Via: youtube.com (capture)

Soms zijn er van die jeugdhelden, die je uit het oog verliest. De kans dat dat bij Gemma Glitter gebeurt is, is vrij klein. Althans, als je weet wat ze nog allemaal gedaan heeft. Daarom hebben wij voor je uitgezocht hoe het NU precies met haar gaat en natuurlijk hebben ook een actuele foto!

Gemma Glitter Gezondheidsgala

We kennen Gemma Glitter natuurlijk allemaal van haar eigen programma: Gemma Glitter Gezoneheidsgala. Dit was te zien vanaf 2001 tot en met 2005 en uitgezonden door de AVRO. De kleurrijke hoofdpersoon, maar ook diverse bijrollen werden gespeeld door Juliëtte de Wijn. Wat vond jij van dit programma? Laat het weten in de comments onderin!

Via: gifs.com

Alles over gezondheid

Het was een programma over gezondheid voor en door gezonde en minder gezonde kinderen. Hierbij kwamen onderwerpen aan bod zoals bijvoorbeeld sport, beweging, voeding, puberteit, maar ook seksualiteit. Dit werd besproken met een flinke dosis humor en dat is misschien wel de reden dat iedereen zich Gemma Glitter nog kan herinneren.

Het doel van het programma was echter niet de humor, maar het informatie verschaffen op een manier dat kinderen er ook echt iets aan hebben. Hieronder alvast de tune van van Gemma Glitter Gezondheidsgala.

Roltrappentest

Het meest bekende onderdeel van Gemma Glitter was natuurlijk de roltrappentest, waarin bekende Nederlanders de hoofdrol speelde. Zoals de naam doet vermoeden, moesten ze hier zo vaak mogelijk een roltrap op en neer rennen binnen een bepaalde tijd. Dit werd opgenomen in het winkelcentrum Magma Plaza.

Er waren nog meer kenmerkende details in het programma. Zo had Gemma Glitter altijd een knuffelhond bij zich aan een roze riempje. Daarnaast had ze altijd roze kleding aan, roze nagels en gouden of roze sieraden.

Koos Keuring & Andrea Amore

Zoals aangegeven, kwamen er meer typetjes in de show voor, dan alleen Gemma Glitter. Zo had je bijvoorbeeld Koos Keuring. Koos was dé man op het gebied van sport en kon ‘veiligheidscertificaten’ uitdelen. Regenjas, mooie coupe, bril en snor… dat was Koos Keuring. Nadat meneer Keuring langs geweest is geweest, was de sport in ieder geval een stuk veiliger…

Koos Keuring Gemma Glitter Gezondheidsgala
Via: Gemma Glitter Gezondheidsgala (capture)

Ook Dr. Andrea Amore was een vaak terugkerende gast in het programma. Zij had altijd hilarische tips over vlinders, bloemetjes, bijtjes of tja… tongzoenen. Bijzonder serieus, maar met onopvallende woordgrapjes.

Andrea Amore Gemma Glitter Gezondheidsgala
Via: Gemma Glitter Gezondheidsgala (capture)

Herinneringen ophalen

Natuurlijk kwamen er ook vaak bekende Nederlands langs. Zo zien we in onderstaande video de (piepjonge) Jim Bakkum in de uitzending.

Zo is het nu met Gemma Glitter…

Maar wat heeft ze al die jaren gedaan? Wij hebben voor je uitgezocht wat Juliëtte de wijn nu precies doet, maar vooral waar je haar nog meer van kent. Lees snel verder op de volgende pagina.

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer