Ally McBeal: Wat weet jij nog van deze TV-serie vol gekke advocaten?

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Ally McBeal was van 1997 tot 2002 te zien op de TV. De serie ging over de jonge Ally McBeal die in het kantoor komt te werken van haar oude studiegenoot Richard Fish. Daar ontmoet ze haar grote liefde Billy weer. Helaas is hij getrouwd met de knappe Georgia…

Wat weet jij nog van deze geweldige advocaten-serie? Bekijk leuke momenten terug en bekijk de cast nu!

Dansend door kantoor

In het advocatenkantoor van Cage en Fish lopen heel wat opvallende mensen rond. Daarover straks wat meer. Want ‘Ally McBeal’ moest het niet alleen hebben van de personages, maar ook van de muziek. Muziek speelde een hele grote rol in de serie. Zangeres Vonda Shepard, voor ‘Ally McBeal’ nauwelijks bekend, is verantwoordelijk voor het grootste deel van de soundtrack. Zo ook, natuurlijk, voor de tune:

Nostalgie terughalen (in huis) kan ook zeker met Ally McBeal… Neem dan zeker hier een kijkje!

Ook geen onbekend nummer!

En dit bekende nummer, ook gezongen door Vonda Shepard, ken je vast ook nog wel:

Een beroemdheid hier en daar…

In de bar waar de collega’s aan het eind van de dag neerstreken, kwam zo af en toe wel eens een beroemde artiest langs. Zoals deze:

https://www.youtube.com/watch?v=WO_sakIdUjw

Ja, dat is dus echt Sting, die samen met Robert Downey Junior Ally McBeal toezingt.

Deze blijft echt hangen!

Maar uiteindelijk herinneren we ons deze serie vooral van dit nummer:

https://www.youtube.com/watch?v=E7tnjkV2o6Y

Barry White

Barry White had waarschijnlijk geen grotere fan dan John Cage. ‘My first, my last, my everything’ was zijn lijflied. Te pas en te onpas pepte hij zichzelf op met het bijbehorende dansje:

‘Dat kan ik ook…’

Niet alleen het hele kantoor van Cage en Fish danste uiteindelijk mee, ook heel veel kijkers van ‘Ally McBeal’ waagden zich aan dit dansje. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar deze video:

De cast na 20 jaar!

Maar ‘Ally McBeal’ ging vooral over mensen; heel bijzondere mensen, dat dan weer wel. De personages en hun vertolkers op de hieronder ken je vast nog wel, maar herken je ze nu ook nog? We hebben actuele beelden gevonden, van 20 jaar later!

1. Ally McBeal (Calista Flockhart)

Het zal je maar gebeuren: je komt werken op het kantoor van je oude klasgenoot en daar werkt ook je grote liefde. Helaas is hij wel getrouwd met een prachtige vrouw. Dat overkomt Ally en het is een thema dat drie seizoenen lang doorspeelt. We krijgen Ally’s verdriet om Billy, maar ook haar gedachten te zien. Ally wordt een open boek voor de kijkers en er ontstaan vele pijnlijke (maar lachwekkende) situaties. De bekendste hersenspinsel van Ally is natuurlijk de dansende baby:

Calista Flockhart werd door ‘Ally McBeal’ een grote ster. Na ‘Ally McBeal’ speelde ze in de eveneens succesvolle serie ‘Brothers and Sisters’. Daarna nam ze even pauze. Sinds 2015 is ze weer af en toe te zien. Calista Flockhart heeft een relatie met Harrison Ford en ze hebben samen een geadopteerde zoon.

.

2. John Cage (Peter MacNicol)

John Cage, de verlegen en teruggetrokken medeoprichter van Cage en Fish, kruipt meer uit zijn schulp als hij bevriend raakt met Ally McBeal. The Biscuit, zoals iedereen hem noemt, heeft net als Ally een levendige verbeelding. Daarnaast heeft hij een flink aantal vreemde tics zoals neusfluiten en natuurlijk Barry White. John Cage is echter een briljant advocaat en langzaam maar zeker krijgt hij ook het vertrouwen om relaties met vrouwen aan te gaan. Zijn grote liefde blijkt echte Ally, die hem afwijst, waarna John in een Mexicaanse band gaat spelen.

Peter MacNichol heeft in vele series en films gespeeld. Hij is getrouwd met Martha Sue Cumming.

Ally McBeal: Wat weet jij nog van deze TV-serie vol gekke advocaten?
Peter MacNicol in ‘Grey’s Anatomy’

3. Richard Fish (Greg Germann)

Richard Fish is Ally’s studiegenoot en medeoprichter van Cage en Fish. Deze uitgesproken advocaat, die ook graag naar mooie vrouwen lonkt, geeft op nogal ludieke wijze leiding aan het kantoor. Zijn relaties met vrouwen zijn niet bepaald standaard. Zo heeft hij een relatie met de oudere rechter Whipper en natuurlijk met de keiharde, gevoelloze Ling Woo.

Leuk weetje: Whipper werd gespeeld door actrice Dyan Cannon, één van de vijf vrouwen van Hollywood megaster Cary Grant. Zij is de moeder van zijn enige kind.

Ally McBeal: Wat weet jij nog van deze TV-serie vol gekke advocaten?
Richard Fish met Whipper (Greg Germann en Dyan Cannon).

En ook Richard heeft een eigen theme song:

Greg Germann heeft na ‘Ally McBeal’ veel televisie en filmwerk gedaan. Hij is getrouwd en heeft 1 kind.

4. Billy Allen Thomas (Gil Bellows)

Ally’s grote liefde is Billy, die als advocaat bij Cage en Fish werkt en gelukkig getrouwd is met Georgia. De hereniging met Ally laat ook Billy niet ongemoeid. Helaas zit er geen gelukkig eind aan deze romance want Billy overlijdt aan een hersenbloeding. Vlak van te voren beweert hij nog al jaren gelukkig getrouwd te zijn met Ally. Ally vertelt dit echter niet aan Georgia, maar geeft aan dat het laatste wat hij zei was dat hij van Georgia hield.

Gil Bellows is vanaf 2016 te zien in een nieuwe serie: ‘Eyewitness’.

Ally McBeal: Wat weet jij nog van deze TV-serie vol gekke advocaten?
Gil Bellows in ‘Eyewitness’

5. Georgia Thomas (Courtney Thorne Smith)

Ally McBeal: Wat weet jij nog van deze TV-serie vol gekke advocaten?

Ondanks dat Georgia en Ally jaloers op elkaar zijn, raken ze toch bevriend. Hun relatie blijft tumultueus. Na Billy’s dood verdwijnt Georgia langzaam uit beeld.

Courtney Thorne Smit speelde ook in ‘Melrose Place’. Bekijk hier wat ze nu allemaal doet.

6. Elaine Vassal (Jane Krakowski)

De bemoeizuchtige en sexy assistente van het kantoor lijkt heel oppervlakkig, maar gaandeweg blijkt haar gedrag niets anders dan een roep om erkenning en om de eenzaamheid te verdrijven. Zij en Ally raken steeds meer bevriend. Elaine staat ook regelmatig op het podium van het café zoals hier te zien is:

Jane Krakowski heeft na ‘Ally McBeal’ een zeer succesvolle carrière als actrice en vooral als musicalster in het theater. Voor dat laatste kreeg ze ook belangrijke prijzen. Hieronder is ze te zien in de serie ‘The Unbreakable Kimmy Smith’ waarin ze vanaf 2015 een vaste rol heeft.

Ally McBeal: Wat weet jij nog van deze TV-serie vol gekke advocaten?

7. Nelle Porter (Portia de Rossi)

De koele, blonde Nelle Porter wordt door Richard Fish naar het kantoor gehaald om mogelijk partner te worden. Haar aanwezigheid zorgt voor veel jaloezie. Nelle begint echter een relatie met John Cage, die moeizaam verloopt omdat John vindt dat ze eigenlijk buiten zijn bereik hoort te zijn en omdat ze bang is voor kikkers terwijl John een kikker als huisdier heeft. Maar haar meest opvallende eigenschap is haar talent om een vriendschap te onderhouden met Ling Woo.

Portia de Rossi heeft na ‘Ally McBeal’ diverse rollen gespeeld, maar kwam vooral in het nieuws door haar relatie en later huwelijk met talkshowhost en comédienne Ellen DeGeneres, met wie ze nog steeds getrouwd is. Hieronder is Portia de Rossi te zien in de serie ‘Scandal’ waar ze tot 2017 een rol in speelde.

Ally McBeal: Wat weet jij nog van deze TV-serie vol gekke advocaten?

8. Ling Woo (Lucy Liu)

Ongetwijfeld één van de meest opvallende personages in de serie is de ijskoude, keiharde Ling Woo, die steevast opkomt met het thema van de Wicked Witch of the West uit ‘The Wizard of Oz’. De rol was speciaal voor Lucy Liu geschreven nadat ze er niet in geslaagd was de rol van Nelle Porter te krijgen. Ling deinst nergens voor terug en laat haar afkeer voor bepaalde groepen mensen zeer duidelijk merken. Toch wordt ze stiekem wel bewonderd door de andere vrouwen, die het knap vinden dat Ling niet over zich laat lopen. Ling heeft een bizarre relatie met Richard Fish wat voor hen beiden goed lijkt te werken.

Lucy Liu is een zeer succesvolle actrice. Haar bekendste rol is natuurlijk die van Alex Munday in ‘Charlie’s Angels’. Naast acteren zingt en regisseert Lucy Liu ook. Hieronder is ze te zien in de serie ‘Elementary’ waarin ze sinds 2012 een hoofdrol speelt.

Ally McBeal: Wat weet jij nog van deze TV-serie vol gekke advocaten?

‘Ally McBeal’ is een serie die we niet gauw zullen vergeten. En hieronder dus nog even een kleine herinnering aan al de knotsgekke avonturen in het advocatenkantoor van Cage en Fish.

https://www.youtube.com/watch?v=d9yH6rLk180

Wat vond jij van Ally McBeal, of wat vond jij het leukste aan de serie? Laat het ons weten in de comments!

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Share to...