nog meer?

Allerlei vragen die je stelde als je het erover had op het schoolplein of via MSN.

Via: flickr.com | mynetx, CC

3. Uren in de supermarkt

Want ja, je moest wel de juiste drank uitkiezen. Want werd het nu Passoa, Pisang, Coebergh, Safari, Flugel, Breezer of toch Boswandeling?

Via: pixabay.com | Hans, CC

4. Klaarmaken bij jou of mij?

Haren, make-up, gel, luchtjes, outfit. Alles samen! Dan wel natuurlijk een flinke koffer met kleren mee, stel dat je er niet uitkomt.

5. BrEeZaHhH, Flugel en Passoa

En dan begon het indrink-feest. Eerst een paar Flugel (of Feigling) wegtikken, dan een boswandeling, Passao-Jus en natuurlijk wat Breezertjes.

Ja echt, bakken vol Flügel…

Flügel uitgaan middelbare school shotje bak
Via: youtube.com (capture) | eyelikemedia

6. Snel, naar de kroeg

Met de fiets, bus of te voet, als je er maar was voordat Happy Hour begon of voordat de uitsmijters ID’s begonnen te controleren. En daar ging je avond verder waar je je al weken op verheugd had. WEKEN!

Via: giphy.com

En toen begon de avond pas ECHT! Lees snel verder wat er nog meer standaard was op die goede oude stapavonden… Wat dacht je van vreten?

7. Dansuhhhhh

Dans maar, dit is een lekkere dansplaat, sjans maar…

stappen dans feest
Via: flickr.com | Rei Hardt, CC

8. Proberen de liefde van je leven te vinden, of zoiets

Of gewoon weer een extra ‘streepje’ op je lijstje, maar dat regelde je natuurlijk niet zelf. Je vriend of vriendin ging aan hem/haar vragen of hij/zij… wilde zoenen!

Via: giphy.com

9. Er ging altijd wel iets mis

Of je nu ruzie kreeg, je vriend(in) moest kotsen of er een belachelijk grote dosis liefdesverdriet was. Natuurlijk kwam het ook voor, dat je eeuwige crush gewoon niet kon kunnen…

Drama, altijd drama!

Via: giphy.com

10. Na het stappen: Foooooood!

Stappen maakt hongerig, dus kebabtijd!

Via: flickr.com | David Pursehouse, CC

11. The end!

Dan, naar huis. Bij een goed feestje mocht je gelukkig bij een vriend(in) blijven slapen. En verjaardagsfeestjes betekenden een grote sleepover na het stappen!

sleepover
Via: flickr.com | Brian Indrelunas, CC

12. Nieuwe plannen maken

En dan, dan kwam stap #1 weer en ging je weer aan de slag met de nieuwe planning!

Via: giphy.com

Wat herinner jij je nog van vroeger?

Welke van deze zaken deed jij tijdens het stappen vroeger? Of hebben we nog een belangrijke over het hoofd gezien?

Laat het weten in een reactie onderin! Vergeet dit artikel niet te delen met je stapmaatje van vroeger…

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “Uitgaan als middelbare scholier: 12 herkende momenten”

  1. Op de schoolbanken planden we onze grootste strijd aan. 15 jaar zijn, het jaar dat je 16 werd. Eerste maal groot event, zo eentje van plus 10k mensen. Plannen waren gemazkt, enkel ouders nog niet overtuigd. Wat deden we, we bestelden tickets weken of maand voordien in de platenwinkel, daar ging je verjaardagsgeld of eerste vakantiegeld heen.
    Ik bleef altijd slapen bij men beste vriend, dan wisten men ouders niet dat ik tot smorgensvroeg op een groot event was.
    We feesten voor de eerste keer van 2230 tot 7u smorgens, kwamen aan met de bus rond 8u30 gingen tot 14u slapen (of gamen) dan was het tijd om naar huis te gaan.
    Eenmaal thuis gingen je kleren de was meteen in, stonken toen enorm naar sigaretten nog. Je ouders stelden toen geen vragen, enkel of het leuk was en waar je de avond voordien gezeten had. Op café duh! ? door de week stond de jongeren zender op de tv op,een reportage van het weekend volgde. Ik stond lekker te dansen op de beats van dj Tiësto, tuurlijk had men mama me gezien. Whoops ik viel door de mand ? tja dan maar opbiechte dat we naar dat ene grote feest waren geweest. Sindsdien eerlijk geweest maar hey wat was dat een fijne tijd nu zo een dikke 21jaar geleden ondertussen ?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer