Maar er was nog veel meer, hier de laatste dingen die je bekend voorkomen van vroeger uit de keuken en kastjes van je moeder!

15. Deze kaarsjes kocht ze altijd voor op de taart

Afbeelding wordt geladen…

16. Lekker schoon met FA-zeep

Afbeelding wordt geladen…

17. Deze sleutel zat op haar fiets

18. Sladroger

Via: marktplaats.nl

19. Heftige design-pannen

20. Mouwen omhoog houden

Via: ebay.com

21. Deze onderzetters stonden op tafel

Via: imgur.com

Welke herinner jij je nog?

Herken je zelf zaken van vroeger? Welke dan? Of moet jij juist aan iets heel specifieks denken wat hier ontbreekt? Laat het weten in een reactie onderin! Vergeet het ook niet te delen… met je moeder misschien?!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

32 gedachten over “21 dingen die je moeder vroeger gebruikte en je al vergeten was”

 1. De Saroma ging vroeger mee als we met vakantie gingen (zestiger jaren). Hij werd ter plekke met gesteriliseerde melk gemaakt… Ik gruwel er nu nóg van.

  Beantwoorden
 2. Ik herken heel veel en sommige dingen gebruik ik nog . Zoals de mouwophouders de sapcentrifuge voor iets klein om droog te draaien flessen rek.

  Beantwoorden
 3. Gebruik ik nog steeds! ! ! ook behalve die hangende pen… Ik heb geleerd iets wat nog bruikbaar is, niet weg te doen ( ben nog van voor de oorlog) Magda

  Beantwoorden
 4. Ooooh, de turquoise Fa zeep.
  Een heerlijke geur, maar volgens mij nergens meer verkrijgbaar.
  Of weet iemand een adres waar ze deze nog wel verkopen?

  Beantwoorden
 5. Paar dingen had ik zelf, de fietssleutel en Lou lou parfum, heel aantal andere dingen bij opa en oma: rolveger onderzetters sladroger zeef. Ik ben uit 1974

  Beantwoorden
 6. Nummer 18 de sla-droger precies dezelfde ligt bij mij nu nog in de kast !! Die dingen zijn niet stuk te krijgen ( ps ben er 1tje van 1979)

  Beantwoorden
 7. “17. Deze sleutel zat op haar fiets”

  Deze sleutel zat op zowel zijn als haar fiets.
  Deze sleutel was niet exclusief voor wijvenfietsen.

  Beantwoorden
 8. Ik gebruikte alles wel , op de pen na, die komt me niet bekend voor. Leuk om terug te zien. En 20 uit 21 is niet slecht, toch???

  Beantwoorden
  • Ja,met deze keukenspullen andere spullen,gebruikten wij toen allemaal,dat was de zuinigheid,om met spullen goed om te gaan en ik ben van 1960 en die passe-vite en onderzetters heb ik nog steeds,en gebruikt t dagelijks,die onderzetters en passe-vite als sier.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer