16 nostalgische TV-momenten die we nooit vergeten

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

3

Door

Ruud Caris

Laatste update:

3

Maxima, Tv moment

Als kind zal jij vroeger vast ook vaak televisie hebben gekeken. Er zijn waarschijnlijk veel TV-momenten die jij nooit vergeten bent. Wij hebben een aantal van die momenten opgezocht. Je zult ze wellicht meteen weer herkennen tijdens het kijken.

TV-momenten van vroeger

Helaas waren niet alle tv-momenten even leuk. Nummer 11 zal jij je vast ook wel nog kunnen herinneren. Stiekem vond jij deze ruzie misschien ook wel grappig om te zien op televisie. Nederland praatte er ieder geval massaal over dat het ‘niet normaal’ was.

Barack Obama Yes we can tv-momenten vroeger
Via: flickr.com | cfishy, CC

1. Koninginnedag 2009

Koninginnedag in 2009 leek zo’n leuke dag geworden, iedereen was in een feeststemming. Totdat een auto tegen de naald reed. Deze verschrikkelijke aanslag was live op tv te zien tijdens het journaal die verslag deed. Je zult je dit moment vast wel nog kunnen herinneren.

2. Joran van der Sloot gooit met wijn

Iedereen kan zich vast wel nog het wijnincident herinneren bij Pauw en Witteman. Joran van der Sloot gooit na een interview een glas wijn in het gezicht van Peter R. de Vries.

Herinner jij je deze mugshot nog van Joran van der Sloot? Deze was vaak te zien in het nieuws…

Joran van der Sloot tv momenten vroeger
Via: Wikimedia Commons | Aruba Police Force, PD

3. Huwelijk van Willem Alexander en Maxima

Bijna iedereen heeft het huwelijk van Willem Alexander en Maxima wel gekeken op televisie. Het was misschien wel een van de mooiste tv-moment dat jij nog weet te herinneren.

4. Hilbert je moet nog een rondje!

Dit is waarschijnlijk een van de grootste blunders ooit tijdens het schaatsen. Hilbert had niet door dat die nog een rondje moest schaatsen. Commentator Leen Pfrommer schreeuwt heel hard dat Hilbert nog een rondje moet.

5. Overlijden Prins Claus

Op 6 oktober 2002 was Prins Claus overleden. De NOS heeft hiervoor een extra journaal uitgezonden. Op alle publieke zenders was deze uitzending te zien, veel mensen hadden toen alleen nog de publieke zenders.

Een mooie lach had is wel…

Beatrix Prins Claus tv momenten vroeger
Via: Wikimedia Commons | Nationaal Archief / Anefo, CC

6. Henk van ‘Mengvoeders United’

Een geweldige afscheidsspeech voor Henk van den Tillaart, die na zoveel jaar trouwe dienst bij ‘Mengvoeders United’. Theo Maassen had met zijn show deze geweldige nostalgische scene! Henkie Penkie…..

Henk had ongeveer een zelfde bekendheid als de scene van Hans Teeuwen met de Koningin…

Hans Teeuwen Koningin cabaretier vroeger
Via: Hans Teeuwen / youtube.com (capture) | Comedy Station Nederlandstalig

7. Jury krijgt ruzie tijdens de X Factor

Eric en Gordon krijgen tijdens een liveshow van de X Factor ruzie met elkaar. Niemand had dit verwacht dat dit zal gebeuren tijdens een live uitzending.

8. Mauro

De asielzoeker Mauro moest het land uit. Hierdoor kwam Nederland massaal in opstand. Iedereen wilde dat Mauro in Nederland mocht blijven, maar de politiek dacht hier anders over. Uiteindelijk is besloten dat Mauro toch in Nederland mocht blijven wonen.

Lees verder op de volgende pagina voor meer historische tv-herinneringen!

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

3 gedachten over “16 nostalgische TV-momenten die we nooit vergeten”

  1. Het moment van oud premier Balkenende tijdens een interview waar hij geen antwoord wilde geven op een vraag.. “ach, u kijkt zo lief”. ?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...