1982: dit gebeurde er… De nostalgie van 1982 in beeld en geluid

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Het jaar 1982 heeft enkele bijzondere gebeurtenissen op het gebied van (spel)technologie teweeg gebracht, maar ook een ontwikkeling in geld mag niet ontbreken! Ben je geboren in 1982, kijk dan snel welke nostalgie jouw geboortejaar bracht!

De leukste gebeurtenissen van 1982

We hebben een lijstje opgesteld met de leukste gebeurtenissen van 1982! Hieronder de grappigste feiten van het jaar.

1. Eerste CD geproduceerd!

Onder andere Philips bracht in 1982 de eerste Compact Disc (oftewel CD) op de markt! Al snel werd het gevolgd door de eerste CD-speler dat jaar! Wist je dat het gaatje in een CD precies zo groot is als een oud Nederlands dubbeltje (10 cent)? Het werd als maatstaf is genomen.

Via: Wikimedia Commons | Atreyu, CC

2. De commodore 64

In 1982 brengt de Amerikaanse computerfabrikant Commodore de Commodore 64 op de consumentenmarkt. De spelcomputer waar computerspellen op werden gespeeld, bestond uit een toetsenbord met ingebouwde computer, die aangesloten kon worden op de televisie.

3. Nieuw en mooi geld

De ontwerper Ootje Oxenaar kwam in 1982 met een nieuw design voor de briefjes van 50 (de zonnebloem), 100 (de snip) en 250 (de vuurtoren) Nederlandse gulden! Deze serie viel later in de prijzen als beste ontwerp van de 20e eeuw!

Via: 15 januari 1982 Koningin Beatrix Slaat Gulden / youtube.com (capture) | t80swordpresscom

Grootste muziek hit van 1982

De grootste muziek hit uit het jaar was ‘June Lodge & Prince Mohammed’ met ‘Someone loves you honey‘:

Het beste album van 1982

Wat een geweldig concert van Simon & Garfunkel was het… Het beste album was hun live optreden in de naam: The Concert In Central Park. Geweldige klassieker, live gezongen…

https://youtu.be/–DbgPXwLlM

De beste film van 1982

Wie kent dit buitenaardse wezen niet. De beste speelfilm van het jaar 1982 was natuurlijk E.T. (the Extra-Terrestrial). De Science-fiction werd geregisseerd en mede-geproduceerd door Steven Spielberg!

Blijf betaalbaar en gemakkelijk (via Smartphone) op de hoogte, wat hier in de toekomst komt te staan! Maak handig gebruik van krantaanbiedingen.nl!

Wat herinner jij je nog van het jaar 1982? Laat het ons weten in een reactie hieronder!


Volg ons ook op social media:

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...