8 accessoires die je vroeger als meisje MOEST hebben

Door

Marije Woudsma

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Het gezegde “vroeg geleerd is oud gedaan” geldt zeker voor de meeste meiden als het aankomt op uiterlijke verzorging. Je droeg dan ook felgekleurde, vrolijke accessoires die volgens jou je outfit helemaal afmaakte.

Populaire accessoires en sieraden

Zodra het kon was je vroeger al bezig met tutten en wilde je net als de oudere meiden op hakken lopen. We waren thuis non-stop bezig met verkleedpartijen. Hoe meer je op een prinses kon lijken, hoe beter! Op school wilden we ook goed voor de dag komen en dat deden we door middel van accessoires.

8 accessoires die je vroeger als meisje MOEST hebben
Via giphy.com

Weet jij nog welke accessoires je droeg? Mocht je nog een leuke aanvulling hebben op deze lijst, laat het weten via een reactie onderin!

1. Prinsessen schoentjes

Bij speelgoedwinkels waren prinsessen schoentjes te koop. Dit waren plastic muiltjes met een klein hakje. Je kon er nauwelijks op lopen, dus ze waren goed voor schuifelen door de woonkamer. Niettemin een ware investering! Je kon ze in allerlei kleuren verkrijgen zoals roze, paars, groen en blauw.

8 accessoires die je vroeger als meisje MOEST hebben
Via: flickr.com | Robert voors, CC

2. Make-up koffertje

Misschien was je nog niet bezig met mascara, foundation of eyeliner, maar je begon al wel te experimenteren met oogschaduw. Bij de speelgoedwinkels waren roze (vaak hartvormige) plastic make-up koffertjes te koop die je kon openklappen.

Hierin zaten allerlei felle kleuren oogschaduw in, lippenstiften en kwastjes om het spul aan te brengen. Vaak ontstonden er ook kunstwerkjes op de wangen en je voorhoofd.

Make-up koffertje accessoires meisjes van vroeger
Via: Souza

Het resultaat zag er meestal zo uit…

8 accessoires die je vroeger als meisje MOEST hebben
Via: Wikimedia Commons | jayhay2336, CC

3. Elastiek met bolletjes

Als je haar maar goed zit, dat vond jij vroeger ook al! Daarom had jij een verzameling aan diverse soorten elastiekjes. Deze dunne elastiekjes hadden aan beide kanten een gekleurd bolletje en dat zag er ontzettend vrolijk uit.

Het nadeel was alleen dat deze elastiekjes ook erg strak waren en de bolletjes konden daardoor pijnlijk tegen je hoofd drukken.

8 accessoires die je vroeger als meisje MOEST hebben
Via: Pinterest

4. Zilveren sieraden met lieveheersbeestjes

Ladybugs are a girl’s best friend. Onze eerste kennismaking met sieraden was altijd met een lieveheersbeestje. Je had een zilveren ringetje met een lieveheersbeestje en deze ring bleef om tot je vinger toch echt te groot was geworden.

8 accessoires die je vroeger als meisje MOEST hebben
Via: marktplaats.nl

Als je al op vroege leeftijd gaatjes had, kon je de set compleet door oorknopjes erbij te dragen.

8 accessoires die je vroeger als meisje MOEST hebben
Via: marktplaats.nl

5. Shag bands

Je ontdekte ook hoe leuk armbandjes waren. Je droeg daarom dunne plastic armbandjes in allerlei kleuren, de zogenaamde shag bands. Je kon er gerust je hele arm mee versieren en de kleuren afstemmen op jouw outfit. Weet jij nog hoeveel kleuren je had?

Shag bands gummy armbanden acccessoires meisjes vroeger
Via: etsy.com

6. Plakoorbellen

Was je toch nog te jong voor gaatjes? Dan was er alsnog een andere manier om je oren te versieren. Je kon bij de speelgoedwinkel 30 paar plastic plakoorbellen kopen, in allerlei soorten kleuren en vormen. Ze bleven niet erg goed plakken en je raakte er altijd wel 1 kwijt, maar dat mocht de pret niet drukken!

Stick on Earrings plakoorbellen vroeger
Via: ebay.com

7. Nephaar elastiek

Als je zin had in een uitbundig kapsel, deed je een elastiek in met nephaar. Hierdoor leek onze knot nog groter en wilder. De elastiek kon je kopen met je eigen haarkleur, of met een kleurtje om het nog opvallender te maken.

8 accessoires die je vroeger als meisje MOEST hebben
Via: Pinterest

8. Snoepketting

En ten slotte maakte je jouw outfit af met een mooie snoepketting. Deze ketting had zachte kleuren, zoals geel, roze en oranje en zo af en toe beet je er een kraaltje van af om op te eten. Heerlijk, die snoepjes van vroeger.

8 accessoires die je vroeger als meisje MOEST hebben
Via: Wikimedia Commons | Evan-Amos, CC

Mis jij deze sieraden van vroeger?

Welke bovenstaande accessoires zouden van jou een comeback mogen maken? Laat het ons weten via een reactie onderaan!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren in 1992, opgegroeid met Villa Achterwerk. Als ik de visboer hoor, neurie ik automatisch het intro van 'Mijn Franse Tante Gazeuse'. En ja, ik draag nog steeds zonder schaamte een haarelastiek met een lieveheersbeestje. Duik je met me mee in nostalgische herinneringen?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...