Fear Factor

Via: Fear Factor (capture)

Ken jij dat programma nog waar mensen grote krekels moesten eten, moesten ontsnappen uit een zinkende auto of binnen een bepaalde tijdslimiet onmogelijke opdrachten moesten uitvoeren? We hebben het natuurlijk over Fear Factor!

Hieronder 11 coole herinneringen over deze fantastische TV show.

Herinner jij je Fear Factor nog?

Fear Factor was een Amerikaanse spelshow, waarin bizarre stunts en beproevingen centraal staan. Grote kans dat jij ooit knarsetandend voor de buis hebt gezeten en de woorden ‘dit zou ik echt nooit doen’ hebt uitgesproken.

Fear Factor
Via: youtube.com (capture) | Fear Factor

Waar ging Fear Factor over?

Voor we beginnen met de herinneringen is het handig even uit te leggen wat nu precies de bedoeling van dit programma was. Tijdens Fear Factor streden drie mannen en drie vrouwen tegen elkaar voor een geldbedrag van 50.000 USD. Een lekker bedrag kunnen we wel stellen.

Echter moesten hiervoor wel de nodige bizarre opdrachten voor worden uitgevoerd. Het ging veelal op vieze, gevaarlijke stunts, waarna er elke keer deelnemers afvielen. De grote winnaar van de show ging er uiteindelijk vandoor met het geld.

De Fear Factor opdrachten

Elke aflevering vonden er drie stunts plaats. En altijd was hier sprake van een bepaalde opzet. Na elke ronde vielen er mensen af, waarna er dus steeds minder deelnemers waren op jacht naar het prijzengeld.

De eerste stunt van de aflevering omvatte vaak een fysieke opdracht. De deelnemers moesten de Fear Factor opdracht binnen een bepaalde tijd uitvoeren, alvorens zij eventueel door naar de volgende ronde zouden gaan. 

Gekker en gekker

De tweede stunt ging vooral om een smerige opdracht, waarbij er óf dieren over je heen moesten lopen óf er iets goors gegeten moest worden.

In de laatste Fear Factor opdracht moest er vaak een opdracht uitgevoerd worden die iets van doen had met actie. Ontspannen uit een brandend huis, een zinkende auto of wat dan ook. Een aardig gaaf programma kunnen we concluderen. 

Fear Factor snake
Via: youtube.com (capture) | Fear Factor Extra

Presentatie door Joe Rogan

Het zal je misschien verbazen, maar Fear Factor werd altijd gepresenteerd door niemand minder dan Joe Rogan.

Inmiddels is deze kerel wereldberoemd om zijn geweldige podcast, waar miljoenen mensen naar luisteren. Hierin gaat hij dieper in op verschillende onderwerpen als de presidentsverkiezingen en maalt hij er niet om zijn sterke mening te uiten. 

Joe Rogan Fear Factor
Via: youtube.com (capture) | Fear Factor

Now or Neverland

Wist je trouwens dat Fear Factor is afgeleid van Now or Neverland, een Nederlandse spelshow van Endemol?

Hoe kan het ook anders dat de Nederlanders hier weer eerder in waren? Tijdens dit programma werden vergelijkbare proeven uitgevoerd. Alleen ja, Amerikanen zijn net wat extremer, hè!?

Verschillende versies van het programma

Net als de gemiddelde feestjes die we vieren, deed Fear Factor ook aan bepaalde thema’s. Zo werden er soms teams ingezet, in plaats van individuen en waren er ouders met kinderen die samen streden om de overwinning.

Daarnaast waren er ook edities met tweelingen, modellen en bijvoorbeeld winnaars van Miss America. Zie je het al voor je, een modelletje met een schorpioen tussen het decolleté? 

Fear Factor Miss USA
Via: youtube.com (capture) | Fear Factor

11 coole herinneringen aan Fear Factor

Zoals beloofd lees en zie je op deze pagina meer over het programma Fear Factor. Want niet is beter dat te zien hoe het er echt aan toe ging tijdens het programma.

Daarom volgen hieronder de 11 coolste herinneringen aan Fear Factor!

Jouw favoriete Fear Factor momenten. Welke opdracht vergeet jij nóóit meer?

Laat het ons weten in een reactie onderin!

1. De intro

Uiteraard moet jij de intro nog herkennen als je hem ziet. Hierin komt al ruimschoots naar voren dat het een programma betreft met een aantal pittige opdrachten. Herken jij hem nog?

2. Schorpioen

Stel je voor dat je in bak ligt die vervolgens vol wordt gegooid met schorpioenen. Je moet haast wel gek zijn om dit te doen. Toch is dit een van de Fear Factor opdrachten die moest worden uitgevoerd.

3. Spinnen op je gezicht

Goed, schorpioenen zijn eng. Maar wat te denken van gigantische, harige spinnen die op hun dooie gemak over je gezicht banjeren? Geen wonder dat deze vrouw een klein beetje in de paniek schoot.

4. Auto te water

Het is een nachtmerrie van vele mensen, als je met de auto de sloot in rijdt. Toch is het ontsnappen uit auto onder water een van de opdrachten die moest worden uitgevoerd in Fear Factor.

5. Hangen aan een flatgebouw

Heb jij de behoefte om aan een flat te hangen en tegelijkertijd wat opdrachten uit te voeren. Dat lijkt ons stug, maar misschien dat je na de beelden opeens wel heel enthousiast bent.

6. Zwemmen met slangen

Slangen zijn eng. Ze zijn glibberig, hebben een naar tongetje en kunnen enigszins verrassend uit de hoek komen. En dan hebben we het alleen nog over een slang op het land. Maar wat nou als je met slangen moet gaan zwemmen? Ons niet gezien.

7. Het wiel van ellende

Een onderdeel in Fear Factor is het Wiel van Ellende. Tijdens deze ronde wordt er gedraaid aan een rad, waarna er een opdracht naar voren komt. Dit gaat van het zetten van een tattoo, het kaalscheren van het hoofd of het gebruiken van traangas.

8. Op pad met de krokodil

Als je denkt dat je alles hebt gehad, dan komt er alweer een nieuwe uitdaging op je dak. Wat te denken wat een opdracht uitvoeren, terwijl je bent omgeven door een levensechte krokodil. Af en toe vraag je je echt af waarom je in Godsnaam mee zou doen aan dit programma. Oké, de 50.000 USD.

9. Kamelenlip

Een kamelenlip, het zou zomaar een random scheldwoord kunnen zijn. In Fear Factor betekent dit echter iets anders. Tijdens een opdracht bij Fear Factor Vips moesten de kandidaten namelijk de lip van een kameel eten. O ja, en de penis van een krokodil. Waarom niet, hè?

10. Iemand een broodje made kaas?

De gedachten aan een broodje hamburger of een goeie vlaktosti doen de smaakpapillen ongetwijfeld enthousiasmeren. Maar bij Fear Factor stond er echter wat anders op het menu. Namelijk made kaas. Een heerlijk, sappige kaas gemaakt van jawel, maden! Hoe verzin je het?

11. De vrachtwagen aanhanger

We sluiten de lijst af met een bizarre opdracht in de aanhanger van een vrachtwagen. In een grote tank met water was het zaak een opdracht uit te voeren, terwijl deze werd voortgetrokken door een vrachtwagen. Succes!

Jouw beste Fear Factor herinneringen

In dit artikel heb je gelezen over het eens zo populaire programma Fear Factor. Het programma, waarin talloze ongelooflijke opdrachten moesten worden uitgevoerd.

Wij zijn benieuwd welke opdracht jij zou doen en vooral welke je absoluut niet zou doen. Laat je het even weten in de comments?

Lees ook:

  • Fight Club: deze 13 verborgen zaken heb je volledig gemist
  • James Bond: deze 12 zaken typeren Secret Agent 007
  • De Skatebike: 7 herinneringen aan die gave omgekeerde driewieler!

Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer