Via: pixabay.com

Mei is dé maand van de communiefeesten. Misschien moest je zelf wel naar het communiefeest van een neefje of nichtje de afgelopen maand. Samenkomen in de kerk en al je familieleden op hun paasbest zien, dat deed je denken aan jouw eigen mooie communiedag, jaren geleden.

1ste communie 009

Je communiefeest, een onvergetelijke ervaring

Wat de kerk er precies mee te maken had, dat was jouw onschuldige communiezieltje niet helemaal duidelijk, maar het voelde als verjaardag! Rare liedjes ook, over Jezus die in je leeft. Maar het maakte ook niet echt uit want het feest, daar ging het om! Hallelujah! Hier enkele mooie herinneringen aan jouw speciale dag der vormsel!

Plechtige Communie 2011 -1 (22 van 74)

1. Je kreeg een gloednieuwe outfit!

Je communie doen is niet zomaar een gebeurtenis. Het is je doopsel, je vormsel! Maandenlang werd deze dag voorbereid, inclusief een uitgebreide shopping trip. Hiervoor nam je mama je mee naar de betere boetiekjes van het dorp of de stad. Je probeerde verschillende outfits, alles – van jas tot schoenen – moest bij elkaar passen. Een outfit die je erna nooit meer samen droeg, natuurlijk.

Via: flickr.com | Ocloo Productions, CC

2. Lekker decadent naar de kapper

De dag van je communie had je een afspraak bij de kapper, zoals een echte diva betaamt. Je ouders hadden dit geregeld. Jongens kregen stoere piekjes of iets langer haar à la Justin Bieber. Bij meisjes ging het kapsel gepaard met meer stress. Los, opgestoken, krullen of stijl haar?

Communie Levy

3. Communiekaartjes uitdelen alsof het businesskaartjes waren

Enkele weken op voorhand moesten er communiefoto’s gemaakt worden. Dit gebeurde op een kinderboerderij, een mooie speeltuin of gewoon in de eigen achtertuin. Creatief zijn was de sleutel voor een leuke communiefoto. Eenmaal klaar moest je ze in de klas uitdelen. Zo wist heel de wereld dat jij klaar was voor je vormsel. Ow yeah!

4. Making big money

Een communiefeest geven is big business. Alle tantes en nonkels gaven je een grote cent. Achteraf het geld tellen deed je hoofd tollen. Sommige kinderen gingen mochten hier iets met kopen, maar de meesten moesten het allemaal plechtig op hun spaarboekje zetten.

5. All eyes on you

De dag van het communiefeest draaide om jou. Jij was het grote feestvarken. Je kreeg een speciale plek aan de tafel, werd op je wenken bediend als een echte koning(in), en er werden de hele dag door foto’s van je gemaakt. Heerlijk.

Eerste Communie Brit - Brit taart I

6. Je kreeg een prachtige fiets

Bijna alle kinderen kregen voor hun communiefeest een nieuwe fiets van de ouders. Een degelijke exemplaar om het jaar erop zelfstandig naar de grote middelbare school te kunnen fietsen! Deze nieuwe fiets werd in het midden van de tuin tentoongesteld zodat iedereen je aanwinst kon aanschouwen.

Via: pxhere.com

7. En je allereerste gsm!

Nog interessanter was je eerste gsm die je ook op die prachtige dag in ontvangst mocht nemen. Deze Nokia 3310 was ultramodern en cool. Je kon niet wachten tot na het feest om snake te spelen.

Via: nps.gov | NPS Photo/Cook, PD

8. Lekker eten à volonté

Op het menu stond er vaak barbecue, gevolgd met een indrukwekkend dessert buffet. Als kind kon je je ziek eten, want van feestkilo’s had je nog nooit gehoord.

9. Entertainment voor alle neefjes en nichtjes!

Op de coolste communiefeestjes werd er gezorgd voor entertainment voor de kinderen met een trampoline en een springkasteel! Hoezeeeeee.

Springkussen Kinderfeest Koninginnedag Balkbrug 2013 042

10. Je mocht lekker lang opblijven

Een communiefeest loopt vaak wat langer uit. De tantes en nonkels hebben wat gedronken en wilden nog niet naar huis gaan. Hierdoor mocht jij als kind ook wat langer dan normaal op blijven. Super stoer! Al knikkebollend werd je uiteindelijk toch je bed in gedragen.

foto's communie Femke  232

Jouw communie-herinneringen?

Wat herinner jij je nog aan het communiefeest van jezelf of je vriend(innet)jes vroeger? Laat het weten in een reactie onderin!


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer