Stiphelden stripfiguren vroeger titels

Via: Suske & Wiske (L) / Garfield (M) / Rooie Oortjes (R)

Was jij vroeger ook helemaal gek van stripboeken? Nu is natuurlijk iedereen druk met Youtube, Netflix of zelfs WhatsApp. In de tijd voor de tablet of Smartphone las je nog een stripboek in een rustig uurtje of voor het slapen gaan…

Wij hebben een groot aantal striphelden uit die tijd opgezocht!

Stripboeken vol met striphelden…

Heerlijk was het om die vele strips vroeger te lezen. Natuurlijk niet zonder de striphelden die erin speelden. Van knullig tot echte hero’s. Vooral nummer 9 was zeer lange tijd razend populair. Zelfs nu wordt deze nog veel gelezen door kinderen EN volwassenen!

Jouw favoriete stripheld? Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar welke striphelden jou vroeger bezig hielden. Staan ze in deze lijst of hebben we er nog eentje over het hoofd gezien?

Laat het weten in een reactie onderin!

1. Kuifje

Kuifje was een verslaggever die samen met zijn hond Bobbie allemaal avonturen beleefde. Ken jij alle geweldige figuren nog?

Via: Kuifje

2. Asterix en Obelix

In 1959 verscheen er voor het eerst een strip van Asterix en Obelix. Maak je borst maar nat, Ceasar!

Asterix Obelix striphelden romeinen
Via: Asterix & Obelix

3. Douwe Dabbert

Douwe Dabbert was een dwerg die kon toveren. Maar dat toveren ging niet altijd even goed en bracht hem ook wel eens in de problemen.

Via: Douwe Dabbert (cover)

4. Flipje

Flipje was de mascotte van de jamfabriek in Tiel. De stripboeken waren bedacht als reclameactie van dezelfde fabriek: De Betuwe en waren een groot succes.

5. Jan, Jans en de Kinderen

Rond 1970 is er voor het eerst een strip uitgekomen van Jan, Jans en de kinderen. De strips waren te lezen in de Libelle. Je raakte snel vertrouwd met het boeiende gezinnetje!

Via: Jan, Jans en de kinderen | Jan Kruis

6. Billie Turf

Billie Turf was een dik studentje die niet vaak zin had om zijn huiswerk te maken. Hij ging liever een lekker taartje eten… of twee!

7. The Flintstones

Omdat de animatieserie van The Flintstones zo succesvol was. Werden er ook stripboeken en tijdschriften gemaakt over deze oermensen. WILMAAAAAA…!!

8. Sjors en Sjimmie

De stripboeken van Sjors en Sjimmie stonden altijd vol met kattenkwaad.

Sjors en Sjimmie strip stripfiguren vroeger
Via: Sjors en Sjimmie (cover)

9. Donald Duck

Donald Duck kent eigenlijk iedereen wel. Nog wekelijks zijn de avonturen te lezen van Donald Duck in zijn blad. Wie had er vroeger geen vriend(inne)tje met een Donald Duck abonnement…

10. De smurfen

Misschien ken jij de smurfen alleen van de tekenfilmpjes, maar oorspronkelijk waren ze te lezen in stripboeken.

11. Tom Poes

De eerst Tom Poes strip verscheen in de Telegraaf en al snel was het een groot succes. Ook zijn grote vriend heer Bommel speelde naar verloop van tijd een (grotere) rol!

12. Sam

Sam was een stoere vrouw die veel beleefde. Er waren (helaas) vroeger relatief weinig stripboeken waar een vrouw echt de hoofdrol had, maar deze powervrouw had het dubbel en dwars!

13. Suske en Wiske

Suske en Wiske mogen zeker niet ontbreken aan de lijst. Bijna iedereen heeft wel eens een stripboek van Suske en Wiske gelezen. Wellicht ligt de bekende kaft nog ergens thuis…

Suske en Wiske strip
Via: Suske en Wiske (covers)

14. Jerom

Als je dan toch zo’n sterke held hebt in Suske en Wiske, verdient hij ook z’n eigen strip… en VOILA!

Nog Méér striphelden…

We zijn er nog niet en hebben nog veel meer nostalgische stripfiguren voor je in petto. Wat dacht je van de ‘eenzame cowboy’… (zie 15.) of die ‘rooie’ strip, die je stiekem las?! (zie 22.)

Lees dus snel verder op de volgende pagina!

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

3 gedachten over “Striphelden: deze 26 stripfiguren van vroeger telden mee”

  1. Hai

    Waar blijft jommeke de BESTE strip ooit?
    Ik las het altijd als een kind dat was het enige dat ik las ik hou niet zo van lezen maar de avonturen van jommeke was echt leuk!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer