Ken je Fido Dido nog? Deze 9 zaken wist je zeker niet

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

3

Laatste update:

3

Dronk jij vroeger liters 7up? Dan ken je Fido Dido vast nog wel. Zo een cool mannetje vergeet je niet zomaar. Maar weet je dat Fido Dido meer is dan het stripfiguurtje uit de 7up reclame? Dit stripfiguurtje heeft een hele carrière achter de rug. Wij hebben de hoogtepunten uit zijn carrière voor je op een rijtje gezet. Herken jij deze reclame trouwens nog? Echt een cool dude, die Fido. Hij is zo clear 😉

Wie was Fido Dido nou eigenlijk?

Wij kennen Fido Dido natuurlijk als het coole stripfiguurtje wat jarenlang het gezicht van 7up was. In onze tijd had je niet veel keuze qua prik. Je had Coca Cola vs. Pepsi Cola en Sprite vs. 7up. 7up is trouwens van Pepsi Cola, Sprite van Coca Cola Company. Ja, en soms dronk je cassis (yuck).

Wij hadden thuis altijd 7up in de koelkast staan. Dat was mijn lievelingsdrankje met prik. Sprite kon echt niet want die had geen Fido Dido.

Ken je Fido Dido nog? Deze 9 zaken wist je zeker niet

Hij was hét reclamemiddel voor 7Up in de jaren 90. Vanwege zijn coole imago werden er heel wat flesjes 7up verkocht. Wat begon als schets op een servet, veranderde langzaam in een ware hype die jaren voortduurde en zelfs weer even opleefde rond begin 2000.

Iedereen weet dat Fido een omgekeerd driehoekje/ piramide als hoofd heeft, maar wat weet je nog meer over hem?

Dit weet je vast nog niet over Fido Dido

Fido Dido was een coole dude. Meer wisten wij vroeger niet over hem. Wij geven hem graag de credits die hij verdient.

1. Fido zag er cool uit

Fido Dido bestond uit 15 lijntjes en hij had krullen! Ja, die gekke kronkels op zijn driehoekige hoofd zijn krullen. Krullenbollen zijn toch het leukst 😉

2. Fido was dol op vrouwelijk schoon

De bedenkers (Sue Rose en Joanna Ferrone) van Fido Dido maakte hem niet alleen cool, hij was ook een babe magnet.

3. Fido Dido stond ergens voor

Zijn credo was: “Fido is for Fido, Fido is against no one” Hij was dus een soort Zwitserland.

4. Fido Dido was een familieman

Zijn vriendin, Lido en kinderen, Mario en Julia P. Dido zie je soms terug in reclames.

Ken je Fido Dido nog? Deze 9 zaken wist je zeker niet

5. Fido Dido had veel vrienden

Zo had hij een kat, Gato maar ook een hond die hij Fido had genoemd. Dan had je nog Doodles, Doody, Eff Dee en Boy.

Geplaatst door Fido Dido op Woensdag 8 november 2017

6. Hij was ongekend populair

Fido Dido was zo populair dat hij als enig reclamemiddel werd gebruikt tijdens de reclameblokken van blockbusters zoals Back to the future. Dat is wel een beetje erg veel Fido, vind je ook niet?

7. Patent op zijn hoofd

Herken je de Redband snoepjes nog? Weet je dat deze snoepjes er niet meer uitzien als Fido Dido, maar als een poppetje met baard? De organisatie achter Fido Dido verhoogde de prijs voor het gebruik van zijn hoofd en die prijs was te hoog voor snoepfabrikant Redband. De smaak is er niet minder om!

Ken je Fido Dido nog? Deze 9 zaken wist je zeker niet

8. Fido Dido bekender dan alleen 7up

Kom je vaak in Turkije? Dan ken je het frisdrank merk Fruko misschien wel. Fido was namelijk niet alleen het gezicht van 7up, maar ook van Fruko. Toegegeven, het is wellicht de Turkse versie van 7up, maar toch vreemd om onze Fido bij een ander merk te zien…

Ken je Fido Dido nog? Deze 9 zaken wist je zeker niet

9. Niet iedereen was Fido-fan

Er is veel kritiek geweest op 7 up en Fido Dido (en andere grote bedrijven die gebruik maakten van soortgelijke stripfiguren). Iets met een hoge boom ofzo ;-). Hij zou te veel aanwezig zijn in ons dagelijks leven. Er is zelfs een korte animatiefilm gemaakt waarin op overdreven wijze wordt getoond dat wij een constante stroom van reclames en logo’s van bedrijven door onze strot gedouwd krijgen.

Jouw herinneringen aan Fido Dido?

Ik kon niet genoeg krijgen van Fido Dido. Van mij komt hij weer terug op de buis en geven ze hem een eigen serie. En dronk je naast 7up meer van deze nostalgische drankjes?

En dronk je liever 7up of Sprite? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

3 gedachten over “Ken je Fido Dido nog? Deze 9 zaken wist je zeker niet”

  1. Ik ben op zoek naar een instrumentaal nummer (gitaar) dit gitaarspel wat gespeeld werd voor zo ver ik me kan herinneren ging steeds sneller en was in een van Fido Dido’s 7UP reclames, maar het is zo lang geleden, begin 80. Iemand een idee?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...