10 zaken die alleen kijkers van Dexter’s Laboratory kennen

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Laatste update:

2

Dexters Laboratory tekenfilm feat

Dexter’s Laboratory is een animatieserie die je als kind ongetwijfeld gezien hebt op Cartoon Network. Wilde je net zoals Dexter wetenschapper worden en in een geheim lab experimenten uithalen? Wij halen herinneringen op aan dat toch wel gekke kinderprogramma Dexter’s Lab.

Dexter’s Laboratory

Dexter’s Laboratory, of kort Dexter’s Lab, was een animatieserie die op Cartoon Netwerk verscheen van 1996 tot 2003. Ook op VT4 en VTM kon je het programma volgen.

Iedere aflevering duurde 22 minuten en in totaal zijn er 4 seizoenen gemaakt. In totaal zijn er 78 afleveringen opgeleverd…

Via: Dexter’s Laboratory (capture)

De verhaallijn

Het verhaal is vrij simpel: Dexter is een klein genie. Hij heeft een immens geheim lab waar hij allerlei experimenten uitvoert.

Zijn ouders weten niets van dit lab, dat achter een boekenkast verstopt zit. Zijn dolle zus Dee Dee wel, maar in tegenstelling tot Dexter is zij niet zo wetenschappelijk aangelegd. Zij bezit daarentegen genoeg sociale intelligentie om Dexter toch vaak te slim af te zijn.

De briljante serie gaat eigenlijk met name om deze verhouding tussen de ietwat wereldvreemde en ingetogen jongen en zijn soms wat onnozele zus. Alleen dan aangevuld met de meeste geniale experimenten of grootste plannen.

Dexters Laboratory tekenfilm
Via: Dexter’s Laboratory (capture)

Personages van Dexter’s Laboratory

De belangrijkste typetjes in de tekenfilm Dexter’s Laboratory zijn:

Dexter – Hyperintelligente, maar ietwat wereldvreemde kleine jongen
Dee Dee – De oudere en drukke zus van Dexter, die zijn geheim kent
Pa – Vader van Dexter en Dee Dee, waar niet veel over bekend is
Mam – De moeder van het stel, die huisvrouw is
Mandark – Vijand van Dexter en ook geniaal, maar wel kwaadaardig
Mee Mee & Lee Lee – Vriendinnen van Dee Dee (met roze jurkjes en staartjes)
Monkey – Het lab-aapje van Dexter en stiekem een superheld
Dexters Laboratory familie dee dee pa mam
Via: Dexter’s Laboratory (capture)

10 herkenbare zaken aan Dexter’s Laboratory

Nu we weer wat in de serie zitten, is het tijd om nog wat typerende zaken te bespreken, die je alleen wat zeggen, als je de Dexter’s Lab vroeger gezien hebt.

Heb jij nog leuke herinneringen, laat ze vooral weten in een reactie onderin!

1. De intro

Kan jij je de intro nog herinneren? Het is een Harry Potterachtig nummer dat de spanning meteen opvoert.

2. De outro

Bij weinig televisieprogramma’s is de outro belangrijk. Bij Dexter’s Lab is dat wel het geval! Het is in het Engels, maar dat rare opera-achtige nummer zong je toch, tot ergernis van je broers/zussen, wellicht altijd mee.

3. Dolle Dee Dee

Dee Dee was op de hoogte van het geheime lab dat Dexter verstopte in zijn slaapkamer. Ze hield zijn geheim stil, maar vond het ook leuk om er in te spelen en hem te plagen. En dat was natuurlijk niet oké.

Haar bekendste uitspraak was dan ook: “What does dit button do?” Ze maakte er altijd een vreselijk boeltje van, dat Dexter dan weer mocht oplossen.

Dexter's Laboratory
Via: Dexter’s Laboratory (capture)

4. Monkey en zijn dubbelleven

Dexter had een lab-aap genaamd Monkey (was dat om experimenten op hem uit te oefenen?). Hij wist echter niet dat Monkey eigenlijk een superheld was. Op een bepaald moment verdenkt Dexter hem er wel van, maar de testresultaten zijn negatief. Toch vecht Monkey stiekem tegen het kwaad.

Dexters-lab-monkey
Via: Dexter’s Laboratory (capture)

5. Dee Dee’s snoepverslaving

Dee Dee loopt continu snoep te eten. Als kind kon je daar alleen maar jaloers op zijn…

Dexter's Laboratory Dee Dee
Via: Dexter’s Laboratory (capture)

6. Het lab leek eindeloos groot

Wat deden die kinderen daar eigenlijk? Dexter had achter zijn boekenkast een lab gecreëerd dat immens was. Hoe konden zijn ouders zoiets niet opmerken? Als kind stelde je je hier natuurlijk geen vragen bij, je bent namelijk grootgebracht met die absurde tekenfilmlogica.

Dexters Laboratory dee dee lab
Via: Dexters Laboratory (capture)

7. De herkenbare broer-zusrelatie

Dee Dee pestte haar broer vaak uit verveling. De broer-zusrelatie is erg herkenbaar: ze maakten veel ruzie en lagen regelmatig met elkaar in de clinch, maar als puntje bij paaltje komt, zijn ze erg op elkaar gesteld.

Dexters Laboratory dee dee vervelend
Via: Dexters Laboratory (capture)

8. Dexter was een beetje arrogant

Hoewel hij ongetwijfeld een genie is, is Dexter ook altijd een tikkeltje arrogant. Zijn experimenten mislukten altijd omdat hij zichzelf overschatte (of omdat Dee Dee al dansend roet in het eten kwam gooien).

Dexter
Via: Dexter’s Laboratory (capture)

9. Dexter VS Mandark

Herinner jij je Mandark nog? Hij was Dexter’s buurjongen, klasgenoot en grootste rivaal. Mandark was ook een genie. Er loopt een oneindige strijd van rivaliteit tussen de twee wetenschappers.

Dexter's Laboratory Mandark
Via: Dexter’s Laboratory (capture)

10. Dee Dee’s dansambities

Ze was zo irritant, altijd aan het dansen en zingen. Broer en zus zijn op dat vlak het tegenovergestelde. Dee Dee is lang, slank en sierlijk, terwijl Dexter klein en hoekig is.

Dexter's-lab-Dee-Dee
Via: Dexters Laboratory (capture)

Bonus: Omelette du Fromage

Ook een erg mooie aflevering was het leren van een Frans examen. Dexter maakte natuurlijk weer speciale helm, die je in je slaap een hele taal leerde. Probleem was echter, dat de plaat op één bepaald woord bleef steken.

Dee Dee vond het geweldig, maar het pakte iets anders uit, dan ze gedacht had…

Jouw herinneringen aan Dexter’s Lab?

Hoe zien jouw herinneringen aan dit leuke maar rare kinderprogramma eruit? Wat ontbreekt er nog in dit lijstje volgens jou? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “10 zaken die alleen kijkers van Dexter’s Laboratory kennen”

  1. Haha ik weet nog de aflevering da de moeder van Dexter moest bevallen en da didi op zijn navel drukte en begon hij te blijten

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...