10 manieren waarop wij contact hielden zonder mobieltje

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Laatste update:

2

Moeilijk voor te stellen maar er was een tijd dat wij zonder mobieltje de dag doorkwamen. Tegenwoordig is dat haast ondenkbaar. Jong en oud heeft er één, sommigen zelfs meerdere. Wij staan ermee op en gaan ermee naar bed. Maar, ook zonder was het goed te doen. Zo entertainden wij onszelf als kind zonder smartphone.

Contact met vrienden zonder mobieltje

Het was allemaal zo doodeenvoudig vroeger toen wij kind waren. Zonder mobieltje waren wij prima in staat om contact met elkaar te houden. Zou je dat nu ook nog kunnen? Deze meneer heel duidelijk niet.

10 manieren waarop wij contact hielden zonder mobieltje
Via: pixabay.com | Pixabay, CC

1. De huistelefoon kapen

Urenlang hangen aan de telefoon terwijl je ouders zich boos maken omdat je maar niet ophield met babbelen. Wij hadden elkaar ook zo veel te vertellen. Zelfs als je bij elkaar in de klas zat, moest je na school nog even napraten. Het hield maar niet op. Het enige vervelende was wanneer iemand anders op internet wilde komen en jij dat hinderlijke geluid moest aanhoren. Dat was het teken dat het einde gesprek was.

telefoonnummers onthouden
Via: Wikimedia Commons | Mardus, CC

Dit geluidje katapulteert je meteen weer terug naar die momenten!

2. Krakerige walkie talkies

Er waren ook manieren op korte afstand van elkaar contact te houden. Walkie talkies hadden vaak wat ruis op de lijn maar je kon tenminste niet door elkaar babbelen.

Afbeelding wordt geladen…

3. Cups of blikjes met een touwtje

Het was niet altijd eenvoudig om op deze manier met elkaar te praten. Het was haast onverstaanbaar en de lijn moest ook nog eens strak staan. En als je ver bij elkaar vandaan woonde, ging het helaas niet werken. Maar het maken ervan was superleuk! Je moest toch wat hé!

string-telephone-blog-vroegert
Via: pxhere.com | Pxphere, CC

En weet je nog hoe simpel het was om dit te maken?

Op de volgende pagina lees je nog meer manieren hoe we contact hielden. Wat dacht je van de bekende briefjes in de klas (#8)?

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “10 manieren waarop wij contact hielden zonder mobieltje”

  1. Wij mochten niet op de deur kloppen anders dacht de buurvrouw dat de koffie klaar stond.
    Ik word echt oud, kan nog steeds niet wennen aan mobieltjes, vergeet ze ook steeds op te laden en mee te nemen.

    Beantwoorden
  2. Je ma schreeuwen op het balkon en slaan op een pan als het eten klaar is. Die hoorde ik van ver weg en wist dat ik naar huis moest.
    Geen sms of appje, bestond toen nog niet (eind jaren 80)

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...