14 coole feitjes die je nog NIET wist over Miami Vice!

Door

Raymond Zachariasse

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Miami Vice

Miami Vice was een iconische serie uit de jaren 80. De serie draaide om Sonny Crockett en Ricardo Tubbs, twee undercover agenten uit Miami. De serie stond vooral bekend om de lekker muziek, de snelle auto’s en speedboaten en de typisch jaren 80 mode. Denk aan Ray Ban zonnebrillen, Armani pakken en ongeschoren kinnen.

Voor iedereen die zich de serie niet meer herinnert, even een opwarmertje.

1. ‘It’s all in a name’

De serie werd in eerste instantie geintroduceerd als een film met de naam Cold Coast. Gelukkig is later die naam aangepast, want zeg nou zelf, Miami Vice geeft toch een warmer gevoel dan zoiets als Cold Coast?

2. Don Johnson dacht waarschijnlijk ‘chips’

Don Johnson moest tot wel vier keer auditie doen voor de rol van Sonny Crockett. Een van zijn concurrenten was acteur Larry Wilcox die we vooral nog kennen uit een andere serie genaamd: “CHiPs”.

3. Ferrari…

Sonny Crockett stond vooral bekend om zijn kleding en zijn Ferrari Daytona. Grappig genoeg was zijn ‘Ferrari’ een omgebouwde Corvette.

https://youtu.be/rdnsAiy5GXg

4. Of toch niet?

Natuurijk was Ferrari niet blij met die neppert, dus gingen ze naar de rechter. Uiteindelijk kwam het tot een overeenkomst: de neppert werd in de serie opgeblazen en Ferrari zou twee echte ferrari’s leveren, die vanaf dat moment in de serie gebruikt werden. En zo geschiede.

5. Ken ik hem niet ergens van?

Michael Mann, een van de producers van de serie, is later een bekend regisseur geworden van o.a. films zoals Heat.

6. It’s in the air tonight

In de serie werd veelvuldig gebruik gemaakt van muziek. Zo kwam regelmatig de muziek van Phil Collins voorbij. Hij kreeg er zelfs een rolletje in de serie door, als de game show host Phil ’the Shill’ Mayhem. Later volgden Julia Roberts en Bruce Willis in zijn voetsporen.

7. Al Bundy?

Ook Ed ‘Al Bundy’ O’Neill had een klein rolletje in de serie.

Ed O'Neill
Via: bundyology.com

Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Share to...