armbanden jaren 90 vrouwen meiden

Via: pixabay.com | Mikes-Photography, CC (L) / youtube.com (capture) | Cin DIY (RB) / wish.com (RO)

8. Armbanden met lettertjes

Als je geen vriendschapsarmbanden maakte op je slaapfeestje, dan was het waarschijnlijk dat je in plaats daarvan armbanden met letterkralen maakte. We spelden vaak onze namen in het midden, maar ook dikwijls engelse termen zoals ‘peace’, ‘best friends’ en ‘I love you waren erg populair. Ster- en hartvormige kralen vulden de letters meestal aan.

letter armband
Via: pixabay.com | Mikes-Photography, CC

9. Tattoo-armband (choker)

Eenvoudig om aan en uit te trekken, goedkoop en onverklaarbaar cool – de tattoo-choker ketting, armband en ring staan bijna synoniem met mode uit de jaren negentig. De strakke, rekbare zwarte of gekleurde plastic sieraden tooien het hele decennium de lichamen van actrices, modellen en muzikanten.

Denk aan Kate Moss, Drew Barrymore, Gwen Stefani en Britney Spears. Zonder lastige haken of gespen, was dit one-size-fits-all tattoo sieraad een statement stuk.

Tattoo armbanden jaren 90
Via: Canva (AS)

10. Armbanden met studs

We kunnen Avril Lavigne bedanken voor het hot maken van armbanden met studs in de vroege jaren 2000. Zonder haar zou je de grunge-esthetiek niet goed kunnen doen. Zwart was natuurlijk de beste keuze, maar je kon ze ook in andere tinten vinden als je maar hard genoeg zocht.

Om je look echt in vuur en vlam te zetten, heb je waarschijnlijk een bijpassende riem met studs toegevoegd aan je ensemble en, natuurlijk, papa’s gestreepte stropdas.

Via: flickr.com | Simon Doggett, CC

11. Siliconen armbanden

Siliconen armbanden met een tekst erop. Ook wel awareness armbanden genoemd. De rage van LiveStrong-armbanden was wellicht wel de vreemdste van allemaal.

De armbanden steunden een goed doel, maar het duurde niet lang of we droegen ze om andere redenen dan om kankeronderzoek te steunen. Ze werden al snel een fashion statement omdat andere bandjes werden geproduceerd in allerlei kleuren met spreuken erop.

siliconen armbanden
Via: wish.com

12. Hennep sieraden

Van alle leuke en gekke armbanden die we vroeger droegen, waren hennep sieraden degene die je een super boheemse sfeer gaven. Je kon een hennep armband dragen die alleen uit gedraaid touw bestond of een armband met kralen en stenen in het ontwerp. Toen wij er vroeger een droegen, voelde we ons natuurlijk wel een totale hippie.

hennep armband
Via: flickr.com | mary, CC

13. Madeliefjes armbanden met kralen

Madeliefjes waren super jaren ’90. We waren het hele decennium geobsedeerd door alles wat bloemig was, dus het was niet meer dan terecht dat we ook madeliefjes in onze sieraden rockten. Je kon ze zelf maken, maar ze waren ook veelvuldig in de winkelschappen te vinden.

madeliefjes armband
Via: youtube.com (capture) | Cin DIY

14. Neon touw armbanden

Als we er nu op terugkijken, was het maar een rare rage die touw armbanden. We weten niet meer wat hun aantrekkingskracht precies was, maar we droegen ze toch zeker. Wellicht was het de neonkleur die als een magneet was in de 90’s, want we weten allemaal hoe dol kinderen uit de jaren 90 waren op felle kleuren en patronen.

Afbeelding wordt geladen…

Wat was jouw favoriete 90’s armband?

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd welke van de genoemde trends om jouw arm bungelden. Was je meer een alles bij elkaar type? Of wachtte je steeds keurig elke rage af? Laat het weten in de comments!

Lees ook:

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer