5. Georgia Thomas (Courtney Thorne Smith)

Ondanks dat Georgia en Ally jaloers op elkaar zijn, raken ze toch bevriend. Hun relatie blijft tumultueus. Na Billy’s dood verdwijnt Georgia langzaam uit beeld.

Courtney Thorne Smit speelde ook in ‘Melrose Place’. Bekijk hier wat ze nu allemaal doet.

6. Elaine Vassal (Jane Krakowski)

De bemoeizuchtige en sexy assistente van het kantoor lijkt heel oppervlakkig, maar gaandeweg blijkt haar gedrag niets anders dan een roep om erkenning en om de eenzaamheid te verdrijven. Zij en Ally raken steeds meer bevriend. Elaine staat ook regelmatig op het podium van het café zoals hier te zien is:

Jane Krakowski heeft na ‘Ally McBeal’ een zeer succesvolle carrière als actrice en vooral als musicalster in het theater. Voor dat laatste kreeg ze ook belangrijke prijzen. Hieronder is ze te zien in de serie ‘The Unbreakable Kimmy Smith’ waarin ze vanaf 2015 een vaste rol heeft.

7. Nelle Porter (Portia de Rossi)

De koele, blonde Nelle Porter wordt door Richard Fish naar het kantoor gehaald om mogelijk partner te worden. Haar aanwezigheid zorgt voor veel jaloezie. Nelle begint echter een relatie met John Cage, die moeizaam verloopt omdat John vindt dat ze eigenlijk buiten zijn bereik hoort te zijn en omdat ze bang is voor kikkers terwijl John een kikker als huisdier heeft. Maar haar meest opvallende eigenschap is haar talent om een vriendschap te onderhouden met Ling Woo.

Portia de Rossi heeft na ‘Ally McBeal’ diverse rollen gespeeld, maar kwam vooral in het nieuws door haar relatie en later huwelijk met talkshowhost en comédienne Ellen DeGeneres, met wie ze nog steeds getrouwd is. Hieronder is Portia de Rossi te zien in de serie ‘Scandal’ waar ze tot 2017 een rol in speelde.

8. Ling Woo (Lucy Liu)

Ongetwijfeld één van de meest opvallende personages in de serie is de ijskoude, keiharde Ling Woo, die steevast opkomt met het thema van de Wicked Witch of the West uit ‘The Wizard of Oz’. De rol was speciaal voor Lucy Liu geschreven nadat ze er niet in geslaagd was de rol van Nelle Porter te krijgen. Ling deinst nergens voor terug en laat haar afkeer voor bepaalde groepen mensen zeer duidelijk merken. Toch wordt ze stiekem wel bewonderd door de andere vrouwen, die het knap vinden dat Ling niet over zich laat lopen. Ling heeft een bizarre relatie met Richard Fish wat voor hen beiden goed lijkt te werken.

Lucy Liu is een zeer succesvolle actrice. Haar bekendste rol is natuurlijk die van Alex Munday in ‘Charlie’s Angels’. Naast acteren zingt en regisseert Lucy Liu ook. Hieronder is ze te zien in de serie ‘Elementary’ waarin ze sinds 2012 een hoofdrol speelt.

‘Ally McBeal’ is een serie die we niet gauw zullen vergeten. En hieronder dus nog even een kleine herinnering aan al de knotsgekke avonturen in het advocatenkantoor van Cage en Fish.

https://www.youtube.com/watch?v=d9yH6rLk180

Wat vond jij van Ally McBeal, of wat vond jij het leukste aan de serie? Laat het ons weten in de comments!

[fbcomments]

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer