Hoe is het 40 jaar later met The A-Team charmeur ‘Face’?

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Face The A-Team Dirk Benedict

Wie kent hem niet: de charmante en altijd goedlachse Lieutenant Templeton “Face” Peck uit de legendarische televisieserie The A-Team? Gespeeld door de onvergetelijke Dirk Benedict, stal hij de harten van vele kijkers in de jaren 80 en 90 (dankzij de vele herhalingen).

Maar wat is er na ‘The A-Team’ gebeurd met deze iconische acteur? We blikken terug en zien dat hij een aardige filmografie, maar ook grote theater rol heeft na zijn bekende rol als Face.

Terugblik op ‘The A-Team’

‘The A-Team’, dat van 1983 tot 1987 op de buis was, staat te boek als een van de meest iconische televisieseries uit de jaren 80. Met zijn unieke mix van actie, humor en hartverwarmende momenten, wist de serie een generatie te boeien.

bus-A-team-blog-vroegert-auto
Via: Wikimedia Commons | sv1ambo, CC

In totaal bestond de serie uit 98 afleveringen en elke ervan bracht het avontuur en de charme van het team naar de huiskamers van miljoenen kijkers.

Herken jij Face nog? Was je vroeger ook een trouwe fan van The A-Team of Battlestar Galactica en zag je Dirk Benedict vaak voorbij komen? Wat vond jij het leukste aan hem?

Deel je herinneringen aan Face of Ltd. Starbuck in een reactie onderin!

De onvergetelijke intro

De intro van The A-Team is haast even legendarisch als de serie zelf. Met die kenmerkende muziek en de stoere voice-over die vertelde over de ‘crack commando-unit’, werd de kijker elke aflevering opnieuw uitgenodigd voor een spannend avontuur.

Het verhaal en de karakters

Het verhaal draait om vier voormalige commando’s die valselijk beschuldigd werden van een misdaad en nu als huurlingen voor het goede opereerden. Elk karakter had zijn eigen charme en vaardigheden, wat zorgde voor een dynamische en vermakelijke interactie.

Het A-Team bestond uit de volgende vaste leden:

  • John “Hannibal” Smith – George Peppard
  • Templeton “Face” Peck – Dirk Benedict
  • B.A. Baracus – Mr. T
  • H.M. “Howling Mad” Murdock – Dwight Schultz
A-Team
Via: The A-Team (capture)

Onvergetelijke momenten en scènes

Elke aflevering van ‘The A-Team’ zat vol met memorabele momenten. Van de ingenieuze plannen van Hannibal, de charmante oplichterijen van Face, de grappige of hevige uitbarstingen van B.A. Baracus, tot de gekke capriolen van Murdock.

Elk personage had zijn moment in de spotlight.

The A-team Murdock Face
Via: The A-Team (capture)

En wie kan de iconische scènes vergeten, waarin het team in de laatste minuten een geïmproviseerd voertuig of wapen in elkaar knutselde om de dag te redden?

Of natuurlijk de vele romances van ons lijdend voorwerp, Face…

Nu we deze nostalgische terugblik op ‘The A-Team’ hebben voltooid, is het tijd om het in het leven van Dirk Benedict te duiken na de wereldberoemde serie.

Dirk Benedict na ‘The A-Team’

Laten we beginnen met een leuk weetje en wel over de naam van de beste man. Dirk Benedict is namelijk een artiestennaam, want eigenlijk heet de vertolker van Face: Dirk Niewoehner.

De artiestennaam Benedict werd voorgesteld door Dirk Niewoehners manager: Dirk at namelijk tijdens bespreking altijd gepocheerde eieren (Eggs Benedict), dus tja… waarom niet zo heten!

Dirk Benedict The A Team
Via: The A-Team (capture)

Dirk Benedict heeft in de loop der jaren in verschillende films en TV-shows gespeeld, al kreeg hij nooit meer een rol die even iconisch was als Face.

Eén van zijn opmerkelijke rollen vóór ‘The A-Team’ was in de sciencefictionserie ‘Battlestar Galactica‘, waar hij Lieutenant Starbuck speelde. Deze rol had hij niet lang voor ‘The A-Team’, en het hielp hem om zijn carrière in Hollywood te lanceren.

Dirk Benedict Battlestar Galactica Starbuck
Via: Battlestar Galactica (capture)

Benedict heeft ook enige tijd op het toneel doorgebracht. Hij verscheen in verschillende theaterproducties, wat hem de kans gaf om zijn veelzijdigheid als acteur te tonen.

Persoonlijk leven en andere interesses

Buiten het acteren om heeft Benedict zich ook beziggehouden met schrijven. Hij heeft enkele boeken gepubliceerd, waaronder een autobiografie.

Zijn persoonlijke leven heeft hij grotendeels uit de schijnwerpers gehouden, maar hij staat bekend om zijn openhartigheid over zijn strijd met prostaatkanker en zijn voorkeur voor alternatieve geneeswijzen.

Zo ziet ‘Face’ er nu uit

Dirk Benedict is natuurlijk ook wat jaartjes ouder geworden. Inmiddels is het ruim 40 jaar geleden dat hij op het doek verscheen in The A-team.

Hieronder een aantal recente(re) foto’s van Benedict.

Dirk Benedic Face The-Team
Via: flickr.com | Gage Skidmore, CC

Dirk Benedict was in Belgié voor de Comic Con in 2017.

Hieronder nog een recente video, waarin Dirk ons voorziet van goede raad:

Jouw herinneringen aan Face?

Dirk Benedict, ofwel Face van ‘The A-Team’, blijft een geliefd figuur in de wereld van televisie en film. Zijn charme, charisma en talent hebben hem tot een blijvend icoon gemaakt in de popcultuur.

Heb jij leuke herinneringen aan ‘The A-Team’ of Dirk Benedict? Deel ze in de comments onderin en laat ons meegenieten van jouw stukje nostalgie!

Nog meer A-team, check ook hoe het nu gaat met Murdock.


Volg ons ook op social media:

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...