Via: youtube.com (capture)

Soms zijn er van die jeugdhelden, die je uit het oog verliest. De kans dat dat bij Gemma Glitter gebeurt is, is vrij klein. Althans, als je weet wat ze nog allemaal gedaan heeft. Daarom hebben wij voor je uitgezocht hoe het NU precies met haar gaat en natuurlijk hebben ook een actuele foto!

Gemma Glitter Gezondheidsgala

We kennen Gemma Glitter natuurlijk allemaal van haar eigen programma: Gemma Glitter Gezoneheidsgala. Dit was te zien vanaf 2001 tot en met 2005 en uitgezonden door de AVRO. De kleurrijke hoofdpersoon, maar ook diverse bijrollen werden gespeeld door Juliëtte de Wijn.

Er waren allemaal kenmerkende details in het programma. Zo had Gemma Glitter altijd een knuffelhond bij zich aan een roze riempje. Daarnaast had ze altijd roze kleding aan, roze nagels en gouden of roze sieraden.

Gemma Glitter herinneringen. Wat vond jij van dit programma?

Laat het weten in de comments onderin!

Via: Gemma Glitter (capture)

Alles over gezondheid

Het was een programma over gezondheid voor en door gezonde en minder gezonde kinderen. Hierbij kwamen onderwerpen aan bod zoals bijvoorbeeld sport, beweging, voeding, puberteit, maar ook seksualiteit.

Dit werd besproken met een flinke dosis humor en dat is misschien wel de reden dat iedereen zich Gemma Glitter nog kan herinneren.

Het doel van het programma was echter niet de humor, maar het informatie verschaffen op een manier dat kinderen er ook echt iets aan hebben. Hieronder alvast de tune van Gemma Glitter Gezondheidsgala.

Roltrappentest

Het meest bekende onderdeel van Gemma Glitter was natuurlijk de roltrappentest, waarin bekende Nederlanders de hoofdrol speelde.

Zoals de naam doet vermoeden, moesten ze hier zo vaak mogelijk een roltrap op en neer rennen binnen een bepaalde tijd. Dit werd opgenomen in het winkelcentrum Magma Plaza.

Koos Keuring & Andrea Amore

Zoals aangegeven, kwamen er meer typetjes in de show voor, dan alleen Gemma Glitter. Zo had je bijvoorbeeld Koos Keuring.

Koos was dé man op het gebied van sport en kon ‘veiligheidscertificaten’ uitdelen. Regenjas, mooie coupe, bril en snor… dat was Koos Keuring. Nadat meneer Keuring langs geweest is geweest, was de sport in ieder geval een stuk veiliger…

Koos Keuring Gemma Glitter Gezondheidsgala
Via: Gemma Glitter Gezondheidsgala (capture)

Ook Dr. Andrea Amore was een vaak terugkerende gast in het programma. Zij had altijd hilarische tips over vlinders, bloemetjes, bijtjes of tja… tongzoenen. Bijzonder serieus, maar met onopvallende woordgrapjes.

Andrea Amore Gemma Glitter Gezondheidsgala
Via: Gemma Glitter Gezondheidsgala (capture)

Herinneringen ophalen

Natuurlijk kwamen er ook vaak bekende Nederlanders langs. Zo zien we in onderstaande video de (piepjonge) Jim Bakkum in de uitzending.

Hoe is het nu met Gemma Glitter – Juliëtte de Wijn?

De afgelopen haren heeft Juliette de Wijn zeker niet stilgezeten! Zo heeft iedereen die een tv heeft haar vast nog wel eens voorbij zien komen. Voor Gemma Glitter speelde ze onder andere een kleine rol in Flodder, maar ze is daarna een grote ‘ster’ geweest.

Gemma Glitter
Via: Gemma Glitter Gezondheidsgala (capture)

Cora van Mora

Misschien wel één van de meest iconische tv-persoonlijkheden uit televisie commercials: Cora van Mora. De vrolijke dame met een Limburgs accent verscheen regelmatig in de reclames van de snackfabrikant.

Sterker nog, dat heeft ze in totaal 30 jaar gedaan, met af en toe een kleine tussenpauze. Hieronder een reclame die ze opnam met Herman Brood.

Met fans poseren deed ze maar al te graag.

Inmiddels ze niet meer altijd in de spotjes te zien is, is ze nog steeds het boegbeeld van het bedrijf. Haar ‘opvolger’ is haar ‘nichtje’ die gespeeld wordt door Nellie Benner. Hier zie je Flora met haar tante Cora…

Nieuwe typetjes

Zo zijn er ook regelmatig nieuwe typetjes die voorbij komen. In 2017 zagen we deze tot leven komen, waarbij er af en toe video’s verschijnen op haar Instagram (of in ieder geval op @StellaGrien)

Hier is ze zelfs te zien met de nieuwe Cora.

Carnavalshitje

En in 2020 had ze zelfs haar eerste nummer uitgebracht, natuurlijk vertrouwd als Cora van Mora…

Oké, nog één (recent) Cora filmpje om het af te leren!

Jouw herinneringen aan Gemma Glitter?

Wij zijn onder indruk van de humor en energie van Juliette de Wijn! Wat vind je haar leukste typetjes? Gemma Glitter, Cora van Mora of Stella? Wat vond jij altijd het leukste aan haar typetjes? Laat het weten in de comments hieronder!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer