Disney Prinsessen geheimen weetjes

Via: Disney (captures)

19. Bekende dansscene

Twee Disney prinsessen hebben precies dezelfde dansscene, kijk maar:

20. Tiana had eerst een andere naam

Tiana zou eerst de naam Madeline of ook wel Maddy krijgen. Maar er kwam veel kritiek, dat die naam een ‘slavennaam’ zou zijn. Daarom is de naam aangepast naar Tiana.

Tiana Disney prinses
Via: Tiana / Disney (capture)

21. Pocahontas was niet de eerste…

Pocahontas was niet de eerste Indiaanse prinses van Disney. Dat was namelijk Tiger Lilly uit Peter Pan. Tiger Lilly hoort echter niet tot de officiële Disney prinsessen.

22. Rapunzel draagt geen schoenen

Rapunzel draagt geen schoenen, en dat is gedaan omdat de actrice die haar stem inspreekt ook graag op blote voeten rondloopt.

Rapunzel DIsney prinsessen
Via: Rapunzel / Disney (capture)

23. De stiefzussen van Assepoester

In het originele verhaal van Assepoester, verminken de stiefzusjes van Assepoester hun eigen voeten, zodat ze de schoen kunnen passen.

24. Merida zingt niet

Merida is de enige Disney prinses die niet zingt.

Via: tumblr.com

Alleen voor échte Disney-fans! – Wist je al dat je ALLE Disneyfilms eenvoudig kunt streamen of op DVD (???? cadeautip) kunt krijgen?!

Haal snel al die geweldige Disneyklassiekers in huis! ????

Het leukste weetje?

En, hoeveel van deze dingen wist jij nog niet of wat vind je het meest hilarische weetje? Laat het weten in een reactie hieronder of deel dit artikel met je vrienden!

Lee ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

14 gedachten over “24 dingen die je nog NIET wist over Disney prinsessen”

  1. Persoonlijk vind ik Pocahontas ook geen echte prinses. Dochter van een indianen opperhoofd is natuurlijk wel cool, maar het is niet hetzelfde als een prinses.

    Beantwoorden
  2. Tiana is zeker niet linkshandig. Elke rechtshandige persoon die in de horeca werkt, draagt zijn/haar plateau met links, zo kan je het eten inzetten met rechts.

    Beantwoorden
  3. Over de niet prinsessen van GroenLinks wordt wel gesproken, maar Princess Leia uit Star wars dan? En Padme nog maar niet te vernoemen….

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer