Was jij vroeger ook helemaal gek van stripboeken? Nu is natuurlijk iedereen druk met Youtube, Netflix of zelfs WhatsApp. In de tijd voor de tablet of Smartphone las je nog een stripboek in een rustig uurtje of voor het slapen gaan… Wij hebben een groot aantal striphelden uit die tijd opgezocht!

Stripboeken vol met striphelden…

Heerlijk was het om die vele strips vroeger te lezen. Natuurlijk niet zonder de striphelden die erin speelden. Van knullig tot echte hero’s. Vooral nummer 9 was zeer lange tijd razend populair. Zelfs nu wordt deze nog veel gelezen door kinderen EN volwassenen!

1. Kuifje

Kuifje was een verslaggever die samen met zijn hond Bobbie allemaal avonturen beleefde. Ken jij alle geweldige figuren nog?

Haal nostalgie terug ? click op plaatje!

2. Asterix en Obelix

In 1959 verscheen er voor het eerst een strip van Asterix en Obelix. Maak je borst maar nat, Ceasar!

3. Douwe Dabbert

Douwe Dabbert was een dwerg die kon toveren. Maar dat toveren ging niet altijd even goed en bracht hem ook wel eens in de problemen.

Haal nostalgie terug ? click op plaatje!

4. Flipje

Flipje was de mascotte van de jamfabriek in Tiel. De stripboeken waren bedacht als reclameactie van dezelfde fabriek: De Betuwe en waren een groot succes.

5. Jan, Jans en de Kinderen

Rond 1970 is er voor het eerst een strip uitgekomen van Jan, Jans en de kinderen. De strips waren te lezen in de Libelle. Je raakte snel vertrouwd met het boeiende gezinnetje!

Haal nostalgie terug ? click op plaatje / Via: Jan, Jans en de kinderen | Jan Kruis

6. Billie Turf

Billie Turf was een dik studentje die niet vaak zin had om zijn huiswerk te maken. Hij ging liever een lekker taartje eten… of twee!

7. The Flintstones

Omdat de animatieserie van The Flintstones zo succesvol was. Werden er ook stripboeken en tijdschriften gemaakt over deze oermensen. WILMAAAAAA…!!

Nog meer striphelden op de volgende pagina! Wat dacht je van de stoere Sam? (zie #12)

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

3 gedachten over “26 striphelden, die jouw leven vroeger kleur gaven”

  1. Hai

    Waar blijft jommeke de BESTE strip ooit?
    Ik las het altijd als een kind dat was het enige dat ik las ik hou niet zo van lezen maar de avonturen van jommeke was echt leuk!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer