14 levenslessen die je dankzij The Sims hebt geleerd

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

De Sims levenslessen

The Sims is een computerspel dat kinderen urenlang aan het scherm gekluisterd houdt. Naast plezier kan je er ook nog heel wat van opsteken. Niet meteen overtuigd? Dit lijstje staat vol met handige dingen die je als kind hebt geleerd dankzij The Sims!

The Sims: spel vol levenslessen

De eerste versie van The Sims kwam uit in 2000, het was toen uitsluitend een computerspel. In The Sims maak je een virtueel gezin aan. Als een soort God kan jij over het leven van je gezinsleden bepalen. Je moet ervoor zorgen dat hun behoeften, zoals honger en hygiëne, vervuld blijven, en dat ze hun levensdroom najagen.

Al snel volgde er een De Sims 2, De Sims 3, en De Sims 4. Er wordt momenteel zelfs aan een vijfde versie gesleuteld. Voor kinderen was dit een game boordevol levenslessen.

The Sims spel playstation game
Via: The Sims (cover) / marktplaats.nl

1. Geld is alles

De eerste levensles van The Sims werd al snel duidelijk. Je had net een familie aangemaakt, een kavel gekocht en een huis gebouwd. En dan moest je nog alles schilderen en bemeubelen. Van die 20.000 Simoleons schoot al snel niets meer over.

Je moest echt even wachten met leuke spulletjes te kopen of het zetten van een zwembad. De realiteit is bikkelhard. Wie over de juiste codes beschikte, kon gelukkig wel vals spelen in The Sims. In het echte leven gaat die vlieger helaas niet op.

14 levenslessen die je dankzij The Sims hebt geleerd
Via: flickr.com | Miyaoka Hitchcock, CC

2. Alarmen redden mensenlevens

Een goed alarmsysteem, geen overbodige luxe. Integendeel: zie het als een investering die zichzelf vroeg of laat terug betaalt. Want een vuurtje in de keuken is er snel, zeker voor wie nog niet goed kan koken. En dieven weten je ook wel wonen als je geen alarm hebt.

Een trapladder in je zwembad is overigens ook geen overbodige luxe, weet je dankzij The Sims.

14 levenslessen die je dankzij The Sims hebt geleerd
Via: giphy.com

3. Het woord ‘karbonade’

Net zoals het woord ‘commode‘ en ‘serenade‘. Een jargon dat je leerde dankzij The Sims.

14 levenslessen die je dankzij The Sims hebt geleerd
Via: flickr.com | Jennie Robinson Faber, CC

4. Architectuur is geen lachertje

Eerlijk is eerlijk, de huizen die je bouwt zijn meestal geen architecturale pareltjes. En het interieur valt voornamelijk onder de noemer ‘eclectisch’. Of met andere woorden, je huis is een chaotisch samenraapsel van voorwerpen die je aantrokken en betaalbaar waren. Wie heeft er trouwens nog geld voor een dak tegenwoordig?

14 levenslessen die je dankzij The Sims hebt geleerd
Via: flickr.com | Aaron Parecki, CC

5. Die zwangerschapskilo’s zijn er zo af

Een bevalling is in één twee drie gebeurd. Erna ben je weer zo fit als een hoentje. Aan de vrouwen in The Sims is niet te merken dat ze net een baby ter wereld hebben gebracht.

14 levenslessen die je dankzij The Sims hebt geleerd
Via: gifs.com

6. Baby’s opvoeden is heftig!

Als die uren spelen op The Sims je iets geleerd hebben, is het wel dit: een baby is veel werk. Véél werk. Ze huilen oncontroleerbaar, luiers zijn om de haverklap weer vuil, en ze hebben echt veel aandacht nodig. Je moet ze zindelijk leren worden via het potje, leren praten en leren lopen.

Bovendien betekent een ouder-kindrelatie niet meteen een goede band. Je moet er echt bewust aan werken en veel spelen samen. En dan heb ik het nog niet over tweelingen gehad… Godzijdank bestaan er kindermeisjes.

14 levenslessen die je dankzij The Sims hebt geleerd
Via: pixabay.com | vanessarockmyworld0, CC

7. Voor een droomjob moet je werken

Niemand krijgt zomaar zijn droomjob. Je begint, net zoals jouw sims in het computerspelletje, onderaan de ladder. Het is aan jouw om naar boven te klimmen door de juiste vaardigheden aan te scherpen.

Niet voor iedere carrière heb je dezelfde kwaliteiten nodig. Wil je het leger ingaan? Zorg er dan voor dat je in vorm bent. Pas door over de juiste kwaliteiten te beschikken, kan je promotie maken. En zoals je wel weet, promotie = extra geld!

14 levenslessen die je dankzij The Sims hebt geleerd
Via: youtube.com (capture) | Ab Bazle

Speelde jij als kind vaak op The Sims? Herinner je die gekke aliens nog? Of het spannende ‘O jaa’? Lees verder op de volgende pagina.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...