15 Calve pindakaas reclames die je alweer vergeten was

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Door

Ruud Caris

Laatste update:

1

Calve Pindakaas reclames Petje Pitamientje commercial

Je zal  het vast wel nog kunnen herinneren. De Calve Pindakaas reclames. Vooral in de jaren 80 waren deze commercials populair op televisie.

We halen de herinneringen aan 15 van deze televisie reclames terug voor je! Welke Calvé reclames herken je nog?

Calvé pindakaas reclames

Iedereen kent zich vast wel nog dat lieve jongetje aan de tafel die vertelt ze moeder zeg dat er veel vitamines in de pindakaas zit.

Als kind dacht jij waarschijnlijk ook dat je sterk werd van pindakaas. Want wie is er nou niet groot geworden met pindakaas van Calve?

Calve pindakaas reclames televisie pot
Via: Unilever / Calvé pindakaas reclame (capture)

We hebben enkele nostalgische Calvé reclames op een rijtje gezet! Nummer 15 zal jij vast niet geweten hebben.

1. Evert van Benthem wil boer worden en schaatsen

In deze reclame vertelt toen nog de jonge Evert van Benthem dat die boer en schaatsen wil worden. Want van pindakaas schijn je sterk te worden. Jaren later deed Evert mee aan de Elfstedentocht.

2.Een voetbal bij Dick Advocaat op balkon gooien

Een kleine jongen gooit expres een voetbal op het balkon van Dick Advocaat. Ook dit jongetje eet een lekker broodje pindakaas.

3. Het jongentje die scoort

Deze reclame uit 1998 zal bijna iedereen wel nog kunnen herinneren. Een jongen gaat helemaal uit zijn dak bij het scoren met voetbal.

4. Broodje smeer gebaar

Als de blonde jongen scoort rent die een rondje en maakt gebaren van dat die een broodje aan het smeren is. Want welke voetballer is er nou niet groot geworden van pindakaas.

5. Willempie de directeur

De kleine Willem die er uit ziet als een directeur, vertelt aan zijn moeder dat de pindakaas nu nog beter smaakt. Ook zeg die nog dat die het hele potje leeg eet.

6. Niet iedereen die pindakaas eet is even slim

Niet iedereen wordt slim van het eten van pindakaas. Deze man wil namelijk ook schaatser worden, maar of dat helemaal goed gaat….

7. Is haar broertje verdwenen in een game?

Deze reclame zal misschien niet iedereen nog kennen. Hij is namelijk gemaakt in 1992. Een meisje denkt dat haar broertje is verdwenen in een computergame. Maar uiteindelijk komt alles toch nog goed. Herken je het meisje ook?

8. Pietertje kan niet voetballen

Hier is die dan eindelijk de reclame met Pietertje. Pieter van den Hoogenband  is hier te zien is als een kleine jongen die niet kan voetballen. Deze reclame heeft zelfs in 2010 de Gouden Loeki gewonnen.

9. Heey jongetje

Een jongen vraagt aan de toen nog kleine Robin van Persie of die de bal even kan terug schieten. En dat kon Robin toen al als geen ander.

10. Ook Joop Zoetemelk was dol op pindakaa

Niet iedereen zal Joop Zoetemelk meer kennen waarschijnlijk. Joop zal waarschijnlijk zelf ook nooit gedacht hebben dat die zo grote wielrenner zal worden door pindakaas.

11. De 1KG pot

Een mevrouw is tientallen sneetjes brood aan het smeren. Dit omdat alle spelers van een voetbalclub een broodje pindakaas willen. Daarom hebben ze bij Calve ook een 1kg pot.

12. Nieuw soort pindakaas

Deze reclame is gemaakt om een nieuw soort pindakaas te promoten en natuurlijk kwam in deze reclame ook weer een voetballer voor.

13. Potje pindakaas in veiligheid brengen

Eindelijk weer eens een reclame waar geen voetballer in voor komt. Deze jongen doet er alles aan om zijn potje pindakaas veilig thuis te krijgen.

14. Petje Pitamientje

Dit is waarschijnlijk een van de oudste reclames die wij nog hebben kunnen vinden. Veel zullen zich Petje Pitamientje misschien wel nog kunnen herinneren met de bekende uitspraak ‘Stom hè, ik vind het gewoon lekker’.

15. Deze mocht nooit op tv komen

Er gaan geruchten dat deze reclame nooit op tv heeft mogen komen. Dit omdat hij te grof was. Maar we twijfelen er sterk aan of deze ook reclame ook echt door (of in opdracht van) Calvé gemaakt is.

Dit blijft altijd een mysterie…

Jouw favoriete Calvé reclame?

Welke Calvé pindakaas reclame vond jij het leuks of hebben we juist nog een belangrijke over het hoofd gezien?

Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “15 Calve pindakaas reclames die je alweer vergeten was”

  1. Zo zie je maar hoe de jeugd is veranderd in de loop der jaren. Eerst zo schattig en bij de laatste, Esther Vergeer, enorme arrogantie, ondanks haar handicap. Dat maakt haar er niet mooier op. Het tegenovergestelde.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...