Via: Calvé

Of je nou in Polderboys C3 zat, Duinvogels MO13-2 of in vv Reusel 8, jij hebt vroeger misschien ook wel rond gehobbeld op de Nederlandse voetbalvelden. Of misschien nog steeds. Eén ding is zeker: deze uitspraken ken je vast wel. Hier zijn de 12 bekendste kreten vanuit de reserve-6e klasse.

Bijvelden-bingo: voetbalveld uitspraken

Doe gezellig mee met de bijvelden-bingo. Hoe lager het niveau, des te groter de kans dat je bingokaart vol is met deze 12 legendarische uitspraken!

1. ‘Honderd!’

Je kent het wel. Vrije trap tegen, net buiten het strafschopgebied. Met angst en beven sta je in het muurtje, omdat je een strak schot in de bovenhoek verwacht. De schutter neemt een imposante aanloop, schiet en de bal verdwijnt over het vangnet naar veld 7 of buiten het hek van het sportpark. Of die penalty die er net niet in gaat. Altijd wel een grappenmaker die ‘m roept: ‘Honderd!’

Via giphy.com

2. ‘Hij/zij niet!’

In het professionele voetbal is het publiek soms de twaalfde man, bij de lagere amateurteams is het vaak de grensrechter die je als extra teamgenoot mag beschouwen. Bij twijfel gaat de vlag omhoog en ook als het 1-1 staat in de laatste minuut. Dan is in een keer buitenspel. En soms staat er iemand echt offside, maar krijgt een ander de bal. Wanneer de grensrechter dan de vlag omhoog steekt, hoor je ‘m vaak: ‘hij niet’ of ‘zij niet’.

grensrechter voetbal uitspraken amateurvoetbal
Via: flickr.com | VV Kollum 1, PD

3. ‘Scheids, hoe lang nog?’

Je kunt het beschouwen als een oprechte vraag aan de leidsman, maar meer is het een teken dat jij vindt dat de scheidsrechter weleens zou kunnen affluiten. Meestal bij een nipte voorsprong.

Via giphy.com

4. ‘Ze weten het niet meer’

De tegenstander trapt de bal zonder reden over de zijlijn of er gaat een pass rechtstreeks naar jullie team. Tijd om eens te opperen dat ze nu toch echt bang worden.

Via: flickr.com | David Kalsbeek, CC

5. ‘Nu wij!’

Net de 0-6 achter jullie keeper verdwenen en toch een beetje de moed erin houden? Deze doet het altijd goed op het voetbalveld: ‘Nu wij!’

Via giphy.com

6. ‘Hij/zij moet maandag gewoon weer werken/naar school’

Meestal toegepast na een lompe overtreding op een teamgenoot. Om aan te geven dat er meer belangrijk is dan voetbal.

0-9 achter, met nog tien minuten te spelen? Dan heb je #10 vast weleens gehoord. Lees meer op de volgende pagina!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “Deze 12 uitspraken hoorde jij vroeger ook op het voetbalveld”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer