acteur Big en Betsy

Via: Big & Betsy (capture) | Studio 100

De Vlaamse kindertelevisieserie Big & Betsy is alweer 23 jaar oud! De serie werd geproduceerd door Studio 100 en was erg populair. Maar hoe gaat het nu met Betsy? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Big & Betsy

De serie rondom Big en Betsy, een klein varkentje en zijn baasje, is verzonnen door niemand minder dan Danny Verbiest, Gert Verhulst en Hans Bourlon, die we natuurlijk kennen van Samson.

Big & Betsy was vanaf 1999 te zien op televisie als onderdeel van een ander programma. Pas in november 2000 werd het een eigen serie.

Big & Betsy cast serie varkentje
Via: Big & Betsy (capture) | Studio 100

Deze liep ongeveer drie jaar. In 2003 werd de stekker eruit getrokken en dit betekende het einde van de serie. Er werden geen nieuwe afleveringen meer gemaakt. Geen Big en Betsy (gespeeld door Maike Boerdam) meer…

De verhaallijn van Big & Betsy

Boerin Betsy en Big wonen samen op een boerderij. Het ondeugende varkentje Big laat veel windjes en Betsy is een bijzonder vrolijk en lief meisje, maar houdt ook wel van het nodige kattenkwaad.

Fopje, flauw mopje!

Dit zegt Big altijd na een grapje!

Betsy heeft ook een aanbidder: overbuurman Pieter Paul Pruim is stiekem verliefd op de boerin en wil zoveel mogelijk tijd met haar doorbrengen.

Big-en-Betsy
Via: Big & Betsy (capture) | Studio 100

Maar moeder, Théresa Pruim, wil niet dat haar zoon met Big en Betsy omgaat, het zijn twee wildebrassen. Daarom noemt Big haar steeds ‘zuurpruim’. Moeder Pruim is lid van ‘De club van belangrijke dames’ en dit gaat er natuurlijk allemaal heel deftig aan toe.

Big Betsy show cast vroeger serie
Via: Big & Betsy (capture) | Studio 100

We hebben ook nog Agent Suikerbuik, die zoals zijn naam doet vermoeden liever taart eet dan dat hij op de slechteriken jaagt. Nu wordt hij meestal wel gestoord als hij taart wil eten, vaak door mevrouw Pruim omdat Big en Betsy weer iets uitgespookt hebben.

Boer Janus deed ook mee aan de serie. Hij was een beetje dommige boer die altijd vrolijk is, net als zijn koe Bella.

Big Betsy show cast vroeger serie Maike Boerdam
Big & Betsy (capture) | Studio 100

De Big & Betsy cast

Omdat we natuurlijk bespreken hoe het nu met Betsy gaat, staan we nog even stil, wie er allemaal meespeelde in deze geweldige kinderserie. De Big & Betsy cast bestond uit de volgende acteurs:

Big – Peter Thyssen
Betsy – Maike Boerdam
Pieter Paul Pruim – Jan Van Hecke
Theresa Pruim – Myriam Bronzwaar
Agent Suikerbuik – Fred Van Kuyk
Boer Janus – Chris Cauwenberghs

Herinneringen ophalen aan Big en Betsy

Check hieronder een aflevering van Big & Betsy.

Hoe is het nu?

Maar hoe gaat het nu met Betsy? Inmiddels is het 23 jaar geleden dat de serie voor het eerst te zien was. Wij hebben het voor je uitgezocht en een foto opgesnord. Check snel hoe het met Betsy gaat op de volgende pagina.

Ben jij ook zo nieuwsgierig hoe Betsy er nu uitziet?

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel willen we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

4 gedachten over “Zo gaat het 23 jaar later met Betsy van Big & Betsy”

  1. Jammer dat ze er mee gestopt zijn in 2003 ! Vond het een leuke serie ! Ging je zelfs als volwassene voor zitten ! Laat nu de kleinkinderen dit zien op YouTube

    Beantwoorden
  2. het was een van mijn favoriete studio 100 series
    Betsy big waren mijn favoriete personages in de serie mijn favoriete aflevering was de kookwedstrijd

    groetjes nina

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer