Ronaldo kapsel voetballer

Via: youtube.com (capture) | Hossam Ronaldo

Voetbal is een geweldige sport. Eentje waar je als team maar ook individueel kunt uitblinken. Zo scoor je in de laatste minuut en zorg je alsnog voor een overwinning, op andere momenten mis je net als Seedorf het strafschop. Maar voetballers vielen ook op vanwege wat anders. Iets wat geheel los staat van voetbal, namelijk hun haar.

Een harige bende voetballers…

Je uiterlijk is heel belangrijk, ook voor een voetballer. Wij vermoeden dat sommige hun haar gebruikten om nog eens extra op te vallen. Misschien deden ze hun haar zo gek om de tegenpartij af te schrikken? Wat zou erachter hebben gezeten, of vonden ze onderstaande kapsels hip, hot en happening? Vond/ vind jij dat ook nog steeds?

.

Welke van deze 14 voetballers is de aller mafste van het stel of vind je dit Romeens team uit 1998 de winnaars…

1. Ruud Gullit: lange lokken & brede glimlach

Het leek alsof Ruudje zichzelf constant uitlachte en terecht. Langzaamaan begon vanaf begin jaren ’80 er wat te groeien op zijn hoofd. Dit vond hij echter niet genoeg en 5 jaar later had hij dreadlocks en werd die lach alleen maar breder. Zou dit één van de meest verkochte pruiken ooit zijn?

Ruud Gullit voetballer kapsel
Via: Wikimedia Commons | Nationaal Archief, PD

2. Ronaldo was wat vergeetachtig

Ronaldo is niet moeders mooiste. Hij maakte het echter nog erger door een groot deel van zijn hoofd, de achterkant, kaal te scheren en voortaan met een toefje haar door het leven te gaan. Of was hij simpelweg een stukje vergeten? In ieder geval was hij in 2002 een opvallende verschijning.

3. Valderrama, de Colombiaanse blonde engel

Carlos Valderrama was niet alleen een goede voetballer, hij had heel mooi haar. Rond dezelfde tijd als Gullit liet hij het groeien en ook nog eens te blonderen. De witte Gullit was een feit.

.

En wist je dat hij geen steek veranderd is?

Valderrama voetballer kapsel
Via: Wikimedia Commons | Taty2007, CC

4. Het maïsveld van Beckham

Beckham is wel een hunk. Misschien dat hij daarom met zo veel kapsels wegkwam. Er was echter eentje waar hij nooit meer voor zal kiezen, vermoeden wij. Het was in ieder geval “not done” en het kapsel verdween al snel. Gelukkig maar, want echt onderhouden deed hij niet. Slordig Beckham, slordig!

.

5. Abel Xavier, de yeti

De yeti ken je vast wel. Hij heeft ook wel wat op zijn kerfstok. Doping vond hij nogal dope dus werd hij daarvoor geschorst en dit heeft hem altijd achtervolgd. We zullen het hem vergeven want coole kapsels had hij wel.

abel_xavier

6. Cissé schrok er zelf van

Soms denk je, doe es gek. Zou Cissé dit ook hebben gedacht? Hoewel neon en blond nu geliefd is bij donkere voetballers, Cissé was in zijn tijd (landings) baanbrekend. Hij was er zelf ook verbaasd over. Dat is wel te zien.

Djibril Cissé voetballer kapsel
Via: Wikimedia Commons | Киселев Дмитрий, CC

7. Taribo West zag groen van jaloezie

Je kunt natuurlijk niet achterblijven als al jouw vriendjes van hun mama een nieuw kapsel krijgen. Dus wat deed Taribo West? Hij liet duidelijk zien dat hij groen zag van jaloezie en stal zelf de show. Wow, wat een kapsel! Die willen wij ook, NOT! Wist je trouwens dat hij nu een eigen kerk runt en pastor is? Had jij dit achter hem gezocht? Staat hij dan met zo een kapsel te preken?

We hebben nog een paar hilarische voetbal-kapsels voor je op de volgende pagina. Waarschijnlijk kende je Figo niet zoals hier… (zie 8.)

Foto van auteur
Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer