Handdoekje leggen vakantie ligstoel handdoek frustratie

Via: youtube.com (capture) | Martijn Koppen

Iedereen die wel eens op vakantie is geweest naar een zonnig oord heeft het wel eens gezien: handdoekje leggen. Vroeg opstaan, handdoek neerleggen en je bedje claimen om vervolgens rustig terug naar bed te gaan of een ontbijtje te nuttigen.

De grootste vakantie frustratie

Handdoekje leggen levert natuurlijk de nodige frustratie op, vooral voor de mensen die er niet aan meedoen en steevast op een betonnen muurtje kunnen zitten met hun handdoek. In veel hotels is er een regel dat bedjes pas vanaf 09.00 uur gebruikt mogen worden, waarbij er een schokkend aantal mensen in de rij staat om toe te slaan.

In onderstaande video’s is te zien hoe handdoekje leggen in het zwembad in zijn werk gaat. In een korte periode is er geen plekje of bedje meer vrij, waarna de komende uren zich niemand meer laat zien in het zwembad.

Ennn GO… handdoekje leggen!

Een echte race om de bedden… En dat in de vroege morgen, check vooral 1:42!

Achter het lijntje blijven…

Even wachten nog op de schoonmaker… GO! De Formule 1 races zijn er niks bij.

OK, nog eentje!

Rennen voor je leven. Of eh, voor je bruine teint. Je zou maar uitglijden…

Handdoekje leggen: het resultaat

Zie hier het resultaat van handdoekje leggen: geen kip aan het zwembad, maar alle goede ligstoelen (richting de zon) netjes ‘bezet’…

De oplossing?

Toch dreigt het inmiddels nostalgische fenomeen van handdoekje leggen te verdwijnen.

Steeds meer operators, hotels en resorts hebben namelijk een nieuwe troef in handen: toeristen kunnen hun favorieten ligstoel nu online reserveren. Voor maar liefst € 25,- is jouw stoeltje zeker!

Dit geldt overigens vaak voor maar een deel van alle stoelen, dus er is nog volop de mogelijkheid als je niet hebt gereserveerd…

Wat zijn jouw ervaringen?

Eerlijk, heb jij je er al eens schuldig aan gemaakt of heb jij er ook juist zo’n hekel aan? Laat weten wat je vindt van ‘handdoekje leggen’ in een reactie onderin!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer