rolo reclame jongetje

Via: Rolo-reclame (capture)

Het verwende jonge uit de Rolo-reclame is een bijzonder bekende commercial. ‘Bedenk goed wat je met je laatste Rolo doet’ is nog steeds een slogan die veel gebruikt wordt en waarbij je altijd denkt aan dat gemene jongetje en die kleine olifant. Niet voor niets heeft de reclame de Gouden Loeki in 1996 gewonnen…

De nostalgische Rolo-reclame

In de Rolo-reclame wordt het kleine jongetje gespeeld door Cees Molenaar. De opnames vonden plaatsen in het Noorder Dierenpark, maar het ging niet allemaal even soepel. De groep olifanten beschermden de baby-olifant, waardoor er geen goed shot te maken was. In één keer kwam de jongste van de kudde er aangelopen, en dat shot is uiteindelijk ook in de reclame gebruikt.

Rolo reclame vroeger jongen olifant
Via: Rolo reclame (capture)

Een rol in de Rolo-reclame in ruil voor…

Cees weet nog goed hoe de draaidag eruit zag, vertelde hij. Ze waren er toen zelfs eerder voor terug naar huis moeten komen van vakantie, omdat de video in de zomer opgenomen werd. Hij heeft zich overigens niet zelf opgegeven voor de reclame, maar werd gescout in een winkelcentrum, waarbij aangegeven werd dat hij zich bij een reclamebureau in moest schrijven. Dit resulteerde uiteindelijk in deze rol in de Rolo-reclame. Hiervoor heeft hij ook een aantal dozen Rolo gekregen die hij op school mocht uitdelen.

Herinneringen ophalen

Ook jaren later blijkt de reclame goud waard te zijn, want ‘Olifant’ wint in 2015 de Ster Gouden Loeki Aller Tijden. Laten we even terugblikken:

Jongen van de Rolo-reclame: Cees Molenaar

Cees Molenaar, de Rolo-jongen werkt als marketing manager bij een bedrijf in Volendam. Hij vertelde aan LindaNieuws dat er in 2016 nog een reünie was waarin alle acteurs bij elkaar waren gekomen van deze succesvolle reclame, erg leuk. In Volendam zelf kennen de meeste mensen de vrolijke jongeman (jaja, het was maar acteren met die olifant) als Cees Rolo… hoe zou dat toch komen?

Nee, dit is ‘m niet…

Maar, je wil natuurlijk weten hoe hij er nu uitziet? Nou, het is in ieder geval niet deze man…

Rolo reclame vroeger man olifant
Via: Rolo reclame (capture)

De jongen van de Rolo-reclame nu

De hoofdrolspeler uit de Rolo-reclame herken je nu niet meer terug. Er zijn helaas geen hele recente foto’s, dus moeten we het doen met een foto uit 2018. Herken jij het ‘jongetje’ nog terug?

Geplaatst door Cees Molenaar op Maandag 12 februari 2018

Cees Molenaar een paar jaar terug

Een foto uit 2016 laat zien dat het jongetje nog steeds verandert. Inmiddels heeft Cees een bril, en ziet er volwassen uit. Wij herkennen hem niet meer terug!

Geplaatst door Cees Molenaar op Maandag 5 december 2016

Jong en oud samen

Een foto van jong en oud samen tientallen jaren later… wat een verschil!

Geplaatst door Cees Molenaar op Woensdag 11 november 2015

Lees ook:


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “Zo ziet het verwende jongetje uit de Rolo-reclame er nu uit”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer