The Fairly Odd Parents titel

Via: Fairly Odd Parents (capture)

De Fairly Odd Parents is na Spongebob de langslopende Nickelodeon-serie. In deze tekenfilm maken we kennis met Timmy en zijn peetouders. Hij mag alles wensen wat hij maar wil. Wist jij deze 12 dingen al?

Keek jij naar Fairly Odd Parents?

Laten we eerst even wat herinneringen ophalen aan de inmiddels nostalgische (maar nog steeds lopende) tekenfilm serie op Nickelodeon! Het draait natuurlijk allemaal om Timmy Turner uit Dimmsdale. Stomme ouders, die nooit naar hem luisteren, een vervelende leraar (Crocker) en die gemene oppas Vicky. Timmy is ongelukkig en dat merken ze zelfs in de feeënwereld.

Fairly Oddparents
Via: Fairly Odd Parents (capture)

Hij krijgt zowaar twee feeënpeetouders toegewezen (Wanda en Cosmo), die iedere realistische wens van Timmy in vervulling kunnen laten gaan. Geweldig toch? Al leert Timmy, dat dit niet altijd het gewenste resultaat oplevert. Nog even terugblikken op de intro:

We gaan hieronder verder met 12 zaken, die je waarschijnlijk nog niet wist van de serie! Laat in een reactie onderin weten, welke jij het leukst vond (ook als we er nog eentje zijn vergeten)! Veel plezier…

1. 21 jaar oud

De serie bestaat al 21 jaar! De eerste aflevering werd uitgezonden op 30 maart 2001!

Wanda Cosmo
Via: Fairly Odd Parents (capture)

2. Het idee van Fairly Oddparents

Fairly Oddparents is ontstaan vanuit het idee dat iemand gemakkelijk van de ene naar de andere plek kan reizen, door middel van magie. Het leek de makers nog leuker wanneer dit in de handen van een ander lag.

vissen fairly odd partens
Via: Fairly Odd Parents (capture)

3. Kapsel van Wanda

Het kapsel van Wanda is gebaseerd op Wilma Flintstone. Wij zien de gelijkenissen wel, jij ook? Hieronder zie je Wanda:

Wanda Fairly Oddparents kapsel
Via: Fairly Odd Parents (capture)

En het kapsel van Wilma uit The Flintstones:

Via: The Flintstones (capture)

4. Pet van Timmy

Het was de bedoeling om Timmy een blauwe pet te geven, maar de inkt van de marker van de tekenaar was op, en daarom probeerde hij de kleur roze. Dat beviel wel en is eigenlijk zo gebleven.

Via: tenor.com

5. Inspiratie voor Fairy World

Timmy reist in de tekenfilm regelmatig naar Fairy World. De inspiratie hiervan was Disneyland!

Via: Fairly Odd Parents (capture)

Er zijn méér weetjes…

We gaan op de volgende pagina nog even verder met 12 zaken weetjes over The Fairly Odd Parents. Wat vind jij de leukste (of missen we er nog eentje)? Laat het weten in een reactie onderin!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer