CatDog adbsurde serie vroeger

Via: CatDog (capture)

Bij kinderen die in de jaren ’90 naar Nickelodeon keken, staat CatDog op het netvlies gebrand. De ongemakkelijke herinnering aan de Siamese tweeling bestaande uit een kat en een hond is onuitwisbaar. Een tekenfilmserie die, erop terugkijkend als volwassen persoon, behoorlijk absurd en een tikkeltje verontrustend was. Even recapituleren.

CatDog was bizar…

Sommige cartoons zijn gerust absurd te noemen. Zo hebben hier eerder Purno de Purno, maar ook tekenfilms zoals Ffukkie Slim de revue laten passeren. Deze keer is het de beurt aan een bijzondere verschijning: geen hond, geen kat, maar CatDog! We bespreken 7 redenen, waarom dit zo’n absurde (maar geniale) serie was. Eerst even ons geheugen opfrissen met de intro:

1. Willem, hun creepy vaderfiguur

CatDog wonen samen met Willem. Een sarcastische ziel vermomt in het lichaam van een schattige muis. Hij vond Cat en Dog toen ze nog baby’s waren, en voedde ze op. Dat klinkt heel heroïsch, maar in de realiteit is Willem behoorlijk psychopathisch. Hij imiteert CatDog voortdurend en doet er alles aan om Cat kwijt te geraken. Een bevreemdende vader-zoonrelatie.

Via: youtube.com (capture) | NickRewind

2. Ze maken continu ruzie

Een van de meest absurde dingen aan CatDog is niet het feit dat ze vereeuwigd zijn aan elkaar. Wel het complete gebrek aan respect voor elkaar. Je zou verwachten dat wie de dood zelfs niet scheidt, een bepaalde verstandhouding met elkaar opbouwt. Nope. Ze eten bewust dingen die de ander ziek maakt en wanneer Dog het op een rennen zet, bengelt Cat er meestal levenloos achteraan.

Via: youtube.com (capture) | NickRewind

3. Het claustrofobische gevoel

Samen met je broer of zus naar CatDog kijken, was goed voor één ding: achteraf kon je diep ademhalen, met je tenen wiebelen en genieten van de wetenschap dat jullie nooit hetzelfde maag-darmstelsel zullen delen.

Via: youtube.com (capture) | NickRewind

4. Hoe gaan CatDog naar het toilet?

Over dat maag-darmstelsel gesproken… CatDog gaan in geen enkele aflevering naar het toilet. Er wordt ook nooit naar gerefereerd. Het had nochtans een bijzonder wetenschappelijke en educatieve toets aan het programma toegevoegd. Vandaag blijft de toiletkwestie het grootste mysterie van het absurde kinderprogramma CatDog.

Via: giphy.com

5. Op een bepaald moment zoeken ze een nieuw achterste

Een stevige derrière wordt vandaag aanbeden. Bilimplantaten zijn dan ook niet meer zo bizar. Je ziet ze wel eens voorbij wiegelen. Oké voor mensen dus, maar wat met Siamese kathondtweelingen? Op een bepaald moment is Cat de aanwezigheid van Dog zo beu, dat ze een nieuw achterste wilt kopen. En daarvoor gaan ze, uiteraard, naar de daarvoor ingerichte winkel. Ze passen allerlei nieuwe samenstellingen, maar besluiten toch maar gewoon samen te blijven.

Hier nog een leuk fragmentje (helaas in het Engels):

6. Ze zijn verontrustend rekbaar

Kinderen die naar CatDog keken, verbaasden zich nergens meer over. Zonder enig probleem, kan CatDog het lichaam wel meters lang uitstrekken, tweemaal rond het hele huis. Meters lang. Geen verklaring. Je bestudeerde als kind wel eens hoe jouw kat of hond zichzelf uitstrekte en dat was hoogstens met enkele centimeters extra.

Via: giphy.com

7. En dan groeit er een boom uit het hoofd van Dog

In een aflevering, het is moeilijk te zeggen of deze meer of minder absurd is dan de anderen, groeit er een boom uit het hoofd van Dog. Hij heeft te veel pecannoten gegeten et voilà. Dog besluit dan maar de kettingzaag zelf in handen te nemen en snoeit het groen netjes bij. Cat is niet op z’n minst gealarmeerd.

Via: youtube.com (capture) | NickRewind

Keek jij als kind soms naar CatDog op Nickelodeon? Laat ons met een reactie weten welke gekke herinneringen jij overhoudt aan dit absurde programma!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer