Tour of Duty: hoe gaat het nu met de helden?

Door

Lilian Van Engelen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

6

Laatste update:

6

7. Randy “Doc” Matsuda – Steve Akahoshi

Randy “Doc” Matsuda speelt mee in de eerste 14 afleveringen van de serie. Hij is de ‘platoon medic’ en kan met iedereen goed overweg. Hij sneuvelt helaas terwijl hij gewonden probeert te helpen.

Tour of Duty: hoe gaat het nu met de helden?
Via: Tour of Duty (capture)

De rol van Doc in Tour of Duty was de tweede grote rol van acteur Steve Akahoshi. Anderhalf jaar nadat hij startte met acteren speelde hij al in de film Fatal Beauty met Whoopi Goldberg. En vier dagen na het afronden van die film werd hij gevraagd voor Tour of Duty.

Na Tour of Duty was hij te zien in o.a. Teenage Mutant Ninja Turtles III en The O.J. Simpson Story. Hij heeft zich toegelegd op het produceren en regisseren van films en werkte mee aan een regisseer-workshop voor vrouwen in Hollywood.

8. Lt. John McKay – Dan Gauthier

Helicopter piloot Lt. John McKay is een beetje arrogant, vindt zichzelf de beste en is een goede piloot die veel risico neemt. Hij valt net als Lt. Goldman op verslaggeefster Alex Devlin, wat voor de nodige rivaliteit zorgt.

Tour of Duty: hoe gaat het nu met de helden?
Via: Tour of Duty (capture)

Lt. John McKay werd gespeeld door Dan Gauthier. Dan is nog steeds actief als acteur. Hij was onder andere te zien in de series Beverly Hills, 90210, Ellen en Faking It en in reclames voor Levi’s en Old Spice. In 2007 kreeg hij een Emmy nominatie voor de rol van Kevin Buchanan in One Life to Live, die hij in meer dan 500 afleveringen gestalte gaf. Hij geeft acteerlessen, is getrouwd en heeft een dochter.

9. Alex Devlin – Kim Delaney

Kim Delaney speelde de rol van Alex Devlin. Alex is een ambitieuze verslaggeefster, die graag bovenop de actie zit en via allerlei bronnen probeert informatie te achterhalen voor haar reportages. Zij en Lt. Goldman krijgen uiteindelijk een relatie, maar de combinatie verslaggever en luitenant blijkt een lastig.

Tour of Duty: hoe gaat het nu met de helden?
Via: Tour of Duty (capture)

Kim Delaney was na Tour of Duty te zien in o.a. CSI: Miami, The OC en kreeg een Emmy Award for Outstanding Supporting Actress voor haar rol als Diane Russell in NYPD Blue. Momenteel speelt ze Jackie Templeton in General Hospital. Ze is twee keer getrouwd geweest en heeft een zoon.

10. Dr. Jennifer Seymour – Betsy Brantley

Dr. Seymour is een vriendelijke en eigengereide psychiater. Ze zet alles op alles om de mannen te helpen en is niet enthousiast over de manier waarop het leger de soldaten hulp biedt bij emotionele problemen. Dr. Seymour en Zeke Anderson staan er hetzelfde in en dit zorgt voor een goede band en uiteindelijk een relatie tussen de twee.

Tour of Duty: hoe gaat het nu met de helden?
Via: Tour of Duty (capture)

De rol van Dr. Jennifer Seymour werd gespeeld door Betsy Brantley. Betsy speelde destijds in vele series en was later nog te zien in films als Deep Impact and Double Jeopardy. De laatste jaren is ze niet meer actief in de filmwereld. Ze is twee keer getrouwd geweest en heeft een dochter.

11. Roger Horn – Joshua D. Maurer

Roger Horn is te zien in het eerste seizoen, totdat zijn personage gewond raakt en terug naar Amerika wordt gebracht. Hij is tegen de oorlog en heeft een vredesteken op zijn helm geschilderd.

Joshua Maurer Roger Horn Tour of Duty
Via: Tour of Duty (capture)

De rol van Roger Horn werd gespeeld door Joshua D. Maurer. Joshua runt tegenwoordig samen met zijn vrouw Alixandre Witlin productiebedrijf City Entertainment. Ze maakten o.a. The Hoax (met Richard Gere), The Last Tycoon en Howards End. Joshua en Alixandre staan niet veel in de spotlights, helaas geen recente foto van hen!

12. Zeke Anderson – Terence Knox

Voor Sergeant Zeke Anderson is dit al zijn derde tour in Vietnam. Hij draagt vrijwel nooit een helm (of shirts met mouwen) en heeft meestal een band om zijn hoofd geknoopt. Sergeant Anderson is een soort vaderfiguur voor de jongens in zijn peloton.

Tour of Duty: hoe gaat het nu met de helden?
Via: Tour of Duty (capture)

Voordat hij in Tour of Duty speelde, was acteur Terence Knox al bekend als Dr. Peter White uit de ziekenhuisserie St. Elsewhere. Na Tour of Duty volgden diverse (gast)rollen in series en films, meestal als agent of moordenaar. Ook is hij te zien in de serie Lois & Clark: The New Adventures of Superman en in Children of the Corn II: The Final Sacrifice. Hoewel Terence inmiddels al ver in de 70 is, is hij nog steeds actief als acteur. Een nieuwe film staat in de planning. Over zijn privéleven is weinig bekend.

In 2003 werd Terence geïnterviewd door Gijs Staverman.

Jouw herinneringen aan Tour of Duty

Wat zijn jouw herinneringen aan Tour of Duty? En wie waren jouw favoriete acteurs? Zou jij de serie ook graag weer eens terug op TV willen zien? Laat het weten in de reacties!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren eind jaren 70, lagere school in de 80's en puber in de 90's. Gek op vintage spullen, pub quizzen en vooral op muziek. Verzamelt vazen uit de jaren '70 en kan geen platenzaak voorbijlopen. Tekstschrijver bij Piccalilly Connects.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

6 gedachten over “Tour of Duty: hoe gaat het nu met de helden?”

 1. Never had the courage to see how they are all doing, so very happy that their all okay, alive and well❣️absolutely love the serie still!!!

  Beantwoorden
 2. Vond het een erg gave serie maar die zal helaas nooit meer op tv komen ,omdat de rechten(vanwege de goede muziek) onbetaalbaar zijn geworden. Alleen bij de versie die door Veronica werd uit gezonden was al die mooie muziek van de stones en ccr enzo in de originele versie was er andere muziek en die is ook als dvd box te krijgen.

  Beantwoorden
  • Ik keek als kind naar deze serie, wist dat ik altijd even moest wachten voordat het op tv kwam Savona, maar wil heel graag weten in welk jaar dit was

   Beantwoorden
 3. Ik keek elke week trouw naar de serie, vond sergeant Zeke Anderson helemaal te gek, de personages waren geweldig en uiteraard de muziek. Van mij mag het weer uitgezonden worden op tv.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...