bijbaantje jeugd vroeger

Via: youtube.com (capture) | De Vliegende Panters

Als kind zal je vroeger vast dol zijn geweest op geld. Je deed er waarschijnlijk alles aan om geld te verdienen. Maar om het geld te verdienen moest er natuurlijk wel gewerkt worden. Je zult vast ook veel bijbaantjes hebben gehad vroeger.

Die gekke bijbaantjes van vroeger

Werken voor je geld is iets wat je waarschijnlijk al van jongs af aan meegekregen hebt. Dat moest je natuurlijk ook gaan doen voor al die coole uitgaven, waaronder Discman of al dat snoep van vroeger.

Wij hebben een overzicht gemaakt van bijbaantjes die je vast vroeger ook gedaan heb in je jeugd. Nummer 10 zal jij vast ook geprobeerd hebben als bijbaan.

Promotiemedewerker bijbaantjes van vroeger
Via: flickr.com | Hans Dinkelberg, CC

1. Krantenlopen in je krantenwijk

Het lopen van kranten is misschien er een van de meest populairste bijbaantje vroeger. Toch was krantenlopen niet altijd even leuk. Want niet alle honden waren even aardig tegen krantenlopers. Misschien was jij vroeger ook wel eens bang dat een hond ging bijten.

2. Vakkenvuller

Ook het vullen van vakken in de supermarkt is een populair bijbaantje die veel kinderen deden. Vooral spiegelen was een klus die niet altijd leuk was om te doen. Maar gelukkig waren er meestal wel gezellige collega’s.

3. De glazenhaler

Je kon (als jongen) een carrière in een café wel vergeten als je niet eerst een tijdje glazen ging halen. Bij drukke kroegen was dit een zeer intensieve bezigheid! Had je het beter getroffen, kon je gewoon zelf met vrienden een drankje drinken. Helaas hoorde de verstopte pisbak ook bij jouw taken…

Now that's what I call glass collecting
Via: flickr.com | paultweedy, CC

4. De oppas!

Met het oppassen op kinderen kon vaak snel geld verdient worden. Vaak was het nog gezellig ook. Maar een vieze luiers vervangen  was altijd een nadeel aan dit bijbaantje.

Oppassen vroeger bijbaantje
Via: flickr.com | Tom Caswell, CC

5. Auto’s wassen

Dit zal jij vroeger vast ook wel eens gedaan hebben als je geld nodig had. Het schoonmaken van auto’s. Er was altijd wel een familielid of iemand in de buurt waar je de auto kon schoonmaken voor geld.

Auto wassen vroeger bijbaantje
Via: flickr.com | woodleywonderworks, CC

6. Hond uitlaten

Het uitlaten van de hond was ook een bijbaantje wat veel gedaan werd. Veel mensen vinden de hond uitlaten niet leuk. Vooral als het regent is dit niet leuk om te doen. Tegenwoordig zijn er ook makkelijke manieren om de hond uit te laten, namelijk met een drone.

7. Schoonmaker

Dit was nooit een van de leukste bijbaantjes. Vooral het schoonmaken van de WC was altijd een klus waar je geen zin in had. Misschien heb je zelf nu nog steeds wel een hekel aan schoonmaken.

Méér bijbaantjes van vroeger…

Lees verder op de volgende pagina! Wie herkent #8 nog?

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

3 gedachten over “Aan het werk! 12 bijbaantjes die jij vroeger ook gedaan hebt”

  1. Mijn bijbaantje was ook in een werken in een kapsalon. (leerzaam voor mijn studie). ? En samen met mijn zus babysitten.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer