Superhelden: deze 17 helden wilde je vroeger zijn

Door

Micki Bosma

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Superhelden superkrachten vroeger wilde zijn

Stap in onze tijdmachine en ontdek van welke superhelden je vroeger altijd al wilde zijn. Van de Power Rangers tot de Powerpuff Girls, deze lijst bevat ze allemaal!

Superhelden op tv

Als kind waren de superhelden die we op tv zagen dé helden waar we naar opkeken. Ze hadden bijzondere krachten, waren stoer en dapper en konden iedere schurk of bad guy verslaan.

Gelukkig kun je sommige helden vandaag de dag nog steeds zien, o.a. door de bekende Marvel films. Gewoon zonder schaamte als volwassen persoon!

Maar het triggert nog altijd iets in ons dat we vroeger ook zo’n iconische superheld wilde zijn, toch?

Superhelden: deze 17 helden wilde je vroeger zijn
Via: Superman / Marvel Comics

Helden uit je jeugd

Je moet je voorstellen dat je jeugd grotendeels uit fantasie en onbeperkte mogelijkheden bestond. En daar waren ze dan ineens, die fantastische superhelden die onze hartjes in vuur en vlam zette! Het waren iconen, dé helden van vroeger. Natuurlijk wilde je niets liever dan in hun schoenen staan en de wereld redden.

Superhelden batman cape
Via: unsplash.com | TK, CC

Superkrachten om jaloers op te zijn

Deze superhelden waren sterk, moedig en rechtvaardig. Konden vliegen door de lucht, van gebouw naar gebouw springen, misdadigers verslaan en mensenlevens redden. Dat wilde jij toch ook? 

Superhelden verkleedkleren
Via: unsplash.com | Steven Lebralon, CC

Schurken en slechteriken

Iedere superheld heeft een bekende slechterik tegenover zich. En als diegene in aantocht was, voelde je de bui al hangen. De spanning bekroop je, en toch kwam het altijd weer goed!

Kijk bijvoorbeeld naar deze 20 grootste Spiderman slechterikken ooit:

Meer dan fictieve personages

Maar deze superhelden waren zoveel meer dan alleen maar fictieve personages. Ze leerden en inspireerden ons om op te staan voor gerechtigheid, om anderen te helpen, om onze angsten te overwinnen en onze eigen krachten te ontdekken. 

Superhelden superman poppetje
Via: unsplash.com | Esteban López, CC

Deze superhelden wilde jij zeker zijn

Of je nu verkleed in je Spider-Man pak naar school ging, iedere aflevering van Totally Spies had gezien. Of thuis met je vriendjes en vriendinnetjes de Ninja Turtles ging nadoen. Deze superhelden wilde je zijn!

Jouw favoriete superheld? Van welke stoere man of vrouw was jij vroeger onder de indruk? Staat hij/zij in deze lijst of hebben we nog iemand over het hoofd gezien?

Laat het weten in een reactie onderin!

1. Power Rangers

Een hecht team van helden met gekleurde pakken en krachtige zwaarden. Welke Power Ranger wilde jij altijd zijn? De blauwe, of toch de gele!

Via: youtube.com (capture) | Power Rangers Official

2. Spider-Man

Een jonge held met de krachten van een spin. Spider-Man leerde je dat heldendom ook schuilt in de “normale” mensen.

Spiderman-comic
Via: Spider-Man / Marvel Comics

3. Superman

De man van staal, die door de lucht vloog en het kwaad met één klap kon verslaan. Wilde jij ook altijd zo’n S op je borst en een rode cape om je nek?

Superman
Via: flickr.com | Helgi Halldórsson, CC

Herinner jij je het deuntje nog?

4. De Hulk

Een krachtpatser met een ontembare woede! Wanneer hij boos werd, transformeerde hij in een gigantisch groen monster. Misschien een beetje angstaanjagend als kind, maar hij bestreed wel al het kwaad.

Hulk
Via: The Hulk / Marvel Comics

5. Batman

Batman was een en al duisternis en mysterie. Maar met zijn onuitputtelijke wilskracht en vastberadenheid wist hij altijd de schurken te verslaan en te strijden voor rechtvaardigheid.

Superhelden batman held
Via: unsplash.com | Serge Kutuzov, CC

6. Mighty Mouse

Een kleine, maar hele dappere superheld die buitengewoon sterk is en opkomt voor de zwakkere. De avonturen van Mighty Mouse waren een feestje om naar te kijken.

Superhelden Mighty Mouse
Via: Wikimedia Commons | Internet Archive, CC

En de nostalgische intro:

7. Powerpuff Girls

De Powerpuff Girls zijn echt niet zo onschuldig en schattig als dat ze eruitzien. Ze delen zo een paar flinke karatetrappen uit als dat nodig is! Weet jij hun namen nog?

Powerpuff Girls meiden in tekenfilms vrouwen
Via: The Powerpuff Girls (capture)

8. Teenage Mutant Ninja Turtles

Deze vier gemuteerde schildpadden waren allesbehalve langzaam. Met hun schilden, wapens en ninjutsu skills vochten ze tegen slechteriken en beschermden ze de stad. Fun fact: hun meester was een rat genaamd Splinter. 

Superhelden Ninja Turtles
Via: Teenage Mutant Ninja Turtles (capture)

9. Incredibles

Een héél gezin vol superhelden. Yep, dat waren de Incredibles! Ze bundelden hun kracht en vochten tegen slechte schurken om de wereld te beschermen.

The-incredibles
Via: The Incredibles / Pixar Animation Studios

10. Totally Spies

Sam, Alex en Clover moesten in hun drukke tienerleventje óók nog even de wereld redden! Deze meiden waren misschien meer spionnen dan superhelden, maar aan het einde van iedere aflevering hadden ze toch altijd de schurk verslagen.

totally spies serie titel
Via: Totally Spies (cover)

11. Mega Mindy

Met haar gadgets, stoere roze pak en vliegvermogen vecht ze tegen boeven en beschermt ze de stad. Ieder meisje wilde haar toch zijn?

Mega-Mindy
Via: Mega Mindy / Studio 100

12. Popeye

Deze zeeman met méga biceps hoefde alleen maar een blik spinazie te eten en hij werd ijzersterk! Een ding is zeker, als je spinazie voorgeschoteld kreeg van je moeder zei je vast geen nee…

Popeye the sailor man
Via: Popeye (capture)

13. Robin Hood

De nobele superheld! Hij had dan misschien geen superkrachten zoals de andere helden, maar vocht altijd voor gerechtigheid. En hij kon goed boogschieten!

Superhelden Robin Hood
Via: Robin Hood (capture)

14. Zorro

Met zijn stoere masker en cape was Zorro toch ook wel een strijder om te zien! Net als Robin Hood beschikte hij niet over magische superkrachten, maar (zwaard)vechten kon hij zeker.

15. Goku – Dragon Ball Z

Deze krachtige krijger uit Dragon Ball Z vocht dag in dag uit om het universum te verdedigen. Zeg eens eerlijk, wilde jij ook zo’n kapsel?

Dragon-Ball-Z-Best-Battles
Via: Dragon Ball Z / Toei Animation

16. Wonder Woman

Deze vrouw, wat was ze geweldig! Stoer, sterk en ook nog eens knap. Ze is in de loop der jaren in verschillende gedaantes verschenen, maar ze is en blijft de ultieme powervrouw!

Superhelden Wonder Woman
Via: Wonder Woman (capture)

‘Wonder Womaaan!’ Herken jij het deuntje nog…?

17. Super Mario

It’s me, Mario! Misschien niet de meest stoere superheld, maar hij kan echt niet ontbreken in dit lijstje, toch? Samen met zijn broer Luigi beleefde ze spannende helden avonturen. 

Superhelden Mario
Via: unsplash.com | Angga Ranggana Putra, CC

Jouw favoriete superheld

We zijn dan uiteindelijk geen superhelden geworden, maar we ontdekten wel dat echte heldendom niet alleen maar draait om superkrachten en vliegende capes! Wie van deze lijst was jouw favoriete superheld? Laat het weten in de reacties.

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...