Zo gaat het 23 jaar later met Betsy van Big & Betsy

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

4

Laatste update:

4

Big & Betsy hoe is het nu

De Vlaamse kindertelevisieserie Big & Betsy is alweer 23 jaar oud! De serie werd geproduceerd door Studio 100 en was erg populair. Maar hoe gaat het nu met Betsy?

Wij hebben het voor je uitgezocht.

Big & Betsy

De serie rondom Big en Betsy, een klein varkentje en zijn baasje, is verzonnen door niemand minder dan Danny Verbiest, Gert Verhulst en Hans Bourlon, die we natuurlijk kennen van Samson.

Big & Betsy was vanaf 1999 te zien op televisie als onderdeel van een ander programma. Pas in november 2000 werd het een eigen serie.

Big & Betsy cast serie varkentje
Via: Big & Betsy (capture) | Studio 100

Deze liep ongeveer drie jaar. In 2003 werd de stekker eruit getrokken en dit betekende het einde van de serie. Er werden geen nieuwe afleveringen meer gemaakt. Geen Big en Betsy (gespeeld door Maike Boerdam) meer…

De verhaallijn van Big & Betsy

Boerin Betsy en Big wonen samen op een boerderij. Het ondeugende varkentje Big laat veel windjes en Betsy is een bijzonder vrolijk en lief meisje, maar houdt ook wel van het nodige kattenkwaad.

Fopje, flauw mopje!

Dit zegt Big altijd na een grapje!

Betsy heeft ook een aanbidder: overbuurman Pieter Paul Pruim is stiekem verliefd op de boerin en wil zoveel mogelijk tijd met haar doorbrengen.

Big-en-Betsy
Via: Big & Betsy (capture) | Studio 100

Maar moeder, Théresa Pruim, wil niet dat haar zoon met Big en Betsy omgaat, het zijn twee wildebrassen. Daarom noemt Big haar steeds ‘zuurpruim’. Moeder Pruim is lid van ‘De club van belangrijke dames’ en dit gaat er natuurlijk allemaal heel deftig aan toe.

Big Betsy show cast vroeger serie
Via: Big & Betsy (capture) | Studio 100

We hebben ook nog Agent Suikerbuik, die zoals zijn naam doet vermoeden liever taart eet dan dat hij op de slechteriken jaagt. Nu wordt hij meestal wel gestoord als hij taart wil eten, vaak door mevrouw Pruim omdat Big en Betsy weer iets uitgespookt hebben.

Boer Janus deed ook mee aan de serie. Hij was een beetje dommige boer die altijd vrolijk is, net als zijn koe Bella.

Big Betsy show cast vroeger serie Maike Boerdam
Big & Betsy (capture) | Studio 100

De Big & Betsy cast

Omdat we natuurlijk bespreken hoe het nu met Betsy gaat, staan we nog even stil, wie er allemaal meespeelde in deze geweldige kinderserie. De Big & Betsy cast bestond uit de volgende acteurs:

Big – Peter Thyssen
Betsy – Maike Boerdam
Pieter Paul Pruim – Jan Van Hecke
Theresa Pruim – Myriam Bronzwaar
Agent Suikerbuik – Fred Van Kuyk
Boer Janus – Chris Cauwenberghs

Herinneringen ophalen aan Big en Betsy

Check hieronder een aflevering van Big & Betsy.

Betsy uit Big en Betsy nu?

Maar hoe gaat het nu met Betsy? Inmiddels is het 23 jaar geleden dat de serie voor het eerst te zien was. Wij hebben het voor je uitgezocht en een foto opgesnord.

Maar hoe is het nu met Betsy? Wij gingen op onderzoek uit! Het is in ieder geval een bezige bij!

Betsy: Maike Boerdam

Betsy wordt gespeeld door Maike Boerdam en als we daar naar zoeken, dan zien we dat ze niet stil heeft gezeten de afgelopen jaren. Ze werd geboren in België, maar heeft de Nederlandse nationaliteit.

Big-en-Betsy
Big & Betsy (capture) | Studio 100

Tegenwoordig woont Maike Boerdam in Den Haag en heeft eerder een aantal jaren in Amsterdam gewoond. Tussen 2006 en 2010 was ze getrouwd met de Duitse zanger en gitarist Michael Strobel waarmee ze in 2008 een zoon kreeg.

Vanaf 1999 heeft ze in vele (musical-)producties gespeeld en dat doet ze nog steeds. De laatste musical waaraan ze deelneemt, is de Rozenoorlog, maar ze speelde de afgelopen jaren bijvoorbeeld ook mee in Annie en Miss Saigon.

Ze heeft dus niet stilgezeten en je hebt haar misschien nog wel eens voorbij zien komen, zonder dat je wist dat dit eigenlijk ‘Betsy’ was.

Onderstaand nog een recente foto van Maike Boerdam. Zeg nu zelf, zij is in zovele jaren toch niet veranderd?! Misschien heeft het houden van een varkentje wel heel veel positieve effecten…

Bonus: Hoe is het met Mevrouw (zuur)pruim?

Mevrouw Pruim gaat in door het leven met de naam Myriam Bronzwaar en heeft ook niet stilgezeten.

De laatste jaren heeft ze een aantal nasynchronisatie klussen gedaan in België. Onder andere voor Cinderella en Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 2.

Daarnaast speelt ze ook Julia Van Capelle in de Vlaamse soapserie Thuis.

Mevrouw-zuurpruim Big en Betsy
Big & Betsy (capture) | Studio 100

Onderstaand een foto van Myriam Bronzwaar gevonden op Facebook.

Geplaatst door Myriam Bronzwaar op Donderdag 2 augustus 2018

Jouw favoriete herinneringen?

Ook genoten van Big en Betsy? Wij in ieder geval wel… Wat vond jij altijd het leukste aan de kinderserie en vind je dat Betsy (Maike Boerdam) veel is veranderd?

Laat het ons weten in de comments onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

4 gedachten over “Zo gaat het 23 jaar later met Betsy van Big & Betsy”

  1. Jammer dat ze er mee gestopt zijn in 2003 ! Vond het een leuke serie ! Ging je zelfs als volwassene voor zitten ! Laat nu de kleinkinderen dit zien op YouTube

    Beantwoorden
  2. het was een van mijn favoriete studio 100 series
    Betsy big waren mijn favoriete personages in de serie mijn favoriete aflevering was de kookwedstrijd

    groetjes nina

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...