Eternal: zo gaat het nu met de dames van deze Britse meidengroep

Door

Stef Ketelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Eternal meiden groep girl band vroeger

Easther Bennett

Easther Bennett werd altijd gezien als de leadzangeres van de groep, simpelweg omdat ze bijna alle leadvocalen van de Eternal-songs heeft ingezongen.

Eternal Easther bennett cast vroeger
Via: Eternal / Hey Hey It’s Saturday (capture)

Toen de groep stopte bracht ze samen met reggae groep Aswad in 2002 het nummer Shy Guy uit, een cover van een hit die zangeres Diana King in 1995 gescoord had. De nieuwe versie kwam in Engeland echter niet hoger dan #62.

Hierna besloot Easther liedjes te schrijven voor acts als Girls Aloud. In 1998 trouwde Easther met Shane Lynch, lid van de Ierse boyband Boyzone, maar vier jaar later vroeg het stel een scheiding aan. Wat Easther tegenwoordig doet is niet bekend. Via social media heeft ze wel een verwijzing gemaakt naar het feit dat ze moeder is van twee kinderen, maar namen en leeftijden daarvan heeft ze nog nooit naar buiten gebracht.

Vernie Bennett

Van Vernie Bennett, de twee jaar oudere zus van Easther, is bekend dat ze na Eternal een studie rechten heeft gedaan. Momenteel is ze werkzaam als praktiserend advocate.

Eternal Vernie Bennett girl band vroeger
Via: Eternal / Top of The Pops (capture)

Details rondom haar privé leven houdt Vernie liever geheim, maar via een interview heeft ze ooit eens laten weten dat ze getrouwd is met een man genaamd Bryan en moeder is van twee kinderen: een dochter genaamd Avery en een zoon genaamd Phoenix. Vernie heeft ook nog een aantal presentatieklussen op de Britse televisie gedaan, maar eigen muziek is er van haar nooit verschenen.

Kellé Bryan

Toen Kellé Bryan in 1998 uit Eternal werd gezet tekende ze een platencontract bij Mercury Records en nam daar een album genaamd Breakfast In Bed bij op. Vanwege de tegenvallende verkoopcijfers van haar solosingels Higher Than Heaven en I Wanna Know werd het album echter nooit uitgebracht.

https://www.youtube.com/watch?v=FrZmWUrRPv0&ab_channel=PopUnlimited

Kort daarna werd er bij Kellé de ziekte lupus geconstateerd en moest ze haar solocarrière (die toch al niet echt van de grond was gekomen) aan de kant zetten. Vanaf 2007 was ze vooral werkzaam als actrice en speelde een aantal rollen in diverse films en televisieseries op de Britse tv en maakte haar opwachting in twee Disney musicals.

Sinds 2019 is Kellé panellid in het populaire Britse tv-programa Loose Woman. Kellé is, naast alles wat ze in de mediawereld heeft gedaan, moeder van zoon Regan en dochter Kayori en is getrouwd met echtgenoot Jay Gudgeon.

Louise Redknapp

Van alle Eternal-leden is Louise de enige die aan Eternal een grote solocarrière heeft overgehouden. Vanaf 1995 tot en met 2000 scoorde zij een aantal grote hits in Engeland en bracht de albums Naked (1996), Woman In Me (1997) en Elbow Beach (2000) uit die bijna allemaal met platina bekroond werden.

Eternal Louise Redknapp girl band vroeger
Via: Eternal | Oh Baby I… (capture)

In 1998 trouwde ze met de Britse profvoetballer Jamie Redknapp en kreeg met hem twee zoons: Charlie en Beau. Na een huwelijk van 19 jaar gingen Louise en Jamie uit elkaar. Door het moederschap kwam de muzikale carrière van Louise voor lange tijd op een laag pitje staan. Wel heeft ze daardoor programma’s gepresenteerd op het Britse radiostation Heart FM en presenteerde ook een aantal shows op de Britse televisie.

Met Let’s Go Round Again scoorde Louise in 1998 een klein hitje in Nederland

In 2016 bereikte Louise met partner Kevin Cifton de finale van het dansprogramma Strictly Come Dancing. Drie jaar later maakte ze, na bijna twintig jaar afwezigheid, haar comeback in de muziek en bracht in 2020 het album Heavy Love uitdie de elfde plaats behaalde in de Britse albumlijst.

Onlangs is Louise als flamingo te zien geweest in de Britse versie van The Masked Singer en speelde ze de rol van Violet in de musical 9 to 5 met liedjes van Dolly Parton. In 2022 hoopt ze opnieuw een album uit te brengen en gaat ze mee als support-act tijdens een tournee van de popgroep Steps.

Jouw favoriete liedje

Was jij vroeger fan van de meidengroep Eternal? Laat ons in een reactie weten wat jouw favoriete liedje van de groep was!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...