Dit waren de 20 leukste ‘Even Apeldoorn Bellen’ reclames

Door

Jitse De Graaf

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

13

Laatste update:

13

Even Apeldoorn bellen reclames paard

‘Even Apeldoorn Bellen’, is inmiddels uitgegroeid tot een soort spreekwoord in de Nederlandse taal. Elke week zag je op jouw televisie wel een reclame voorbijkomen en dat waren ook echte pareltjes.

Deze 20 reclames staan vast nog op je netvlies gebrand!

Reclames op televisie van vroeger

Sommige reclames zijn om te janken en vergeet je dan ook graag. Denk aan die oude en oersaaie wasmachine-reclames of financiële producten. Gelukkig zijn er genoeg toffe reclames gemaakt, zo bewijzen ook deze 90’s reclames.

Even Apeldoorn Bellen kantoor Centraal Beheer
Via: Wikimedia Commons | Apdency, CC

De ‘Even Apeldoorn Bellen’-reclames

Bepaalde merken staan zelfs bekend om hun briljante promotie op televisie. We herkennen waarschijnlijk allemaal het jongetje van de Rolo-reclame of natuurlijk de krachtpatser van Danoontje Power

Zo genoot je als kind waarschijnlijk van de Calve pindakaas reclames, maar ook een ‘saaie verzekeraar’ als Centraal Beheer heeft zich ontpopt als ultiem commercial materiaal met haar ‘Even Apeldoorn Bellen’…

Dit waren de 20 leukste ‘Even Apeldoorn Bellen’ reclames
Via: pixabay.com | mojzagrebinfo, CC

De eerste reclame

De eerste reclame was te zien in 1985. Sindsdien zijn er meer dan zestig reclames uitgezonden op de Nederlandse televisie of in de bioscopen.

Keer op keer wisten de makers van ‘Even Apeldoorn Bellen’ ons te verrassen met verbazingwekkende reclames op televisie (en daarbuiten)!

Even Apeldoorn bellen reclames ballon
Via: Wikimedia Commons | HandigeHarry, PD

20 X Even APeldoorn bellen

Dan is het nu tijd voor 20 hilarische reclames van Centraal Beheer, die natuurlijk faam gemaakt hebben met de reclame slogan: ‘Even Apeldoorn bellen’…

Jouw favoriete reclame? Hopelijk halen we weer vele leuke herinneringen terug aan die hilarische Even Apeldoorn bellen reclames van vroeger. Welke was jouw favoriet of zijn we misschien een topper vergeten?

Laat het weten in een reactie onderin!

1. De allereerste reclame

Het debuut van Centraal Beheer Verzekeringen Apeldoorn begon met deze reclame. Het was al direct duidelijk dat je nooit in paniek hoeft te raken als er wat gebeurt. De nietszeggende ‘ooh’ van de vrouw is daar al het bewijs voor. Even naar Apeldoorn bellen en het komt goed toch mevrouw?

2. Kleine daden, grootse gevolgen

Wat ook al snel duidelijk wordt bij de reclames is hoe kleine daden een grootse impact kunnen hebben. Zo rolde in de eerste reclame een auto van een berg af door een klein handdoekje en in de tweede reclame ontstaat er een onzichtbare windvlaag door een klein niesje dat een heel skelet laat instorten.

3. Eindelijk rustig weekend…

Druk, druk, druk… deze zakenman kan gelukkig ontsnappen aan de drukte en even helemaal alleen zijn, ver weg van iedereen en alles. Echt een voordeel… of toch niet?!

4. Anticlimax

Heel even leek er een grote ramp te gebeuren aan de Franse Rivièra. De makers vonden het waarschijnlijk toch zonde van de steiger en besloten het goed af te laten lopen. ‘Laat maar’ werd en dan ook toegevoegd aan de reclame.

Ach, scheelde je in ieder geval weer wat telefoonkosten.

5. De verkeerde boot

We zien hoe een fragiel pakketje iedere keer net aan ‘in leven blijft’, maar om het dan op die ene boot te zetten… Tja, we weten allemaal hoe dat is afgelopen. Alle moeite was voor niets dus.

6. Kleine verwisseltruc

De vraag is en blijft of er nog een volgende date komt…

7. Echte passie

Vier jonge muzikale grootheden, maar wie is die laatste eigenlijk?  

8. Bill ‘voodoo’ Clinton

Of de presidentskandidaat met deze toespraak veel stemmen heeft verworven, is de vraag, maar het was wel een memorabele. Vooral voor de sadistische mensen onder ons is deze reclame om te smullen.

9. Eigenhandig een dak maken

Weer zo’n wijze les van Centraal Beheer: trek nooit overhaaste conclusies.

10. Ontmaskerde clown

Gelukkig, daar is 007 tot uw dienst! Deze politieagent ging vol voor de ontmaskering van de criminelen. Het maskertje is al sneller af dan gedacht.

11. Vooroordelen

Al die vooroordelen dat jongeren er altijd een troep van maken, kan ook verkeerd uitpakken. Dat blijkt maar weer uit deze reclame.

12. Dagje safari

Met je eigen auto een dagje een safari maken, is natuurlijk geweldig. Veel mensen nemen vaak ook een souvenir mee naar huis, maar dit gezin pakte het onbewust ‘next level’ aan.

13. Parkeergarage

Wat je ook doet in een parkeergarage, onthoud dat er meerdere auto’s geparkeerd staan. Dit weetje kan je veel verzekeringswerk besparen. Bovendien, laat de vrouwen voortaan maar de boodschappen halen.

14. Speldenprikjes

Tijdens een acupunctuurbehandeling loopt het helemaal mis. Wat zou jij doen?  

15. Good cop, bad cop

Sommige mensen hebben het gewoon niet in zich om slecht te zijn.

16. Nieuwe technologie

Al die nieuwe functies in een auto zijn natuurlijk super handig, maar je moet er wel even aan wennen. Deze ambulancebroeder weet daar alles van.

17. Koekoek!

Alle schade kon in een keer afgelost worden… Koekoek!

18. Een Smart home, altijd handig

Inbreken bij een Smart home techneut was nog nooit zo makkelijk. Het enige wat de inbrekers nog moesten doen, was inladen.

Vooruit nog eentje dan…

19. “RIO…!!! DE JANEIRO…!!!”

Nog zo’n klassieker van begin deze eeuw. Wel erg verdacht, die tickets op hun dashboard, niet? Leg dat maar uit…

20. Ah, de zweefvliefinstructeur…

Altijd leuk, zo’n avontuurlijke activiteit in de zoveel tijd. Bij de eerste keer zweefvliegen wel even wachten op de instructeur… Deze mannen deden dat!

Jouw ‘Even Apeldroon bellen’ favoriet?

Wat vond jij de leukste Even Apeldoorn Bellen reclame van vroeger (of onlangs) Welke reclame mis jij eventueel in dit rijtje?

Laat het ons weten in de reacties onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

13 gedachten over “Dit waren de 20 leukste ‘Even Apeldoorn Bellen’ reclames”

 1. Ik heb een absolute Top 5 samengesteld van mijn favoriete Even Apeldoorn bellen commercials.
  1 De leeuw op het autodak van het uitgelaten gezin
  2 De cipier die een aanvaring krijgt met een beer van een gevangene
  3 De voorbereiding op de ontvangst van de Koningin met die rode hoed
  4 De acupunctuur man die bij een brand wel het huis uit MOET springen
  5 De wegdek lijnentrekker die de bocht uitvliegt met dat lekkere muziekje op de achtergrond

  Beantwoorden
 2. De muzikale talenten en de accupunctuur zijn zo leuk! Het waren altijd stuk voor stuk geniale commercials. Maar ik mis het schoonmaken van het aquarium in dit rijtje 🙂

  Beantwoorden
 3. De “martini” reclame van even apeldoorn bellen. Echt helemaal op het verkeerde been gezet met de flessen mar… en het thats martini muziekje. Die was geweldig. Jammer dat die niet in het rijtje stond.

  Beantwoorden
 4. Ik mis de leukste.
  De torenklok aan het poetsen. En dan het nieuws van 2 uur op de radio horen. De klok proberen goed te zetten maar dat gaat niet goed. Dat vind ik de leukste

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...