Iedereen die wel eens op vakantie is geweest naar een zonnig oord heeft het wel eens gezien: handdoekje leggen. Vroeg opstaan, handdoek neerleggen en je bedje claimen om vervolgens rustig terug naar bed te gaan of een ontbijtje te nuttigen.

Dit levert natuurlijk de nodige frustratie op, vooral voor de mensen die er niet aan meedoen en steevast op een betonnen muurtje kunnen zitten met hun handdoek. In veel hotels is er een regel dat bedjes pas vanaf 09.00 uur gebruikt mogen worden, waarbij er een schokkend aantal mensen in de rij staat om toe te slaan.

In onderstaande video’s is te zien hoe dit in zijn werk gaat, in korte periode is er geen plekje of bedje mee vrij, waarna de komende uren zich niemand meer laat zien in het zwembad.

Ennn… GO! (check 1:42)

Achter het lijntje blijven…Even wachten nog op de schoonmaker… GO!

OK, nog eentje!

https://www.youtube.com/watch?v=L46PeCL3sTg

De oplossing?

Toch dreigt dit inmiddels nostalgische fenomeen van handdoekje leggen te verdwijnen in vele vakantiebestemmingen. Steeds meer operators, hotels en resorts hebben namelijk een nieuwe troef in handen: toeristen kunnen hun favorieten ligstoel nu online reserveren. Voor maar liefst € 25,- is jouw stoeltje zeker! Dit geldt overigens vaak voor maar een deel van alle stoelen, dus er is nog volop de mogelijkheid als je niet hebt gereserveerd…

Wat zijn jouw ervaringen?

Eerlijk, heb jij je er al eens schuldig aan gemaakt of heb jij er ook juist zo’n hekel aan? Laat weten wat je vindt van ‘handdoekje leggen’ in een reactie onderin!!

Lees ook: 15 typerende dingen die je vroeger op vakantie deed!


Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer