James Bond: deze 13 zaken typeren Secret Agent 007

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

James Bond 007

“… Shaken, not stirred.”

Zodra je dit hoort kun je maar aan één man denken: James Bond.

Wat was het spannend als er weer een nieuwe Bond uitkwam. Met een bak popcorn op de bank genieten van de legendarische 007-films. Dit zijn 13 typische James Bond zaken die je ongetwijdeld herkent!

James Bond

James Bond is dé geheime agent die ons sinds 1962 aan de buis gekluisterd houdt. Ook wel Agent 007 genoemd. De spion uit Engeland heeft al een hoop schurken verslagen – en vrouwen versierd, laten we wel wezen.

In dit artikel geniet je van 13 typerende James Bond dingen. Wedden dat je een paar “oja!” momenten hebt…?

Zin in een Bond-marathon? Lekker onderdompelen in de wereld van 007? Haal dan jouw favoriete Bondfilms terug in huis.

Ook leuk voor een filmavondje met je partner of ouders…

Bond intro

Maar eerst even één van de geweldige Bond intro’s. Wat een ongekend lekker deuntje is het toch hè. Tututududum…

James Bond: NOT for men only!

James Bond een mannenfilm? Nee hoor. Vrouwen genieten met volle teugen van deze ultieme verleider, sexy in pak.

Natuurlijk was dit voor veel vrouwen genoeg, maar er was nog véél meer wat de films voor vrouwen leuk maakte. Zoals de stoere vrouwen waar we allemaal gek op zijn…

James Bond 007 Bond girls
Via: Wikimedia Commons | Caroline Bonarde Ucci / Alexander Horn / MachoCarioca / Jan Arkesteijn / Mikołaj Kirschke, CC

13 typische James Bond zaken

Van de prachtige vrouwen tot snelle auto’s, deze James Bond dingen zijn oh zo herkenbaar.

1. Altijd mooie mannen

Om de rol van James Bond te spelen, moest je er op zijn minst knap uitzien. Niet iedere Bond-acteur was even leuk. Sean Connery was al redelijk op leeftijd toen wij tieners waren, dus die viel bij ons wat minder in de smaak. De wat oudere dames smolten natuurlijk zodra hij één woord uitte.

Zo had iedere Bond een uniek kenmerk waardoor hij aansloeg bij massa’s hunkerende vrouwen. In die tijd was roken trouwens nog cool.

2. Snelle auto’s en motoren

Wij houden ook van snelle bolide’s waar je haren van gaan wapperen. De auto’s van James Bond waarin de dames mochten rijden waren snoepjes op 4 wielen. Echt een genot om naar te kijken, hoe vét was het dan om erin te mogen rijden?! En die motoren!

Zouden zij hun eigen stunts hebben gedaan?

3. Coole gadgets

Je moest wel wat meer hebben dan een snelle bolide en gelukkig had 007 plenty of gadgets. Q zorgde daar wel voor. Welke gadgets wilde jij dolgraag hebben? Bestaan ze tegenwoordig toevallig?

Ik zou wel zo een doedelzak willen hebben. Sta je lekker erop te blazen en iedereen die het niet waardeert, krijgt de volle laag. Nee joh, sommige James Bond gadgets waren toch een beetje over de top. Ietjes maar…

4. Veel actie en toch een beetje romantiek

Als je van actie hield, dan was je bij 007 aan het juiste adres. Good old James was echter ook heel charmant. Soms was hij een gladjakker, oké vaak, maar toch had dat stoere imago wel wat. Dat pak maakte veel goed. Alle vrouwen vielen voor hem… of toch niet?

5. Stoere vrouwen

De vrouwen in de James Bond films vielen dan wel voor hem maar ze hadden allemaal hun eigen coole kwaliteiten. Ze waren allemaal slim, mooi, welbespraakt, modern gekleed én ze hadden een edge. Daarom werden ze ook als Bond-girl gekozen.

Het is nog steeds heel wat, de droom van menig actrice is ooit Bond-girl te zijn.

6. Enter the Gecko

Een gek uitstapje maar James had een copycat genaamd Gex. Veel van de Bond fans kennen hem omdat hij zijn heuse eigen spel had. Hij was minstens even cool als James zelf en wow wat een accent om van te smelten. Speelde jij dit spel ook urenlang?

Via: Crystal Dynamics

Waarschijnlijk kennen meer mensen dit spel voor de Nintendo 64:

James Bond 007 Nintendo
Via: Etsy

7. Wie wil er nou geen spion zijn?

Een spion zijn, wie wilde dat nou niet? Het was op televisie super spannend. Die spionnen leidden een fantastisch leven. Lekker in mooie auto’s rijden, op de mooiste locaties komen, spelen met de nieuwste gadgets, de wereld een beetje redden. Dat kunnen wij toch ook wel?

James Bond had echt geen zwaar leven als je dit zo ziet.

James Bond Thunderball 1965
Via: James Bond – Thunderball (capture)

8. Realistisch? Austin Powers doet ook mee!

Aan humor en sarcasme had 007 geen gebrek. Hij had meer van dat soort trekjes die soms over de top waren. Iedere vrouw wilde hem, lekker realistisch. Hij was altijd goed gekleed, welke man is dat nou? Beoordeel zelf:

James Bond 007 Sean Connery charmant
Via: James Bond (capture)

En dat viel anderen ook op, vandaar de parodie op alle spionnen, Austin Powers. Na zijn komst op het witte doek was het voor veel vrouwelijke fans van 007 moeilijk kiezen tussen die 2 sexy spionnen. Wie vond jij leuker?

Via: Wikimedia Commons | Austin Powers, CC

9. James Bond merchandise

Als er een nieuwe film uitkwam, was er een explosie aan beschikbare merchandise en bijbehorende marketing. Niet alleen de auto’s van 007 vlogen over de toonbank.

Via: flickr.com | Tom Simpson Follow, CC

Of had jij misschien een echte Spywatch:

James bond spy watch 007 secret lens
Via: youtube.com (capture) | Lucky Penny Shop

10. Famke Janssen, GoldenEye

Voor velen is Famke natuurlijk de beste Bond-Girl ooit. Die rol heeft haar carrière een boost gegeven en nu is ze wereldberoemd.

Famke Janssen Goldeneye James Bond
Via: James Bond – Goldeneye (capture)

11. Coole 007 songs die iedereen meezong

Wat de Bond films ook hadden, was goede muziek waar bijna iedereen de tekst van kon meezingen. Ook al had je de films niet gezien, om de muziek kon je niet heen. Fame en Miss Tina hebben als vrouwen toch wel echt aandacht weten te trekken voor de nieuwste Bond film.

12. Sluwe vrouwen

Vrouwen spelen een grote rol in 007 zijn leven en hij trok ze aan als honing en vond zichzelf vooral echt een womanizer. Maar die vrouwen gingen met hem naar bed met een reden.

Eigenlijk was James Bond hier een beetje dom in, plus hij leerde niet van zijn fouten. Een mooie vrouw kon hij niet weerstaan en dat was zijn valkuil. In de clip van Garbage worden de rollen eens omgedraaid. Zij is de spion en verleidster, maar ohhhh wat is zij sluw en doortrapt. De ultieme bad ass chick. Wie heeft 007 nog nodig?

13. Shaken, not stirred

Tja, wie drinkt z’n Wodka Martini dan ook ‘stirred’… James Bond in elk geval niet. De beste man bleef er in ieder geval zeer ‘unstirred’ door.

Jouw favoriete James Bond momenten?

Was jij ook fan van 007 en zijn vrouwelijke tegenspelers? Wij horen graag wat jouw ultieme Bond moment was en waarom. Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...