Zo ziet het verwende jongetje uit de Rolo-reclame er nu uit

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Door

Ruud Caris

Laatste update:

2

rolo reclame jongetje

Het verwende jonge uit de Rolo-reclame is een bijzonder bekende commercial. ‘Bedenk goed wat je met je laatste Rolo doet’ is nog steeds een slogan die veel gebruikt wordt en waarbij je altijd denkt aan dat gemene jongetje en die kleine olifant.

Niet voor niets heeft de reclame de Gouden Loeki in 1996 gewonnen…

De Rolo reclame met olifant

In de Rolo-reclame wordt het kleine jongetje gespeeld door Cees Molenaar. De opnames vonden plaatsen in het Noorder Dierenpark, maar het ging niet allemaal even soepel.

De groep olifanten beschermden de baby-olifant, waardoor er geen goed shot te maken was. In één keer kwam de jongste van de kudde er aangelopen, en dat shot is uiteindelijk ook in de reclame gebruikt.

Rolo reclame vroeger jongen olifant
Via: Rolo reclame (capture)

Een rol in de Rolo-reclame in ruil voor…

Cees weet nog goed hoe de draaidag eruit zag, vertelde hij. Ze waren er toen zelfs eerder voor terug naar huis moeten komen van vakantie, omdat de video in de zomer opgenomen werd.

Hij heeft zich overigens niet zelf opgegeven voor de reclame, maar werd gescout in een winkelcentrum, waarbij aangegeven werd dat hij zich bij een reclamebureau in moest schrijven. Dit leidde uiteindelijk tot deze rol in de Rolo-reclame.

Hiervoor heeft hij ook een aantal dozen Rolo gekregen die hij op school mocht uitdelen. Benieuwd wat hij mijn laatste Rolo gedaan heeft…

Rolo snoep
Via: Rolo (capture)

Herinneringen ophalen

Ook jaren later blijkt de reclame goud waard te zijn, want ‘Olifant’ wint in 2015 de Ster Gouden Loeki Aller Tijden.

Laten we even terugblikken:

Jongen van de Rolo-reclame: Cees Molenaar

Cees Molenaar, de Rolo-jongen werkt als marketing manager bij een bedrijf in Volendam. Hij vertelde aan LindaNieuws dat er in 2016 nog een reünie was waarin alle acteurs bij elkaar waren gekomen van deze succesvolle reclame, erg leuk.

In Volendam zelf kennen de meeste mensen de vrolijke jongeman (jaja, het was maar acteren met die olifant) als Cees Rolo… hoe zou dat toch komen?

Nee, dit is ‘m niet…

Maar, je wil natuurlijk weten hoe hij er nu uitziet? Nou, het is in ieder geval niet deze man…

Rolo reclame vroeger man olifant
Via: Rolo reclame (capture)

De jongen van de Rolo-reclame nu

De hoofdrolspeler uit de Rolo-reclame herken je nu niet meer terug. Laten we beginnen met een duidelijke foto uit 2018.

Herken jij het ‘Rolo jongetje’ nog terug?

Geplaatst door Cees Molenaar op Maandag 12 februari 2018

Cees Molenaar een paar jaar terug

Hier zie je hem nog recenter. Dat arrogante ventje van toen is een knappe vent geworden. Wij herkennen hem niet meer terug!

Geplaatst door Cees Molenaar op Vrijdag 5 augustus 2022

Jong en oud samen

Een foto van jong en oud samen tientallen jaren later… wat een verschil!

Geplaatst door Cees Molenaar op Woensdag 11 november 2015

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Zo ziet het verwende jongetje uit de Rolo-reclame er nu uit”

  1. Ik vind het eigenlijk niet de Ster Gouden Loeki 1996 commercial en zeker ook niet de winnaar van de Ster Gouden Loeki Allertijden. Er komt naar mijn idee best wel wat heftigs in de Olifant van Rolo reclame voor. Het lijkt mij toch een beetje op geweld tussen mens en dier. Voor mij had Even Apeldoorn bellen de beste kandidaat voor de Ster Gouden Loeki Allertijden mogen wezen. Het maakt mij echt niet uit welke uit de serie commercials, ze zijn allemaal erg komisch en zijn verdiend de beste Nederlandse commercials Allertijden.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...