6. De Kracht van Ajajatsoe

De Kracht van Ajajatsoe is het vervolg van het Ei van Oom Trotter, met opnieuw Alexander in de hoofdrol. Deze keer trekt hij samen met zijn oom naar Nieuw-Guinea. Wauw, het leek allemaal zo magisch! Stiekem wil je nog altijd eens graag naar Nieuw-Guinea reizen en kijken of de tovenaar daar nog rondspookt…

Marc de Bel boek de kracht van Ajajatsoe

7. Het web van de suikerspin

Het eerste boek over de Boeboeks! Hierin speelden Piepel en Soeza de hoofdrollen. Ze rekenen in konijnenkeutels en leven op een vuilnisbelt. Dat vond jij als kind allemaal heel aannemelijk. Bovendien wist je ook dit: hoe meer je aan Boeboeks denkt, hoe groter de kans dat je er eentje tegenkomt. Jij dacht dus aan niets anders meer.

.

8. De Fautenkampioene

De Fautenkampioene werd in 1997 geschreven en is misschien wel een van de laatste boeken van Marc de Bel die je las. Het gaat over Yoko en haar vrienden die besluiten om hun veel te strenge nieuwe lerares weg te krijgen. Een beetje stout, maar stiekem wou je dat zelf ook doen met die ene stomme leraar.

Marc de Bel boek de fautenkampioene

9. De Beha-boomhut

Een lijstje met boeken van Marc de Bel is niet compleet zonder De Beha-boomhut. Alleen al de cover van het boek bezorgt je een nostalgisch gevoel. Het is opnieuw een boek over de Boeboeks, alleen volgen we deze keer  Pit en Puf.

.
€8,49
Voorraad: ✔️
Bol.com
€16,00
Voorraad: ✔️
Bookspot.nl

10. Blauwe Snoepjes

Marc de Bel schreef Blauwe Snoepjes in 1990. Toegegeven: het was nogal een eng boek. Over kinderhandelaars en blauwe snoepjes… Je hebt er toch van geleerd om op je hoede te zijn.

Marc de Bel boek blauwe snoepjes
€19,98
Voorraad: ✔️
Bol.com

Jouw favoriete boek van Marc de Bel?

Zo, dat waren ze. Ontbreekt er voor jou nog een belangrijk boek van Marc de Bel? Laat het ons weten in een reactie hier onder!

Lees ook: 12 meidenboeken die we verslonden (tot verdriet van onze leraren)


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer