Johan Cruijff quotes

Via: Nationaal Archief Verhoeff, Bert / Anefo

Zijn 14 bekendste uitspraken uit eerbetoon aan de in 2016 overleden Nederlandse legende en een van de beste voetballers ooit: Johan Cruijff

Uitspraken van Johan Cruijff

Na een zware strijd tegen kanker is “de Verlosser”, Johan Cruijff, op 68-jarige leeftijd overleden. Cruijff was onmisbaar op de velden voor Ajax, de club waar hij opgroeide. Maar ook in Barcelona was hij van onschatbare waarde en verkreeg al snel de status van legende! Natuurlijk zullen de meeste Oranjefans Cruijff herinneren van zijn fantastische rol in het Nederlands Elftal.

Cruijffs bekendste quotes

Naast zijn geweldige prestaties zowel op als naast het veld, is hij ook erg bekend van zijn karakteristieke quotes die inmiddels met onze taal zijn verweven. Als eerbetoon aan “El Salvador”, zetten we zijn 14 bekendste quotes op een rijtje.

1. “Ieder nadeel heb z’n voordeel.”

Via: youtube.com (capture) | MWACHER98 Buffon

2. “Je gaat het pas zien als je het door hebt.”

3. “Voordat ik een fout maak, maak ik die fout niet.”

Via: youtube.com (capture) | MWACHER98 Buffon

4. “Als wij de bal hebben, kunnen zij niet scoren.”

Naast deze vier klassiekers zijn er nog vele wijsheden die een goed beeld geven van zijn (soms onbegrepen) visie op het spelletje, ook wel Cruijffiaans. Bij het lezen ga je erachter komen dat een van zijn quotes erg van toepassing is op het begrijpen van zijn boodschappen: “Je gaat het pas zien als je het door hebt.”

.

5. “Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als de tegenstander.”

6. “Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.”

Via: youtube.com (capture) | de25nl

7. “Als je sneller wilt spelen, kun je wel harder lopen, maar in wezen bepaalt de bal de snelheid van het spel.”

Via: youtube.com (capture) | Daily Dose of Football

We gaan verder op de volgende pagina met nog meer verrassende en verhelderende uitspraken van de enige echte Johan Cruijff!

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “Eerbetoon: de 14 bekendste quotes van Johan Cruijff”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer