6 urban legends, die je vroeger als kind hoorde

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Kinderen fantaseren graag en veel ook! Zo ontstaan de raarste verhalen, de urban legends. Niemand weet precies wie het verhaal als eerst vertelde, maar voor je het was een urban legend het gesprek van de dag. Herinner jij je deze urban legends nog uit je jeugd?

Memorabele urban legends

Er zijn heel wat momenten geweest dat ik over mijn schouder keek als ik naar huis liep na een dagje buiten spelen. Dat had ik niet altijd maar wel als er weer een eng verhaal de ronde deed. Wisten wij toen veel dat zoiets een urban legend heet.

1. De heks op de hoek

In iedere buurt had je een oudere, vervelende, zeurende oude buurvrouw die altijd klaagde over het kabaal dat de kinderen produceerden. Als ik er nu aan terugdenk, is dat ook alles wat zij deed, veel zeuren. Ik denk dat De Heksen van Roald Dahl ons zo bang maakte dat die oude vrouw de heks op de hoek werd. En in het donker langs haar huis, door het donkere steegje, helemaal alleen. Brrr.

2. De kinderlokker

De enge kinderlokker die kinderen ontvoerde. Die was pas eng! Wie verzint er zoiets? Is dat verzonnen om ons op tijd voor het donker binnen te krijgen? Hij had zover ik weet geen vaste woonplek maar verscheen plotseling in een willekeurige stad en dan verdween er een kind. Het was altijd iemand die je kende, die weer iemand kende die een broer had die iemand kende. Je snapt het wel! 😉

Via: tenor.com

3. Het spookhuis

In iedere buurt was er wel een huis waar er in de avonduren geluid vandaan leek te komen, maar het stond toch leeg? Er woonde toch al jaren niemand meer? Was dat dan een spook? Durfde jij er naar binnen?

Via: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed | Boon, A.J., CC

4. De inbreker

Er komt een moment dat je als kind voor het eerst in de avond alleen thuis bent, zonder oppas dus. Dolle pret en heel avontuurlijk. Tot de deur dicht valt en je alleen bent in dat grote huis met alleen je gedachten. En laat nou net de vorige dag jou een verhaal verteld zijn over een inbreker die je van tevoren even opbelt?

5. Gifsnoepjes

Wat als je stiekem snoep van vreemden aanneemt? Dat deed je niet, toch? Uhm, hoe zat het dan met Sint Maarten haha. Wij mochten het onverpakt snoep aannemen, maar niet opeten want stel je voor dat er iets mee gedaan was. Kende je niet iemand die er ziek van was geworden? 😉

Via: giphy.com

6. Tupac leeft!

Een redelijk nieuwe urban legend is dat Tupac nog zou leven. Hij zou ergens ondergedoken onder een nieuwe identiteit vrolijk verder leven. Niet zo eng als de vorige broodje-aap-verhalen, of wel? Ik zou dan wel willen weten waarom hij doet alsof.

Via: flickr.com | jlmaral, CC

Ken jij nog urban legends?

Heb jij vroeger nog andere leuke (of juist enge) dingen gehoord en ken jij nog meer urban legends? Laat het ons dan weten in een reactie onderin!

Lees ook: 10 dingen waar je als kind in geloofde! Echt waar!


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “6 urban legends, die je vroeger als kind hoorde”

  1. Bij ons in het park, achter de berg bij het spoor daar moest je niet komen omdat je daar “De man met de zwarte cape” kon tegenkomen. Ik heb het vermoeden dat deze man is afgeleid van het drankje “Sandeman” waar toen een vage reclame van op TV werd uitgezonden.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...