James Bond 007

Via: James Bond (captures)

“… Shaken, not stirred.”

Zodra je dit hoort kun je maar aan één man denken: James Bond.

Wat was het spannend als er weer een nieuwe Bond uitkwam. Met een bak popcorn op de bank genieten van de legendarische 007-films. Dit zijn 12 typische James Bond zaken die je ongetwijdeld herkent!

James Bond

James Bond is dé geheime agent die ons sinds 1962 aan de buis gekluisterd houdt. Ook wel Agent 007 genoemd. De spion uit Engeland heeft al een hoop schurken verslagen – en vrouwen versierd, laten we wel wezen.

In dit artikel geniet je van 12 typerende James Bond dingen. Wedden dat je een paar “oja!” momenten hebt…?

Zin in een Bond-marathon? Lekker onderdompelen in de wereld van 007? Haal dan jouw favoriete Bondfilms terug in huis. Ook leuk voor een filmavondje met je partner of ouders…

Bond intro

Maar eerst even één van de geweldige Bond intro’s. Wat een ongekend lekker deuntje is het toch hè. Tututududum…

James Bond: NOT for men only!

James Bond een mannenfilm? Nee hoor. Vrouwen genieten met volle teugen van deze ultieme verleider, sexy in pak. Natuurlijk was dit voor veel vrouwen genoeg, maar er was nog véél meer wat de films voor vrouwen leuk maakte. Zoals de stoere vrouwen waar we allemaal gek op zijn…

James Bond 007 Bond girls
Via: Wikimedia Commons | Caroline Bonarde Ucci / Alexander Horn / MachoCarioca / Jan Arkesteijn / Mikołaj Kirschke, CC

13 typische James Bond zaken

Van de prachtige vrouwen tot snelle auto’s, deze James Bond dingen zijn oh zo herkenbaar.

1. Altijd mooie mannen

Om de rol van James Bond te spelen, moest je er op zijn minst knap uitzien. Niet iedere Bond-acteur was even leuk. Sean Connery was al redelijk op leeftijd toen wij tieners waren, dus die viel bij ons wat minder in de smaak. De wat oudere dames smolten natuurlijk zodra hij één woord uitte.

Zo had iedere Bond een uniek kenmerk waardoor hij aansloeg bij massa’s hunkerende vrouwen. In die tijd was roken trouwens nog cool.

2. Snelle auto’s en motoren

Wij houden ook van snelle bolide’s waar je haren van gaan wapperen. De auto’s van James Bond waarin de dames mochten rijden waren snoepjes op 4 wielen. Echt een genot om naar te kijken, hoe vét was het dan om erin te mogen rijden?! En die motoren!

Zouden zij hun eigen stunts hebben gedaan?

3. Coole gadgets

Je moest wel wat meer hebben dan een snelle bolide en gelukkig had 007 plenty of gadgets. Q zorgde daar wel voor. Welke gadgets wilde jij dolgraag hebben? Bestaan ze tegenwoordig toevallig?

Ik zou wel zo een doedelzak willen hebben. Sta je lekker erop te blazen en iedereen die het niet waardeert, krijgt de volle laag. Nee joh, sommige James Bond gadgets waren toch een beetje over de top. Ietjes maar…

4. Veel actie en toch een beetje romantiek

Als je van actie hield, dan was je bij 007 aan het juiste adres. Good old James was echter ook heel charmant. Soms was hij een gladjakker, oké vaak, maar toch had dat stoere imago wel wat. Dat pak maakte veel goed. Alle vrouwen vielen voor hem… of toch niet?

5. Stoere vrouwen

De vrouwen in de James Bond films vielen dan wel voor hem maar ze hadden allemaal hun eigen coole kwaliteiten. Ze waren allemaal slim, mooi, welbespraakt, modern gekleed én ze hadden een edge. Daarom werden ze ook als Bond-girl gekozen.

Het is nog steeds heel wat, de droom van menig actrice is ooit Bond-girl te zijn.

6. Enter the Gecko

Een gek uitstapje maar James had een copycat genaamd Gex. Veel van de Bond fans kennen hem omdat hij zijn heuse eigen spel had. Hij was minstens even cool als James zelf en wow wat een accent om van te smelten. Speelde jij dit spel ook urenlang?

Via: Crystal Dynamics

Waarschijnlijk kennen meer mensen dit spel voor de Nintendo 64:

James Bond 007 Nintendo
Via: Etsy

Benieuwd naar meer typische Agent 007 zaken? We hebben er nog veel meer voor je en Austin Powers wacht op je… (zie 8.)

Lees snel verder op de volgende pagina!

Foto van auteur
Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer