James Bond 007

Via: James Bond (captures)

Veel mensen vinden dat James Bond meer voor mannen is, maar wij dames denken dat de stoere meiden uit de jaren ’80 en ’90 het hier niet mee eens zijn. Wij vonden het net zo spannend als er een nieuwe Bond was en niemand wist er nog van, wij zaten ook met een bak popcorn op de bank te genieten van de coole 007-films, niet alleen jongens deden dit dus…

James Bond: NOT for men only!

Mr. Bond was voor menig meisje en vrouw de ultieme verleider, sexy in pak. Natuurlijk was dit voor veel vrouwen genoeg, maar er was nog veel meer wat de films voor ons leuk maakte.

James Bond 007 Bond girls
Via: Wikimedia Commons | Caroline Bonarde Ucci / Alexander Horn / MachoCarioca / Jan Arkesteijn / Mikołaj Kirschke, CC

1. Altijd mooie mannen

Om de rol van James Bond te spelen, moest je er op zijn minst knap uitzien. Niet iedere Bond-acteur was even leuk, Sean Connery was al redelijk op leeftijd toen wij tieners waren, dus die viel bij ons wat minder in de smaak. De wat oudere dames smolten natuurlijk zodra hij één woord uitte. En zo had iedere Bond een uniek kenmerk waardoor hij aansloeg bij massa’s hunkerende vrouwen. In die tijd was roken trouwens nog cool.

2. Snelle auto’s en motoren

Wij houden ook van snelle bolide’s waar je haren van gaan wapperen. De auto’s waarin de dames mochten rijden waren snoepjes op 4 wielen. Echt een genot om naar te kijken, hoe vét was het dan om erin te mogen rijden?! En die motoren! Zouden zij hun eigen stunts hebben gedaan?

3. Coole gadgets

Je moest wel wat meer hebben dan een snelle bolide en gelukkig had 007 plenty of gadgets. Q zorgde daar wel voor. Welke gadgets wilde jij dolgraag hebben? Bestaan ze tegenwoordig toevallig? Ik zou wel zo een doedelzak willen hebben. Sta je lekker erop te blazen en iedereen die het niet waardeert, krijgt de volle laag. Nee joh, sommige gadgets waren toch een beetje over de top. Ietjes maar…

Lees ook: Deze 10 coole JAMES BOND gadgets werkten ook ECHT!

4. Veel actie en toch een beetje romantiek

Als je van actie hield, dan was je bij 007 aan het juiste adres. Good old James was echter ook heel charmant. Soms was hij een gladjakker, oké vaak, maar toch had dat stoere imago wel wat. Dat pak maakte veel goed. Alle vrouwen vielen voor hem, of toch niet?

5. Stoere vrouwen

De vrouwen in de James Bond films vielen dan wel voor hem maar ze hadden allemaal hun eigen coole kwaliteiten. Ze waren allemaal slim, mooi, welbespraakt, modern gekleed én ze hadden een edge. Daarom werden ze ook als Bond-girl gekozen. Het is nog steeds heel wat, de droom van menig actrice is ooit Bond-girl te zijn.

6. Enter the Gecko

Een gek uitstapje maar James had een copycat genaamd Gex. Veel van de Bond fans kennen hem omdat hij zijn heuse eigen spel had. Hij was minstens even cool als James zelf en wow wat een accent om van te smelten. Speelde jij dit spel ook urenlang?

Via: Crystal Dynamics

Waarschijnlijk kennen meer mensen dit spel voor de Nintendo 64:

James Bond 007 Nintendo
Via: Etsy

We hebben nog 6 typerende zaken van James Bond op de volgende pagina! Wie wilde er nou niet het leven van 007 hebben? (zie 7.)

Foto van auteur
Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer