Deze 10 coole JAMES BOND gadgets werkten ook ECHT!

Door

Raymond Zachariasse

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

“My name is Bond, James Bond” en “Shaken, not stirred” zijn zomaar een aantal uitspraken van ’s werelds meest bekende spion. James Bond loste ogenschijnlijk de meest bizarre misdaden op. Maar niet zonder hulp. Vooral in de begindagen van onze held, gebruikte hij veel gadgets

De nieuwste Bond doet het liever zoveel mogelijk met zijn blote handen, maar Sean Connery en Roger Moore waren niet vies van de hulpmiddelen die Q hen aanbood. De ene gadget was nog aparter dan de ander, denk aan de bekende exploderende pen. Maar was het allemaal pure filmmagie of deden de gadget het ook echt? Wij zochten het uit en kwamen tot een verrassende conclusie: niet alles was nep!

1. You only live twice

James Bond maakt in deze film gebruik van de gyroplane, een klein mobiel vliegtuigje. Natuurlijk tjokvol wapens. Erg handig en ook voor de gewone stervelingen beschikbaar.

2. Thunderball

De beroemde Jetpack bestaat ook gewoon. Laten we eerst kijken naar een spectaculaire ontsnapping van James Bond zelf.

En nu in het echie.

https://youtu.be/2JjCS2uciXo

3. Thunderball

Sean Connery gebruikte in Thunderball meer gadgets die echt werkten. Denk daarbij aan de re-breathers, die later nog een keer gebruikt zijn in Die Another Day. Ga er maar eens lekker voor zitten en geniet van Bond in actie onder water.

Er waren werkende modellen, maar nog niet voor iedereen te koop. Een bedrijf wilde daar verandering in brengen. Helaas is het roject voortijdig gestopt. Maar we weten nu in ieder geval wel dat het mogelijk is.

https://youtu.be/01WRP25ur6A

4. Goldfinger

De meest bekende Bond auto was natuurlijk de Austin Martin. In latere films zijn er nieuwere modellen gebruikt, maar de meest iconische is nog altijd de 1964 Aston Martin DB5.

Veel aan deze auto is nep, maar een aantal gadgets werken echt. En dat vinden wij natuurlijk mega cool.

5. Thunderball

Laten we nog even terug gaan naar Thunderball. Sean Connery hing in die film aan een vliegtuig. Natuurlijk deed een stuntman dat. Gelukkig voor hem bestaat deze skyhook echt.

En nu de echte skyhook in actie.

6. A view to a kill

In A view to a kill speelde Q graag met zijn rover. Deze robot kennen we nu nog steeds. Gelukkig is de nieuwe versie een stuk serieuzer dan die in de film.

Nu wordt de Rover veel gebruikt voor het opruimen van bommen.

https://youtu.be/cswKJ8rSyIk

We hebben nog meer gadgets op de volgende pagina! Wat dacht je van de ‘shark gun’?!

Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Share to...